De cateva zile am observat la CG meu ca are pernitele crapate. Cele din spate au niste cratere adanci . Nu cred ca il deranjeaza la mers si nici nu-l dor. De mentionat ca umbla foarte mult pe gresie prin casa si are si unghiile tocite. Imi puteti recomanda un unguent,ceva?
Multumesc anticipat !
Daca nu sangereaza si nu il deranjeaza la mers nu te complica cu unguente si alte minuni. Trebuie sa fii foarte atenta la ce pui pe labute pentru ca va incepe sa se linga si sa se curete, iar unguentele sunt de uz extern, nu intern, si se poate deranja la stomac sau mai rau.
Pernutele sunt in mod natural foarte aspre si putin crapate deci se poate ce vezi tu sa fie doar aspectul normal al pernutei. In plus, daca il deranjeaza, se linge singur si saliva este cel mai bun remediu.
Singurul lucru care ii poate afecta pernutele este sarea, in cazul in care il plimbi mult pe afara prin zone in care s-a dat cu sare. In cazul asta, cand vii acasa sterge-i labutele cu un prosop umed, sau spala-l pe labute sa fii sigura ca ai indepartat toata sarea.