Forum ciobanesc german
December 07, 2011, 03:31:16 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: Asociatia Romana pentru Ciobanesc German

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Voma galbena la caine  (Read 912 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
sabina_nenciu
Newbie
*

« on: March 13, 2011, 08:45:26 PM »

Buna ziua!
Va cer si eu ajutorul in legatura cu catelusa mea in varsta de 2 ani si 3 luni, care de ceva vreme a inceput sa vomite o spuma galbena. Inainte vomita destul de rar dar acum a inceput sa se intample din ce in ce mai des, chiar de 2 ori pe zi.
Din ce am mai citit, ar putea fi gastrita.
Cum as putea sa o tratez, avand in vedere ca nu pot ajunge zilele astea cu ea la veterinar?
Mentionez ca am dat-o la monta acum doua saptamani. inca nu stiu sigur daca este gestanta pentru ca nu se vede nici un semn. Insa ma ingrijoreaza foarte rau aceasta voma.
Zilele trecute i-am dat si pastiluta pentru deparazitare interna, una care nu este periculoasa pentru gestante(am zis sa fiu sigura). Insa voma exista dinainte de asta. Ii dau de mancare crochete Royal Canin si foarte des mancare gatita. Insa acum i-am cumparat Royal pentru juniori, pentru plusul de vitamine necesar unei catele gestante.

Va multumesc anticipat pentru eventualele sfaturi!
oana_CS
Sr. Member

amir von haus selia

« Reply #1 on: March 14, 2011, 06:34:04 AM »

eu zic sa o duci la veterinar.si daca problema asta e de mai demult cum nu ai duso la vet pana acuma?ce astepti sa moara si dupa aia sa plangi ca nu stii ce a avut.nimeni nu poate sa-ti spuna aici pe forum ce are trebuie vazuta de un doctor

ciobanesc german
Jhonny
Newbie
*

« Reply #2 on: March 14, 2011, 09:45:01 AM »

Buna ziua!
Va cer si eu ajutorul in legatura cu catelusa mea in varsta de 2 ani si 3 luni, care de ceva vreme a inceput sa vomite o spuma galbena. Inainte vomita destul de rar dar acum a inceput sa se intample din ce in ce mai des, chiar de 2 ori pe zi.
Din ce am mai citit, ar putea fi gastrita.
Cum as putea sa o tratez, avand in vedere ca nu pot ajunge zilele astea cu ea la veterinar?
Mentionez ca am dat-o la monta acum doua saptamani. inca nu stiu sigur daca este gestanta pentru ca nu se vede nici un semn. Insa ma ingrijoreaza foarte rau aceasta voma.
Zilele trecute i-am dat si pastiluta pentru deparazitare interna, una care nu este periculoasa pentru gestante(am zis sa fiu sigura). Insa voma exista dinainte de asta. Ii dau de mancare crochete Royal Canin si foarte des mancare gatita. Insa acum i-am cumparat Royal pentru juniori, pentru plusul de vitamine necesar unei catele gestante.

Va multumesc anticipat pentru eventualele sfaturi!

Voma este doar un simptom, care poate sa exprime situatii patologice incepand cu o simpla indigestie sau gastrita si terminand cu boli grave precum infarct (nu spun ca este vorba despre asta ), cancer ,etc.
 Daca astepti tratament pe net pentru un simptom te vei trezi cu sfaturi gen :no-spa , metoclopramid ,etc. Acest lucru poate sa controleze simptomul dar nu trateaza cauza .
Du-te la doctor si fa-i toate analizele si investigatiile posibile pana se contureaza un diagnostic.
   Dupa ce cainele tau are un diagnostic hotarasti ce este de facut impreuna cu medicul curant .
  Unele catele fac piometru dupa monta si voma poate fi un semn al septicemiei care se pregateste.( nu inseamna ca este cazul cainelui tau )
 Am incercat sa explic   doar cat de multe situatii trebuie luate in calcul.
  Du-te la doctor!!
sabina_nenciu
Newbie
*

« Reply #3 on: March 14, 2011, 11:55:32 AM »

@oana_cs:  Acum vreo 5 luni am avut probleme cu ea, tot cu stomacul, dar nu prezenta aceleasi simptome. Am dus-o bineinteles la doctor, am tratat-o, a fost ok. Acum se intampla din nou ceva si de aceea m-am gandit sa mai intreb oameni care poate au mai trecut prin asta si au macar o idee. Mersi oricum pt sfat.

@Jhonny: Multumesc pentru explicatii, o sa o duc la doctor cat pot de repede. O zi buna!
oana_CS
Sr. Member

amir von haus selia

« Reply #4 on: March 14, 2011, 09:19:29 PM »

scuza-ma dar nu ai spus ca ai duso la doctor doar ca are probleme de mai demult.oricum fa tot posibilul si duo la doctor ca nui de joaca o spun din experienta ca si max a avut ceva probleme si e foarte greu pt ei,tratament plus almentatie speciala.

ciobanesc german
freddy25
Sr. Member

« Reply #5 on: March 14, 2011, 09:53:59 PM »

Cate mese ii dai pe zi si cu ce o hranesti? Ar putea fi gastrita dar ar putea fi si ceva mai serios la ficat. Cred ca ar trebui sa-i faci analize.
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora