Forum ciobanesc german
January 18, 2013, 03:40:32 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SV-Bundessiegerzuchtschau 2012 in Ulm

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Mascul impreuna cu femela, in aceeasi curte  (Read 4302 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
bitwizard
Newbie
*

Ciobanesc German

« on: May 15, 2006, 10:29:58 AM »

Buna tuturor!

Am o femela de ciobanesc german care in urma cu o luna a fatat si am acum 3 pui, dar pe care nu ii voi tine. As vrea sa imi mai cumpar un pui de mascul dintr-o monta mai deosebita, si intrebarea pe care o am catre cei care mai sint in situatia mea este: ce se va intimpla in momentul in care masculul va deveni matur si femela va intra in perioada de calduri? Evident ca ii voi separa, dar este suficient? Nu vor aparea probleme ca masculul va fi innebunit de prezenta ei? Latraturi, etc? Cum se procedeaza in astfel de situatii?

Multumesc anticipat!
ulck
Hero Member

« Reply #1 on: May 17, 2006, 03:35:41 PM »

Sa ai o pereche de cg in curte este un lucru extraordinar. Evident, in perioada de calduri vei avea ceva batai de cap.  Dupa mine solutia este ca padocul de izolare (daca-ti poti permite) sa fie cat mai distantat de cel al masculului. Mai este solutia separarii si mai radicale (plasezi masculul in perioada respectiva la un prieten sau ruda care are curte). Se poate gasi o solutie daca nu tii neaparat sa-i imperechezi.
salvanim
crya
Newbie
*

« Reply #2 on: September 19, 2009, 09:52:32 PM »

eu am doi CG de  5 luni o femela si mascul...cand ar fi bine sai separ?oricum vreau sa le fac tzarcuri separate ,despartite printrun zid...oare e bine?acuma stau impreuna in acelasi tzarc!
marius.n
Sr. Member

« Reply #3 on: October 07, 2009, 09:56:33 PM »

nu cred ca sunt probleme majore legate de faptul ca sunt pereche. si eu am o pereche de CG si am mai avut si altii... in perioada in care femela e in calduri nu am avut probleme decat ca au mancat mai putin si au fost mai agitati. bineinteles ca daca nu vrei sa se imperecheze va trebuii sa ii tii separati. oricum perioada nu e atat de mare incat sa itipuna probleme pentru ca in prima parte nu il accepta femela, totul se reduce le o perioada de 7-10 zile cand va trebuii sa fi mai atent cu ei.

Eu NU sunt membru CNCG!
crya
Newbie
*

« Reply #4 on: October 08, 2009, 04:22:04 PM »

pai da dar ea inca nu a intrat in calduri deloc...si nu stiu se pot imperechea de pe acuma ?cum sa procedez k nu ma preaw pricep
Thara
Hero Member

« Reply #5 on: October 08, 2009, 04:48:26 PM »

pai da dar ea inca nu a intrat in calduri deloc...si nu stiu se pot imperechea de pe acuma ?cum sa procedez k nu ma preaw pricep

femelele intra in calduri dupa varsta de 8 luni,intre 8-11 luni(cam asa) si se pot imperechea de la prima tura de calduri.
trebuie unpic de atentie si atunci cand intra in calduri,separata de mascul.femela nu accepta din prima zi masculul,deci depistata din timp perioada de calduri,se poate separa de mascul fara probleme.
personal daca as avea femela si mascul,le-as face padocuri separate.iar la joaca,plimbari sau alte activitati i-as lasa impreuna.

fara suparare,dar la medicul veterinar nu va interesati deloc despre astfel de subiecte?  Huh
exista internet,sunt o gramada de info despre subiectul asta,inclusiv aici pe forum.
nimeni nu s-a priceput de la inceput,a luat,a citit si s-a documentat.

