Forum ciobanesc german
November 09, 2012, 12:32:22 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SV-Bundessiegerzuchtschau 2012 in Ulm

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: Off-Topic CRCG  (Read 2908 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
vifor
Hero Member

o viata pentru un caine

« on: April 14, 2011, 02:39:35 PM »

Daca voi avea caini atat de buni pe care merita sa-i promovez in Germania si sa le fac acolo examene de lucru si selectie, voi filma aceste examene , sa i le arat lui Vifor  sau celor interesati.

Nu am cerut si nu voi cere asa ceva nimanui!!!Liviule, ai o varsta si experienta, amandoi stim  ce trebuie si  ce nu.
Daca ar fi ceva de aratat ar fi doar selectia, dar daca femela, masculul a participat la clasa munca la un campionat, indiferent de tara este ok!Cele cu selectii afara!
Cati caini au selectii in Romania, cati au participat la campionate sau au aratat ca merita selectia primita?
Fa un inventar al cainilor selectionati si vezi puii lor daca au ajuns la clasa munca la un campionat,Sunt, poti sa-i numeri pe degetetele de la o mana!
Eu daca am cu ce particip oriunde , in tara , afara, dar si la clase mici si la cele mari!O intrebare personala, in 10 ani cati caini au participat afara la clasa munca la campionate tari,Germania,Italia?Sunt.....5?
vifor
Hero Member

o viata pentru un caine

« Reply #1 on: April 14, 2011, 02:42:53 PM »

Cat despre expozitiile cu arbitru SV, personal am incercat sa inteleg de ce cainii din fata cainelui meu sunt mai buni, desi discutiile privind arbitrajele sunt in toata lumea si vor fi, intotdeauna vor fi nemultumiti.
Dar ce te faci cand cainii din fata ta , o vede toata lumea avizata,nu sunt mai buni, ci din contra sunt mai slabi?Ce incerci sa intelegi atunci?
petshop4you
vifor
Hero Member

o viata pentru un caine

« Reply #2 on: April 14, 2011, 02:46:28 PM »

Daca la TOATE expozitiile de club se va da proba de atac, nu doar la Campionat (ceeace am sustinut de 10 ani si chiar s-a relizat o perioada), consider ca e o masura buna de control. Nu credeti ?
Liviule , un  caine care a trecut odata proba la un campionat sau cum zici tu, la o expozitie, nu mai are ce sa mai demonstreze!Poate participa la expozitii fara proba de curaj.Asa gandesc eu , e si spre binele lui!Dar vor fi  mai mult de 2, 3?Sau....1?
vifor
Hero Member

o viata pentru un caine

« Reply #3 on: April 14, 2011, 02:52:34 PM »

Am inteles!Bafta !
Florin Deznan
Moderator

« Reply #4 on: April 14, 2011, 02:58:02 PM »

Discutiile au fost mutate deoarece nu au legatura cu CRCG, dar putem discuta aici.

Eu NU SUNT membru CNCG!

Eu SUNT membru ARCG si ma mandresc cu asta!
Florin Deznan
Moderator

« Reply #5 on: April 14, 2011, 03:01:31 PM »

Liviule , un  caine care a trecut odata proba la un campionat sau cum zici tu, la o expozitie, nu mai are ce sa mai demonstreze!Poate participa la expozitii fara proba de curaj.Asa gandesc eu , e si spre binele lui!Dar vor fi  mai mult de 2, 3?Sau....1?

In ultimii 2 ani la campionat au fost prezenti un numar semnificativ de caini la clasa munca. Atat masculi cat si femele.
Cred ca au demonstrat ce trebuiau sa demonstreze.
Daca se mentine aceasta directie cred ca lucrurile se rezolva de la sine. E o aberatie sa ceri sa se repete selictia la un caine ce si-a sustinut examenul afara din tara. Unde e prezumtia de nevinovatie fata de proprietar, fata de arbitru, si asa mai departe. Nu uitati cine a facut aceasta propunere ( nu a avut nici odata caine la clasa munca la campionate ).

Eu NU SUNT membru CNCG!

razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net

« Reply #6 on: April 14, 2011, 03:06:48 PM »

O intrebare personala, in 10 ani cati caini au participat afara la clasa munca la campionate tari,Germania,Italia?Sunt.....5?

Si daca exista un program de selectie strict, erau mai mult de 5?

Eu NU sunt membru cncg!
vifor
Hero Member

o viata pentru un caine

« Reply #7 on: April 14, 2011, 04:02:50 PM »

In ultimii 2 ani la campionat au fost prezenti un numar semnificativ de caini la clasa munca. Atat masculi cat si femele.
Cred ca au demonstrat ce trebuiau sa demonstreze.
Daca se mentine aceasta directie cred ca lucrurile se rezolva de la sine. E o aberatie sa ceri sa se repete selictia la un caine ce si-a sustinut examenul afara din tara. Unde e prezumtia de nevinovatie fata de proprietar, fata de arbitru, si asa mai departe. Nu uitati cine a facut aceasta propunere ( nu a avut nici odata caine la clasa munca la campionate ).
Dar cand vezi un caine cu selectie ca se sperie de umbra lui?
vifor
Hero Member

o viata pentru un caine

« Reply #8 on: April 14, 2011, 04:05:06 PM »

Cati sunt crescatori ?Numai 5?Parca sunt vreo 40-50 de canise?
vifor
Hero Member

o viata pentru un caine

« Reply #9 on: April 14, 2011, 04:06:04 PM »

Discutiile au fost mutate deoarece nu au legatura cu CRCG, dar putem discuta aici.
Atunci Liviu de ce dialoga cu mine, i-am raspuns!
Florin Deznan
Moderator

« Reply #10 on: April 14, 2011, 04:14:58 PM »

Dar cand vezi un caine cu selectie ca se sperie de umbra lui?

