Forum ciobanesc german
August 22, 2013, 03:06:40 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: Expozitie Nationala de Club A.R.C.G, Cluj-Napoca, 23 martie 2013 - Rezultate

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
forum
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: greutatea la femela 10 saptamani  (Read 1850 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
leilamic
Newbie
*

« on: April 09, 2011, 07:11:10 PM »

buna ziua tuturor

am cautat pe forum si nu am gasit, nici nu puteam, informatia daca greutatea Mirrei 7 kg, la 10 saptamani, este in regula
a cantarit-o doctorul cand am fost cu ea la vaccin in 30.3 si avea 7 kg ... arata bine, era supla

acum cred ca a mai pus pe ea, binisor, fiindca s-a lungit, atat corpul cat si labutele, ba chiar si codita  Kiss

maine va avea 12 saptamani - ce greutate ar trebui sa aiba fetita noastra?

multumesc mult de info
salutari tuturor
Irshu
Sr. Member

Adi, Una si Jerro

« Reply #1 on: April 09, 2011, 08:26:04 PM »

http://www.mygermanshepherdpuppy.com/german-shepherd-growth-chart.php

Inaltimea si greutatea pot sa difere de la caine la caine, numerele din acel tabel nu sunt litera de lege.
tanase_traudi
Hero Member

KARA si NOR

« Reply #2 on: April 10, 2011, 11:11:33 AM »

buna ziua tuturor

am cautat pe forum si nu am gasit, nici nu puteam, informatia daca greutatea Mirrei 7 kg, la 10 saptamani, este in regula
a cantarit-o doctorul cand am fost cu ea la vaccin in 30.3 si avea 7 kg ... arata bine, era supla

acum cred ca a mai pus pe ea, binisor, fiindca s-a lungit, atat corpul cat si labutele, ba chiar si codita  Kiss

maine va avea 12 saptamani - ce greutate ar trebui sa aiba fetita noastra?

multumesc mult de info
salutari tuturor
7 kg avea si a mea la 10 saptamani,mai bine mai slabuta deoarece nu sunt probleme cu articulatiile,mai bine mai slabuta si sanatoasa decat cu probleme.
stefan 09
Newbie
*

« Reply #3 on: April 10, 2011, 08:23:45 PM »

eu zic ca e ok si amea avea la 10saptamani tot 7kg cred ca se dezvolta bine
Sorina
Hero Member

Bellezza

« Reply #4 on: April 10, 2011, 10:17:15 PM »

Depinde de caine,nu toti cainii se dezvolta in acelasi ritm.
Intr-o luna poate sa creasca in inaltime 5 cm,in alta sa se lungeasca 10 cm.
Si sa se ingrase 5 kg.
Tu trebuie sa te uiti dupa conditia ei fizica,eu pe a mea o tin mai supla,chiar daca pe 19 face un an.
Nu e slaba incat sa i se vada coastele,daca o mangai,ultima coasta i-o simt.Eu o mentin astfel incat forma cutiei toracice sa fie putin vizibila.Din cantar mie mi se pare ca e grasa,adica 40kg,dar nu arata.
Eu ti-am zis cum sa o mentii la o varsta mai inaintat,fiindca la 10 saptamani toti catelusii sunt mai grasunei.Nu poti sa ti un catel de 10 saptamani incat sa ii vezi putin din forma cutiei toracice.Dupa parerea mea ar arata prea slab pentru varsta lui.

”Cand cainii potriviti ajung la oamenii potriviti nici o rasa nu se poate compara cu ciobanescul german.”-Joan Hustace Walker
tanase_traudi
Hero Member

KARA si NOR

« Reply #5 on: April 11, 2011, 11:46:43 AM »

Depinde de caine,nu toti cainii se dezvolta in acelasi ritm.
Intr-o luna poate sa creasca in inaltime 5 cm,in alta sa se lungeasca 10 cm.
Si sa se ingrase 5 kg.
Tu trebuie sa te uiti dupa conditia ei fizica,eu pe a mea o tin mai supla,chiar daca pe 19 face un an.
Nu e slaba incat sa i se vada coastele,daca o mangai,ultima coasta i-o simt.Eu o mentin astfel incat forma cutiei toracice sa fie putin vizibila.Din cantar mie mi se pare ca e grasa,adica 40kg,dar nu arata.
Eu ti-am zis cum sa o mentii la o varsta mai inaintat,fiindca la 10 saptamani toti catelusii sunt mai grasunei.Nu poti sa ti un catel de 10 saptamani incat sa ii vezi putin din forma cutiei toracice.Dupa parerea mea ar arata prea slab pentru varsta lui.
Asa era si a mea la 10 saptamani si crede-ma ca nu i se vedea cutia toracica,ii simteam doar costele la palpare,eu nu cred ca este slaba a lui si din cate stiu trebuie sa-i simti la palpare ultimele doua coaste pentru a fi la greutatea ideala,nu ultima coasta,a ta la 1 an la 40 kg mi se pare cam grasuta.
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #6 on: April 11, 2011, 01:00:13 PM »

