Uite o poza cu Bella.
A mea e solida,si are 64 cm la greaban,masurata acum 2-3 zile.
Atat mi-au spus cei de unde am sterilizat-o ca are.Au cantarit-o ei.Nu imi amintesc numele asociatiei,stiu ca e fondata de un neamt si e foarte greu de retinut.Uita-te putin la poza,stiu ca nu e foarte clara,dar daca ar fi fost supraponderala,cred ca s-ar fi vazut surplusul de grasime "atarnand" pe la burta.
femela ta nu este supraponderala, arata chiar supla si ea. Nu cred sa aiba 64 la greaban si nici 40 kg. Aceste marimi apartin masculilor iar femela ta nu pare sa depaseasca "fraudulos" standardul.

Cel mai usor e sa o cantaresti si sa o masori chiar tu. Pentru o masurare cat de cat orientativa pune-o langa un perete si cu un liniar sau un bat drept masoara-i inatlimea la greaban, chiar deasupra umerilor(in spatele zgarzii in aceasta poza, apasand parul ridicat), fara sa urci spre gat; faci un semn si masori distanta de pe perete. Asta e o masuratoare mai empirica, dar daca o faci corect iti va reflecta intr-o buna masura realitatea.
Daca ai pe cineva mai fortos in familie roaga-l s-o ia in brate si sa o cantareasca pe un cantar de baie iar apoi scadeti greutatea "muschiulosului".

Eu zic ca n-are mai mult de 30-33 kg si 60 cm dar niste masuratori corecte ne vor lamuri.

Daca te uiti la Nati a mea care nu e chiar supla, e usor grasuta, solida si puternica precum un tanculet ..nu are mai mult de 33 kg. Cand a fost prea grasa a avut maxim 34.4 kg. si rezervele s-au depus pe torace si crupa, nicidecum pe burta.

...dar am avut grija s-o readuc la o forma mai buna fiindca se vedea ca nu ii preste greutatea acumulata.