Buna ziua!
Va cer si eu ajutorul in legatura cu catelusa mea in varsta de 2 ani si 3 luni, care de ceva vreme a inceput sa vomite o spuma galbena. Inainte vomita destul de rar dar acum a inceput sa se intample din ce in ce mai des, chiar de 2 ori pe zi.
Din ce am mai citit, ar putea fi gastrita.
Cum as putea sa o tratez, avand in vedere ca nu pot ajunge zilele astea cu ea la veterinar?
Mentionez ca am dat-o la monta acum doua saptamani. inca nu stiu sigur daca este gestanta pentru ca nu se vede nici un semn. Insa ma ingrijoreaza foarte rau aceasta voma.
Zilele trecute i-am dat si pastiluta pentru deparazitare interna, una care nu este periculoasa pentru gestante(am zis sa fiu sigura). Insa voma exista dinainte de asta. Ii dau de mancare crochete Royal Canin si foarte des mancare gatita. Insa acum i-am cumparat Royal pentru juniori, pentru plusul de vitamine necesar unei catele gestante.
Va multumesc anticipat pentru eventualele sfaturi!
Voma este doar un simptom, care poate sa exprime situatii patologice incepand cu o simpla indigestie sau gastrita si terminand cu boli grave precum infarct (nu spun ca este vorba despre asta ), cancer ,etc.
Daca astepti tratament pe net pentru un simptom te vei trezi cu sfaturi gen :no-spa , metoclopramid ,etc.
Acest lucru poate sa controleze simptomul dar nu trateaza cauza .
Du-te la doctor si fa-i toate analizele si investigatiile posibile pana se contureaza un diagnostic.
Dupa ce cainele tau are un diagnostic hotarasti ce este de facut impreuna cu medicul curant .
Unele catele fac piometru dupa monta si voma poate fi un semn al septicemiei care se pregateste.( nu inseamna ca este cazul cainelui tau )
Am incercat sa explic doar cat de multe situatii trebuie luate in calcul.
Du-te la doctor!!