Dragilor, ultimele 1-2 spatii intercostale trebuie sa fie usor vizibile de la cativa metri nu sa se simta la palpare. Asa ar trebui sa arate un Cg in forma, suplu si atletic.
Vi-l dau exemplu pe Magnus, masculul meu:
http://www.ciobanescgerman.net/masculi-cg.php/227/Magnus-Maximus-von-Bienenwald/

La 40 kg. o femela este supraponderala.  Wink

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
tanase_traudi
Hero Member

KARA si NOR

« Reply #7 on: April 11, 2011, 01:26:40 PM »

Superb Magnus si suplu ca o domnisoara!
leilamic
Newbie
*

« Reply #8 on: April 11, 2011, 07:12:45 PM »

ieri a implinit 12 saptamani si noi vedem ca a mai crescut din ghemotocul pe care l-am adus acasa ...

va atasez cateva poze cu mandra, deja asteptam sa se ridice urechiusele ... si sa se lase de muscat

* Mirra 12 sapt.JPG (119.67 KB, 1280x960 - viewed 109 times.)

* Mirra curioasa.JPG (88.08 KB, 1280x960 - viewed 99 times.)

* Mirra uimita.JPG (119.93 KB, 1280x960 - viewed 132 times.)
Sorina
Hero Member

Bellezza

« Reply #9 on: April 11, 2011, 09:25:33 PM »

Uite o poza cu Bella.
A mea e solida,si are 64 cm la greaban,masurata acum 2-3 zile.
Atat mi-au spus cei de unde am sterilizat-o ca are.Au cantarit-o ei.Nu imi amintesc numele asociatiei,stiu ca e fondata de un neamt si e foarte greu de retinut.
La 40 kg. o femela este supraponderala.  Wink
Uita-te putin la poza,stiu ca nu e foarte clara,dar daca ar fi fost supraponderala,cred ca s-ar fi vazut surplusul de grasime "atarnand" pe la burta.

”Cand cainii potriviti ajung la oamenii potriviti nici o rasa nu se poate compara cu ciobanescul german.”-Joan Hustace Walker
stefan 09
Newbie
*

« Reply #10 on: April 11, 2011, 09:29:30 PM »

eu zic ca pe la 12  saptamani  ar trebui sa aiba minim 10 kg
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #11 on: April 12, 2011, 10:10:16 AM »

Uite o poza cu Bella.
A mea e solida,si are 64 cm la greaban,masurata acum 2-3 zile.
Atat mi-au spus cei de unde am sterilizat-o ca are.Au cantarit-o ei.Nu imi amintesc numele asociatiei,stiu ca e fondata de un neamt si e foarte greu de retinut.Uita-te putin la poza,stiu ca nu e foarte clara,dar daca ar fi fost supraponderala,cred ca s-ar fi vazut surplusul de grasime "atarnand" pe la burta.

femela ta nu este supraponderala, arata chiar supla si ea. Nu cred sa aiba 64 la greaban si nici 40 kg. Aceste marimi apartin masculilor iar femela ta nu pare sa depaseasca "fraudulos" standardul.  Cheesy
Cel mai usor e sa o cantaresti si sa o masori chiar tu. Pentru o masurare cat de cat orientativa pune-o langa un perete si cu un liniar sau un bat drept masoara-i inatlimea la greaban, chiar deasupra umerilor(in spatele zgarzii in aceasta poza, apasand parul ridicat), fara sa urci spre gat; faci un semn si masori distanta de pe perete. Asta e o masuratoare mai empirica, dar daca o faci corect iti va reflecta intr-o buna masura realitatea.
Daca ai pe cineva mai fortos in familie roaga-l s-o ia in brate si sa o cantareasca pe un cantar de baie iar apoi scadeti greutatea "muschiulosului".  Cheesy
Eu zic ca n-are mai mult de 30-33 kg si 60 cm dar niste masuratori corecte ne vor lamuri. Wink
Daca te uiti la Nati a mea care nu e chiar supla, e usor grasuta, solida si puternica precum un tanculet ..nu are mai mult de 33 kg. Cand a fost prea grasa a avut maxim 34.4 kg. si rezervele s-au depus pe torace si crupa, nicidecum pe burta. Wink...dar am avut grija s-o readuc la o forma mai buna fiindca se vedea ca nu ii preste greutatea acumulata.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

forum

pavora 

turenhof