Forum ciobanesc german
September 11, 2017, 07:08:17 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: Blana decolorata.  (Read 4304 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Klubber
Newbie
*

Location: In my dreams Ibiza, in the cruel reality Craiova...

« on: April 01, 2011, 12:14:42 PM »

De cand a inceput sa se mai arate soarele, am observat ca blana ciobanescului meu a inceput sa se decoloreze in portiunile unde ar trebui sa fie neagra si acum firul de par la varf se termina intr-o culoare roscata, ceva de genul... Totul cred ca a inceput de mai multa vreme, cand am observat o "pata" cu par decolorat si am presupus ca este semn, doar ca semnul a inceput sa se extinda cam pe toata suprafata blanei inchise la culoare. Acum cainele are 3 ani, este hranit pe cat se poate cu hrana gatita special pentru ei (sunt 2, unul nu are probleme, are blana toata alba Smiley ) si hrana uscata care incerc sa fie Acana, iar cand nu-mi iese din punc de vedere financiar, este ceva mai ieftin din supermarket!
Ceva sfaturi? Medicul veterinar mi-a vorbit mult dar fara sa-mi zica ceva concludent, sa imi dea un sfat concret!
freddy25
Hero Member

« Reply #1 on: April 05, 2011, 12:43:27 AM »

Cumpara o perie furminator si scoate-i tot parul mort. Da-i niste vitamine pentru blana de exemplu K9 Derma plus sau Vitaderm sau o cura de ulei de somon salbatic. Si tine-l mai mult la soare ca sa se fixeze pigmentii. Iar ca hrana cand nu poti cumpara Acana, incearca cu Bosch. Mi-a zis o cunostinta care e si distribuitor ca e mai buna decat Royal Canin.
SabinaIoana
Full Member

« Reply #2 on: February 10, 2014, 03:32:22 PM »

Buna ziua,
Nu stiam exact in ce categorie se incadreaza problema mea,asa ca postez aici...sper sa nu fie chiar off topic.
De cateva zile blana Larei arata ciudat pe spate, i-au aparut niste fire albe sau de alta culoare nu imi dau seama..Isi schimba blana sau are vreo problema?(are 3 luni si jumatate)

Goosfraba Kennel
-Bucuresti-
freddy25
Hero Member

« Reply #3 on: February 11, 2014, 08:45:26 PM »

Ma gandesc ca asa se mai intampla iarna. Stii ca lupii in salbaticie au iarna o blana mai albicioasa si vara e mai colorata.
SabinaIoana
Full Member

« Reply #4 on: February 11, 2014, 09:12:37 PM »

Am rezolvat "problema", multumesc oricum. Am inteles ca este schimbarea culorii ptc e pui si mama ei are la fel pe spate fire albe/deschise la culoare. Multumesc oricum!!

Goosfraba Kennel
-Bucuresti-
gilucu69
Newbie
*

« Reply #5 on: July 27, 2014, 05:50:53 PM »

Am rezolvat "problema", multumesc oricum. Am inteles ca este schimbarea culorii ptc e pui si mama ei are la fel pe spate fire albe/deschise la culoare. Multumesc oricum!!
Am vrut sa postez o intrebare despre firele de par albe care au aparut catelusei mele de 17 saptamani,dar am zis mai intai sa ma uit mai bine pe aici. Deci sa inteleg ca daca mama ei are la fele totul ok?
SabinaIoana
Full Member

« Reply #6 on: July 27, 2014, 06:29:00 PM »

Da, asa sunt unii,inspicati. Acum ca a mai crescut este si mai evident, voi posta o poza cand ajung acasa.

Goosfraba Kennel
-Bucuresti-
SabinaIoana
Full Member

« Reply #7 on: July 27, 2014, 09:30:22 PM »

Asa arata la 9 luni, dar cred ca se va mai deschide putin. Depinde si de parinti, dar in cazul Larei doar mama este asa, tatal are spatele negru complet.

Goosfraba Kennel
-Bucuresti-
w.marius
Hero Member

« Reply #8 on: July 27, 2014, 09:49:52 PM »

Si cateaua mea era aproape negra cind era mica si acum e deschisa la culoare la 3 ani
gilucu69
Newbie
*

« Reply #9 on: July 28, 2014, 03:57:05 PM »

Asa arata la 9 luni, dar cred ca se va mai deschide putin. Depinde si de parinti, dar in cazul Larei doar mama este asa, tatal are spatele negru complet.
Multumesc frumos. M-am mai linistit. O sa intreb despre parintii ei.
freddy25
Hero Member

« Reply #10 on: July 28, 2014, 09:48:45 PM »

Cainele tau are pedigree? Daca e un caine fara pedigree, nu poti sti ce bunic de alta rasa a avut si de la care a mostenit blana inspicata. Poate vreun husky sau chiar Azorica?
gilucu69
Newbie
*

« Reply #11 on: July 28, 2014, 10:02:16 PM »

Cainele tau are pedigree? Daca e un caine fara pedigree, nu poti sti ce bunic de alta rasa a avut si de la care a mostenit blana inspicata. Poate vreun husky sau chiar Azorica?
Este foarte posibil sa ai dreptate... Nu am cum sa te contrazic pentru ca nu are pedigree. Insa noi o iubim asa cum este. Ne-am speriat sa nu fie cumva o boala.
spreadzz
Newbie
*

« Reply #12 on: September 09, 2015, 01:08:19 PM »

Buna,

Am cumparat si eu 2 pui de ciobanesc german, de la diferiti crescatori. Unul are 8 luni iar celalalt are 3 luni jumate. Ambii i-am luat la varsta de 2 luni. Cel mare am observat ca a inceput sa aiba fire albe ca in pozele de mai sus dar nu mi-am facut griji. Acum dupa 1 luna a inceput si cea mica sa aiba fire albe, Multe! Fac asa ca ma intreb? Fac ceva gresit?? E de la soare?? Sau de la hrana?

Majoritatea timpului ii hranesc cu Royal Canin Maxi junior, iar ocazional le mai dau si carne cruda, galbenus crud si orez fiert, gris fiert.

Cand situatia financiara nu e asa buna ii mai hranesc cu mancari mai comerciale deobicei Pedigree sau Purina.

Calciu primesc suplimente de la veterinar recomandate. 10 zile cu 10 zile pauza.

Ambii au pedigree. E normal sa aibe asa blana? Isi va revenii culoarea? Pot participa cu ei la concurs? Tin sa mentionez ca imi par slabii amandoi? Desi le dau mai mult decat ratia normala de pe ambalajul hranei. Cel mare e ft slab, dar el tot timpul a fost asa ca a avut parvoviroz la 2 lunia si cand l-am dus acasa de la clinica era o aschie Sad dar ma asteptam sa puna pe el pana acum. La inaltime e ok, e inalt dar ft slab parerea mea. Am sa revin si cu poze.

SabinaIoana
Full Member

« Reply #13 on: September 09, 2015, 01:12:43 PM »

Este un proces normal. Multi cg au blana inspicata, in special femelele.

Goosfraba Kennel
-Bucuresti-
dany0301
Newbie
*

« Reply #14 on: January 18, 2016, 09:25:19 PM »

Ce înseamnă un proces normal, isi va revenii culoarea neagra?
Si eu am aceiași problema  Cry cu  mascul de 6 luni cu pedigree
Mulțumesc

Pages: [1] 2   Go Up
  Print  

Jump to: