Forum ciobanesc german
August 22, 2013, 02:15:22 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: Expozitie Nationala de Club A.R.C.G, Cluj-Napoca, 23 martie 2013 - Rezultate

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
forum
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Primul meu caine!  (Read 1890 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
in3sting
Newbie
*

« on: May 19, 2006, 07:48:50 PM »

Salut!
Am descoperit cu fericire site-ul si forumul CG.
Astazi tocmai mi-am luat un cg din parinti cu Pedigree. Nu radeti daca exprimarea nu este tocmai corecta, dar nu sunt 100% sigur ce inseamna acest Pedigree. (sigur e de bine Smiley )
Partea proasta a lucrurilor este ca nu-l voi tine acasa (eu stand la bloc, si avand deja 2 pisici), ci la firma, unde am o casa si curte.
As vrea sa ma ajutati cu pareri/idei/sfaturi in cateva sensuri. As vrea sa ii dezvolt unele calitati, cum ar fi:
-sa fie un bun caine de paza (sa pazeasca firma Cheesy )
-sa asculte de mine, si doar de mine
-sa nu fie excesiv de rau (sa nu-mi maraie, latre prietenii)
-sa aiba un comportament prietenesc cu "oamenii buni" Grin
-sa il dresez usor cand va fi vremea.
V-as fi profund recunoscator, si in plus daca mai aveti alte sfaturi, ar fi minunat!
Multumesc!

PS: ce nume sa-i pun? nu vreau unul banal, nici prea lung, nici prea amuzant. Apropo, e baietzel Smiley
razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net

« Reply #1 on: May 19, 2006, 07:58:56 PM »

Pedigree = certificat de origine, adica i se cunosc parintii, bunicii, stra-bunicii, etc ... Teoretic toti sunt arbitrati, sunt conform standardului, deci ai un caine echilibrat si in conformitate cu standardul ciobanescului german. E de bine  Cheesy
Celelante probleme/intrebari ale tale se rezolva prin dresaj.
Pre-dresajul se incepe din momentul in care ai aduc cainele acasa, pentru paza-aparare, paza obiectiv, etc, cel mai bine este sa apelezi la un dresor.
Cat despre nume .... este alegereata, si numai a ta ... (e bine ca numele sa fie destul de scurt, sa poata fi pronuntat repede si fara balbaieli, in perspectiva dresajului)

Eu NU sunt membru cncg!
Eu SUNT membru ARCG si ma mandresc cu asta!
crb
Hero Member

« Reply #2 on: May 19, 2006, 08:35:45 PM »

ar mai fi un detaliu, legat de nume... daca tii la detalii: pedigree-ul e scos? daca inca nu, vorbeste cu stapinul femelei , crescatorul, daca a depus actele...daca nu le-a depus INCA, stabileste rapid un nume , cu litera specifica cuibului....A sau B sau... functie de cite de cite cuiburi a avut femela (sau canisa)... vrei propuneri de nume? cauta www.pedigreedatabase.com, undeva in ecranul de prezentare a "cautare caini (dog search)" in stinga, coloana , ai "name picker" siiii.... ai de analizat...in rest, sunt prea multe de spus deodata...urgenta 1 VACCINAREA, hrana ,...si multa bafta...

ce nu te omoara ,te intareste ?  ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
crb
Hero Member

« Reply #3 on: May 19, 2006, 09:30:03 PM »

Scheme de vaccinare iti pot fi recomandate in topicul de pe acest forum, dar efectiv, med. tau veterinar e cel care va sti cel mai bine... paza curtii si firmei, si toate celelalte, lasa-le sa vina de la sine din dezvoltarea puiului...inti sa ii castigi increderea  (joaca si recompensa) si sa iti recunoasca autoritatea (interdictie vocala si fff putina corectie fizica = smucitura de lesa, ziar sul pe fund)....

ce nu te omoara ,te intareste ?  ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
scolaro
Hero Member

Ciobanesc German

« Reply #4 on: May 19, 2006, 09:50:01 PM »

paza curtii si firmei, si toate celelalte, lasa-le sa vina de la sine din dezvoltarea puiului...
Ai dreptate, crb! Eu am casa in firma si cainii mei au invatat foarte repede cand e program de lucru si cand nu; chiar si angajatii firmei sunt latrati la poarta daca vin dupa program, desi in timpul zilei cainii sunt prietenosi, iar o persoana care a fost vazuta de mai multe ori in casa la mine are voie sa intre in curte oricand, mai putin in toiul noptii!  Important e sa nu muste personalul si clientii si zic eu, sa nu muste decat in cazuri extreme (cainii disting intrusii cu un comportament ciudat = raufacatori)... Cel mai important consider eu ca ar fi sa se lucreze cu cainele refuzul de hrana... Mult succes!

Leader of a screwed-up pack
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

forum

pavora 

turenhof