dorutzu
Hero Member

Remo & Vanilly
|
 |
« on: February 25, 2011, 12:21:07 PM » |
|
...am deschis acest topic sa comentam,pe baza urmatorului filmulet,daca zicala din popor "in caine sa nu te-ncrezi niciodata",este adevarata?Banuiesc ca de cg. din filmulet nu poate fi vorba de o lipsa de socializare,pentru ca este din cadrul politiei si este iesit printre oameni,dar ce o fi fost in capul lui...  ... http://www.youtube.com/watch?v=PHLnjiISsOo
|
|
|
|
|
|
"Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare,nu te va musca.Aceasta este cea mai importanta diferenta dintre un caine si un om."
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #1 on: February 25, 2011, 12:54:26 PM » |
|
Ba, a fost foarte previzibil. Nu te duci la un caine care nu e al tau sa-l provoci. Fiindca provocare a fost tot ce a facut acel om: i- pus mana pe cap, s-a uitat fix in ochii lui. Tantalau a fost stapanul care nu i- a zis sa inceteze cu provocarile. E o chestie elementara.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nina_popa
|
 |
« Reply #2 on: February 25, 2011, 01:00:25 PM » |
|
Dorutzu, te rog sa ma crezi ca eu m-am ingrozit de acest filmulet cand era a noastra mica, am crezut la fel, aveam doi copii, ma gandeam ce ma fac cu cainele daca face la fel.
Nu e deloc asa,am gasit explicatiile pentru comportamentul acestui caine intr-una din cartile mele: ”For the love of a dog” scrisa de etologul Patricia McConnell.
In primul rand reporterul il “bate” peste cap, lucru pe care toti cainii “il urasc” mai ales daca vine din partea unei persoane straine, cainele “ii spune” prin limbajul trupului sa-l lase in pace lingandu-si botul ( semn de anxietate la caini…..daca nu e mancare prin zona, bineinteles), dar acesta nu intelege si continua cu bataile peste capul cainelui…….si face greseala fatala: il prinde cu ambele maini pe dupa gat si se apleaca deasupra lui. Nu cainele a fost de vina, acesta a incercat saracul sa-l avertizeze pe reporter ”pe limba lui” dar nu au inteles nici unul din pacate.
|
|
|
|
|
|
"The dog does not need to be deranked so much as the people need to learn to act like people worth listening to" - Suzanne Clothier.
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #3 on: February 25, 2011, 02:17:13 PM » |
|
Cgii mei niciodata nu m-au surprins in mod neplacut, le-am prevazut intotdeauna micile escapade, ma asteptam la ele. Nati a sarit de cateva ori la oameni, de 2 ori era in lesa si am "presimtit" ca e posibil sa reactioneze chiar inainte cu o fractiune de secunda, dupa ce oamenii respectivi facusera(involuntar) gesturi percepute ca amenintare la adresa haitei noastre, nu a ei de obicei. Doar cand un domn care mergea pe bicicleta(pe eternul mal al Somesului) a incercat s-o loveasca din mers cu piciorul(crezand dobitocul ca-l urmareste si-l va musca) l-a luat in vizor, l-a urmarit si am reusit sa ies in intampinarea ei exact cand i se deschidea gura sa-i infulece glezna.  Asta a fost ce-l mai aproape, la mm l-a ratat! O data mergeam prin oras si un tanar avea un sul mare de hartie in mana pe care l-a ridicat in momentul in care ne-am intersectat drumul, ca si cum ar fi vrut sa ma loveasca...sunt sigura ca n-avea nici o intentie rea, poate s-a speriat cand ne-a vazut. Atunci a sarit la acel tanar dar am tinut-o din scurt si nu s-a intamplat nimic. Alta data ne plimbam pe malul Somesului(cand sunt oameni pe care-i consider mai "finuti in caracter" intotdeauna o tin in lesa langa mine) si Tzitziri se invartea ca titirezul in jurul nostru. Un domn se plimba si el venind inspre noi...si s-a gandit in ultimul moment sa-l mangaie pe Tzitziri cel simpatic (ca e mic, pufos si dragut). Bineinteles ca a facut un gest necugetat, brusc.. aplecandu-se inspre pensionarul flocos care si-a gasit refugiul in bratele Natiei...care la randul ei s-a aruncat fioros, ranjind la omul inmarmurit cu zambetul pe buze  . Noroc ca si acum am fost pe faza. De fiecare data reactia ei a putut fi explicata,nu m-a surprins si chiar a putut fi prevazuta in unele cazuri. Conteaza foarte mult cat de stransa este relatia dintre proprietar/caine si totodata comportamentul prostesc al oamenilor din jur, parerea mea.
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
|
|
|
|
nina_popa
|
 |
« Reply #4 on: February 25, 2011, 02:45:45 PM » |
|
Draguta de Natilina, ea e bodyguarda voastra. Ariana, sunt absolut de acord cu faptul ca foarte mult conteaza relatia stapan/catel. Daca e una apropiata cam stii ce-i place si ce nu, si poti sa fii “pe faza” de cele mai multe ori. Cat despre comportamentul prostesc al oamenilor,mi s-a intamplat sa vina direct inspre noi, in timp ce ne plimbam om in varsta cu bebelus in brate, spunand: “Uite ce catel frumos,pune-i mana pe cap.”I-am spus sec ca nu are voie si sa nu mai incerce sa faca asta cu nici un caine strain.S-a uitat la mine ca la masini straine cand i-am spus asta. Singura data cand a dat sa sara la cineva pe strada,(era in lesa) a fost la o babuta care s-a oprit brusc in dreptul nostru si probabil pentru o fractiune de secunda s-a uitat in ochii ei, si m-a intrebat:”Unde duci politistul asta?”.Sunt sigura ca nu a avut nimic cu babuta, s-a suparat doar ca a facut-o politst  .
|
|
|
|
|
|
"The dog does not need to be deranked so much as the people need to learn to act like people worth listening to" - Suzanne Clothier.
|
|
|
dorutzu
Hero Member