"The most striking feature of the correctly bred German Shepherd are firmness of nerves, attentiveness, unshockability, tractability, watchfulness, reliability and incorruptibility together with courage, fighting tenacity, and hardness." - Captain Max von Stephanitz
Florin
Jr. Member
**

« Reply #6 on: October 30, 2009, 08:53:16 PM »

deci e bine de tinut pereche de CG in aceeasi curte si padoc?eu am un mascul de 5ani si o femela de 2...oare nu vor fi probleme?momentan ii tin separat masculul la parinti si femela la mine...mi-e mai mult sa nu se bata sa se muste sau stiu eu...deocamdata nu s-au vazut...si nu tiu ce comportament vor adopta unu fata de celalalt. ce sfaturi puteti sami dati??astept raspunsuri!!! ms mult...
crya
Newbie
*

« Reply #7 on: October 31, 2009, 02:09:02 PM »

ai mei se inteleg foarte bine :X...masculul e mai gelos si daca ii dau ceva ei vine si ii ia....saptamana viitoare o voi duce pe femela la sterilizat k nu pot avea grija si de ei si de pui:(....dar ai mei stau de cand sau nascut impreuna,in acelasi tzarc si pana acuma au avut o singura cusca ,nu stiu ce sa iti zic sar putea sa se bata ..mai adul pe mascul la ea inainte sal muti de tot...sa vezi cum reactioneaza si sa se obisnuiasca cu el....oricum femela va fi rea pentru ca "ia invadat teritoriu"Wink)....dar sfatu meu e sal mai aduci sal vada sa se "cunoasca"Smiley....ast smai zici ce sa int!!!
crya
Newbie
*

« Reply #8 on: October 31, 2009, 02:13:34 PM »

eu am vb cu veterinarul si a zis k cea mai buna solutie este sa o sterilizez pe femela...nu vreau sa se chinuie si ea si sai chinui si pe pui...am grija de ei doi dar si de puii lor nu as putea...voi ce credeti e mia bine asa?
dux
Hero Member

« Reply #9 on: November 01, 2009, 08:15:35 PM »

eu am vb cu veterinarul si a zis k cea mai buna solutie este sa o sterilizez pe femela...nu vreau sa se chinuie si ea si sai chinui si pe pui...am grija de ei doi dar si de puii lor nu as putea...voi ce credeti e mia bine asa?
e foarte bine.
Thara
Hero Member

« Reply #10 on: November 01, 2009, 08:19:06 PM »

categoric!mai ales ca din cate am inteles sunt frati(sper ca nu am inteles gresit)iar sa faca pui impreuna ar fi o mare greseala,din toate punctele de vedere!

"The most striking feature of the correctly bred German Shepherd are firmness of nerves, attentiveness, unshockability, tractability, watchfulness, reliability and incorruptibility together with courage, fighting tenacity, and hardness." - Captain Max von Stephanitz
minnruz
Full Member

« Reply #11 on: December 09, 2009, 12:05:00 AM »

deci e bine de tinut pereche de CG in aceeasi curte si padoc?eu am un mascul de 5ani si o femela de 2...oare nu vor fi probleme?momentan ii tin separat masculul la parinti si femela la mine...mi-e mai mult sa nu se bata sa se muste sau stiu eu...deocamdata nu s-au vazut...si nu tiu ce comportament vor adopta unu fata de celalalt. ce sfaturi puteti sami dati??astept raspunsuri!!! ms mult...
Am eu o pereche de ciobanesti germani pe care ii tin in aceeasi curte, dar remize diferite. S-ar putea sa te sperii un pic in momentul in care vor face cunostinta. Femelele sunt de obicei mai teritoriale si vor fi agresive fata de mascul insa si ei sunt destepti si stiu sa se supuna asa ca nu se va ajunge niciodata la un "scandal de proportii". Pe de alta parte eu zic ca-i bine sa ai o pereche in curte, e o nebunie sa-i vezi alergand si jucandu-se si oricat de afectuos si atent ai fi cu un caine nu ai cum sa inlocuiesti un partener de joaca si convietuire patruped.

MiNnRuZ
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora 

turenhof