dann
Newbie
Bleck Nizza Hund
|
 |
« on: March 04, 2011, 12:04:27 AM » |
|
Daca titlul nu bate cu realitatea rog moderatorul sa-l schimbe.
Problema este cam asa: i-am facut piticului meu (la veterinar, nu eu), un tratament injectabil cu antibiotic si ce-o mai fi fost acolo, pentru tratarea scaunelor diareice, ca nu-i dadeam de cap nicicum. Au fost 5 injectii subcutanate de cite aprox 5ml fiecare, in zona gitului. Acum am vazut ca au ramas doua chestii sub piele, una in stinga cam cit o nuca, si una in dreapta, cea din dreapta este mare cit palma mea (acolo a primit mai multe injectii). Tratamentul a fost terminat acum o saptamina. Intebarea este ce pot face ca sa dispara umflaturile de sub piele, mai ales ca cea mare il deranjeaza, si se scarpina.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Irshu
Sr. Member

Adi, Una si Jerro
|
 |
« Reply #1 on: March 04, 2011, 12:26:50 AM » |
|
Din cate stiu, se poate drena lichidul cu un ac sau se lasa sa se absoarba natural. Daca nu se vad ameliorari, iar discomfortul e semnificativ, ar fi bine sa-l vada un medic veterinar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dann
Newbie
Bleck Nizza Hund
|
 |
« Reply #2 on: March 04, 2011, 11:20:17 AM » |
|
Si cam in cit timp se resorb natural? Adica dupa cit timp se poate spune ca nu se resorb si este nevoie de punctie? Exista vre-o metoda de a grabi resorbtia lor naturala?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Irshu
Sr. Member

Adi, Una si Jerro
|
 |
« Reply #3 on: March 04, 2011, 11:41:43 AM » |
|
Problema nu e ca nu se absorb, ci nivelul de discomfort pe care il produc cainelui.
Se pot pune comprese calde pentru a mari circulatia sangelui si a se absorbi mai repede lichidul. Un prosop cu apa cat mai calda tinut in zona umflata cate 10-15 minute pe zi ar trebui sa ajute. Se pot administra si medicamente antiinflamatorii, dar trebuie consultat medicul veterinar in aceasta privinta.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #4 on: March 04, 2011, 04:13:36 PM » |
|
Exista vre-o metoda de a grabi resorbtia lor naturala?
badijonari cu tinctura de iod.
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
dann
Newbie
Bleck Nizza Hund
|
 |
« Reply #5 on: March 04, 2011, 05:56:55 PM » |
|
Esti a doua opinie care recomanda asta, deci ramine de vazut cum fac sa nu umple toata casa de tinctura. Recomanzi sa dau pe toata zona afectata, sau de jur imprejur?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

|
 |
« Reply #6 on: March 04, 2011, 06:49:16 PM » |
|
dar de ce trebuie sa umpli toata casa? iei un tampon imbibat cu tinctura si freci energic regiunea, in jurul inflamatiei(formatiunilor). Atat timp cat nu exista o rana deschisa poti sa dai peste tot, nu faci nici un rau dar insisti de jur imprejur, ajuta la intensificarea circulatiei din zona.
|
|
|
|
|
|
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
dann
Newbie
Bleck Nizza Hund
|
 |
« Reply #7 on: March 04, 2011, 07:09:56 PM » |
|
De umplu casa nu o umplu eu, ci dracul asta mic care zici ca a mincat carbid, asa e de agitat! Ma gindesc ca daca nu se usuca repede pe el, se va usca pe canapea, pat, si alte locuri care absorb bine umezeala din blana. PS stam la bloc.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Irshu
Sr. Member

Adi, Una si Jerro
|
 |
« Reply #8 on: March 04, 2011, 07:33:08 PM » |
|
Poate reusiti sa-l tineti in baie sau bucatarie pana se usuca (sau sa aplicati un pansament)...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

|
 |
« Reply #9 on: March 04, 2011, 10:28:16 PM » |
|
Aplica-i tinctura inainte sa mergi la plimbare, se va usca pana va intoarceti. Nu trebuie sa "musteasca" tinctura cand o aplici.
|
|
|
|
|
|
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
|