Remo & Vanilly
|
 |
« Reply #5 on: February 25, 2011, 02:49:41 PM » |
|
Ariana,am impresia,dupa ce am citit postarea ta ,ca Vany e fica lui Nati,ca tare seamana ca si temperament si am vazut-o in diferite poze cu botnita pe bot,banuiesc ca tocmai pentru a preintampina eventuale situatii imprevizibile.Vreau sa te intreb,Magnus ii seamana ca si temperament si daca in momentul in care ai gandit monta ai incercat sa-i gasesti un mascul prin care sa diminuezi aceasta "agresivitate",daca-i pot spune asa???
|
|
|
|
|
|
"Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare,nu te va musca.Aceasta este cea mai importanta diferenta dintre un caine si un om."
|
|
|
vladut50
Newbie
|
 |
« Reply #6 on: February 25, 2011, 03:10:07 PM » |
|
Nu a fost imprevizibila deloc aceasta reactie....s-a vazut din timp ca patrupedul nu se simtea prea bine in bratele reporterului, iar inainte de muscatura, parca reporterul vroia sa il muste pe caine, asa de tare s-a apropiat.....cel putin asa cred ca a inteles ciobanescul
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #7 on: February 25, 2011, 03:10:58 PM » |
|
Nati e minunata si nu as diminua nimic...de obicei cand fac o monta urmaresc sa pastrez aceste calitati, sa fie un mascul sanatos, echilibrat si care sa aduca imbunatatiri anatomice. Pe Magnus inca nu pot sa-l cataloghez, l-am si crescut in alte conditii si cu mintea de acum(alta experienta) dar l-a crescut si mama Nati care n-a ratat ocazia sa-l instige la prostii, fortandu-i cumva dezvoltarea inspre o latura mai agresiva. E inca tanar, a plecat la 15 luni de acasa si doar cand se intoarce ii voi putea studia caracterul. Totusi e mai docil ca ea....in sensul ca pune de cele mai multe ori pe primul loc porunca stapanului si doar pe al doilea loc e dorinta lui....mai ales cand stapanul e sotul. Nati e mai naravasa, de ex. cand ii spunem pas tropaie pe loc ca un cal neastamparat numai nu se relaxeaza...pana nu e muta de oboseala si si atunci daca e rost de bataie a fugit glont daca e mai departe de noi. Totusi cu masculii e altfel, n-am mai avut mascul pana la Magnus si invat din mers. De asemenea n-am mai avut caine asa dresat cum va fi Magnus, cat de curand sper, conteaza mult banuiesc orele petrecute in "instructie", va fi mai echilibrat, mai stapan pe sine cred fata de alti caini care n-au beneficiat de atata atentie...cum e Nati....a fost lasata mai pe val...
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #8 on: February 25, 2011, 03:22:50 PM » |
|
Cand te uiti fix in ochii unui caine, inseamna ca-l provoci. Daca e un caine mai timid, intoarce privirea dar daca e un caine dominant, accepta provocarea si sare la bataie. Cand pui mana pe capul sau greabanul unui caine, pentru el, inseamna ca vrei sa-l domini. Un caine antrenat sa prinda infractori nu se lasa dominat de primul venit. Putea sa faca figura asta, poate cu un caniche dar cel mai vinovat e politistul ca l-a lasat pe reporter sa se poarte asa cu cainele lui fara sa-i atraga atentia ca e periculos sa te apropii asa de caine. Sincer sa fiu eu nici cu un pechinez nu as face asa ceva ca stiu ca m-ar capsa scurt.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vladut50
Newbie
|
 |
« Reply #9 on: February 25, 2011, 03:23:54 PM » |
|
Exact
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dorutzu
Hero Member