Nu mergi la monta la acel caine. E simplu. Iar proprietarul care a cheltuit bani sa primesca o selectie nemeritata nu va reusi sa-si recupereze investitia si a doua oara nu va mai face aceiasi gresala.

Eu NU SUNT membru CNCG!

vifor
Hero Member

o viata pentru un caine

« Reply #11 on: April 14, 2011, 04:21:01 PM »

Nu mergi la monta la acel caine. E simplu. Iar proprietarul care a cheltuit bani sa primesca o selectie nemeritata nu va reusi sa-si recupereze investitia si a doua oara nu va mai face aceiasi gresala.
Dar cu femela de 7 ani si selectie te duci la monta?Sau cu alte femele care au selectie numai pe acte?
Cum faci o selectie corecta?O montezi sau nu?Daca nu , pierzi bani, pentru ca te-ai chinuit sa iei acte!
Cati caini , juniori si tineret, au facut selectie corecta, sa zic din 2006 in prezent?Cati au luat acte si au montat?
Uitati-va la campionatele din 2006-2009, cati apar la clasa  munca?Dar cati apar cu selectie?
Florin Deznan
Moderator

« Reply #12 on: April 14, 2011, 04:24:02 PM »

Dar cu femela de 7 ani si selectie te duci la monta?Sau cu alte femele care au selectie numai pe acte?
Cum faci o selectie corecta?O montezi sau nu?Daca nu , pierzi bani, pentru ca te-ai chinuit sa iei acte!
Cati caini , juniori si tineret, au facut selectie corecta, sa zic din 2006 in prezent?Cati au luat acte si au montat?
Uitati-va la campionatele din 2006-2009, cati apar la clasa  munca?Dar cati apar cu selectie?
Tocmai ca CNCG nu a reglementat aceste lucruri dorim sa le reglementam pe toate in CRCG.
Hai langa noi sa le gandim pe toate cat mai bine si sa le punem in practica. Smiley

Eu NU SUNT membru CNCG!

Costin Soare
Moderator

If there is a will there is a way!

« Reply #13 on: April 14, 2011, 04:53:00 PM »

Pentru ca vad ca se incinge discutia pe tema cine ce a facut in trecut, sau mai bine spus, ce nu a facut, daca tin bine minte, in ultimii 13 ani, orice activitate legata de Ciobanescul German in Romania a fost gestionata, reglementata si verificata de CNCG. Daca vorbim de atat de multe situatii care ridica suspiciuni, de ce ele nu au fost sanctionate de catre cei in masura sa faca asta? Ca raspuns la aceasta intrebare, absolut normala din punctul meu de vedere, exista 3 variante:
1. au fost partasi la aceste nereguli si/sau au beneficiat de ele
2. nu au vrut sa se puna ordine pentru a beneficia de aceasta stare de fapt
3. nu le-a pasat deci nu au facut ceea ce si-au asumat sa faca

In oricare dintre situatii, responsabilul pentru situatia in care ne aflam astazi in care acuzele zboara dintr-o tabara in alta este CNCG si felul in care a inteles sa gestioneze rasa in toti acesti ani.

Eu SUNT membru A.R.C.G!
vom Haus Barder
SV Romania
Hero Member

« Reply #14 on: April 14, 2011, 07:15:57 PM »

Dar ce te faci cand cainii din fata ta , o vede toata lumea avizata,nu sunt mai buni, ci din contra sunt mai slabi?Ce incerci sa intelegi atunci?

Mi s-a intamplat si mie in Germania, Italia .
Ansassi, care era din parinti cu selectie SV germana era plasata acolo unde-i era locul, intotdeauna
Afra, care era fenotipic mai buna, era intotdeauna mult mai in spate decat ii era locul.
Parintii erau germani, cu ADN, dar tatal era selectionat nu SV in Romania, iar mama nu avea selectie la ora aia.

Si atunci am inteles ca strainii te primesc in expozitii (si banii tai sunt buni) si respecta tratatele internationale, dar daca                   
-  genetica patrupedului nu e verificata (verificabila) - lipsa teste ADN
-  parintii, bunicii nu au teste displazie, examene si selectii SV.

"COADA" plutonului apartine cainelui tau !!!....desi arata si se prezinta mult mai bine decat altii...
Si niciodata nu-ti va spune vreun organizator, arbitru din Germania, Italia, Austria asta in fata.....

Ciobanescul german e ca un drum cu sens unic...te poti opri, dar nu te poti intoarce.
Pages: [1] 2   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora 

turenhof