Remo & Vanilly
|
 |
« Reply #10 on: February 25, 2011, 03:26:31 PM » |
|
...deci,inseamna ca in situatia din filmulet,vinovat este reporterul,care nu a avut cunostinte in ce priveste psihologia canina inainte de a se apropia de acel cg..Dar totusi parerea mea este ca si cainele a reactionat agresiv,pentru ca am vazut in expozitii,cand stapanii isi dau cainii altor hendleri din fuga si nu am vazut nici unul muscat.Cred ca tine totusi si de socializare foarte buna,mai ale cu, cainii care sunt mai temperamentali.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nina_popa
|
 |
« Reply #11 on: February 25, 2011, 03:52:10 PM » |
|
Dorutzu,eu cred ca a fost o situatie nefericita. Din cate stiu eu, filmuletul a fost facut intr-un orasel mic, cainele era proaspat achizitionat de catre politie, iar reporterul de la televiziunea locala s-a dus sa faca un reportaj despre acesta.Probabil cainele nu era obisnuit nici cu politistul, poate l-au tinut prea mult in soare, reporterul a fost prea insistent, s-au adunat toate probabil. Daca imi amintesc bine cainele a fost ”pensionat” in urma acestui incident.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dorutzu
Hero Member

Remo & Vanilly
|
 |
« Reply #12 on: February 25, 2011, 04:25:33 PM » |
|
..si totusi vinovatul numarul 1 cine este??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vladut50
Newbie
|
 |
« Reply #13 on: February 25, 2011, 04:29:13 PM » |
|
Reporterul.....cainele doar a reactionat instinctiv....nu trebuia pedepsit...... Parerea mea. Poate ca totusi, si cainele a fost prea agresiv...al meu, cum e mai moale de felul lui, nu cred ca ar fi facut asa...insa cainele din videoclip e antrenat special sa fie agresiv cu raufacatori....asa ca nu trebuie batut pe cap si apropiat prea mult de el prea repede....decat dupa acomodare.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Irshu
Sr. Member

Adi, Una si Jerro
|
 |
« Reply #14 on: February 25, 2011, 05:43:11 PM » |
|
Nu cred ca exista un vinovat nr.1 ... Politistul trebuia sa-l instruiasca pe reporter cum sa se comporte daca doreste sa se apropie mai mult de caine, dar e si vina reporterului ca nu s-a documentat cum e cu psihologia canina. Reporterul a invadat spatiul personal al cainelui, nu invers, si de aceea trebuiau luate masurile de precautie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|