zanuca27
Newbie
Numele meu este ULF
|
 |
« on: April 17, 2011, 12:56:09 PM » |
|
Va rog daca sunteti in cunostinta de cauza spunet-mi si mie din cate se poate vedea acest pui de caine de 3 luni pare a fi rahitic.El are in poza 3 luni si kantareste 10 kg. Multumesc mult
|
|
|
|
|
|
|
|
|
amn
|
 |
« Reply #1 on: April 17, 2011, 12:59:47 PM » |
|
cine ti-a spus ca este rahitic?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zanuca27
Newbie
Numele meu este ULF
|
 |
« Reply #2 on: April 17, 2011, 01:01:41 PM » |
|
Va rog daca sunteti in cunostinta de cauza spunet-mi si mie din cate se poate vedea acest pui de caine de 3 luni pare a fi rahitic.El are in poza 3 luni si kantareste 10 kg. Multumesc mult
Medicul veterinar mi-a spus, am uita sa mentionez ca ii dam si calciu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
amn
|
 |
« Reply #3 on: April 17, 2011, 01:02:46 PM » |
|
s-ar putea sa aiba nevoie de calciu, iar daca ii administrezi, depinde si de capacitatea sa de asimilare a calciului.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
amn
|
 |
« Reply #4 on: April 17, 2011, 01:05:42 PM » |
|
calciul se asimileaza de organism, diferit, de la pui la pui. pentru o asimilare mai buna iti recomand si vit. a+d2 sau mai mult soare. Atentie nici excesul de calciu nu este ok
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Irina2007
|
 |
« Reply #5 on: April 17, 2011, 04:42:20 PM » |
|
Catelul nu pare deloc rahitic. Multi medici veterinari confunda nodulii de crestere cu rahitismul. Un catel rahitic are labutele rasfirate si picioarele in forma de paranteze sau de X, schioapata, nu creste, i se curbeaza coloana, etc. Doar pentru ca are labele groase nu inseamana ca e rahitic. Ce fel de mancare ii dai? O mancare buna, superpremium, contine toate vitaminele si mineralele necesare cresterii unui catel, nu trebuie suplimentat. Calciul in exces duce la alte probleme. Pentru linistea ta sufleteasca lasa catelul al soare cateva ore bune pe zi, dar ai grija daca e foarte cald sa aiba si un loc umbros unde sa se retraga. Astfel catelul va primi mai multa vitamina D in mod natural ceea ce va ajuta la absorbtia calciului. Bafta multa cu urechiatul.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zanuca27
Newbie
Numele meu este ULF
|
 |
« Reply #6 on: April 17, 2011, 04:50:02 PM » |
|
Catelul nu pare deloc rahitic. Multi medici veterinari confunda nodulii de crestere cu rahitismul. Un catel rahitic are labutele rasfirate si picioarele in forma de paranteze sau de X, schioapata, nu creste, i se curbeaza coloana, etc. Doar pentru ca are labele groase nu inseamana ca e rahitic.
Ce fel de mancare ii dai? O mancare buna, superpremium, contine toate vitaminele si mineralele necesare cresterii unui catel, nu trebuie suplimentat. Calciul in exces duce la alte probleme. Pentru linistea ta sufleteasca lasa catelul al soare cateva ore bune pe zi, dar ai grija daca e foarte cald sa aiba si un loc umbros unde sa se retraga. Astfel catelul va primi mai multa vitamina D in mod natural ceea ce va ajuta la absorbtia calciului. Bafta multa cu urechiatul.
multumesc din suflet pentru sfaturi.....il hranesc cu purina Chow Dog si ma gandesc sa o schimb pentru ca am inteles ca nu e superpremium, daca m-ai putea ajuta cu un alt sfat ti-as fi recunoscatoare....multumesc mult
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #7 on: April 17, 2011, 06:13:27 PM » |
|
Catelul nu pare deloc rahitic. Multi medici veterinari confunda nodulii de crestere cu rahitismul. Un catel rahitic are labutele rasfirate si picioarele in forma de paranteze sau de X, schioapata, nu creste, i se curbeaza coloana, etc. Doar pentru ca are labele groase nu inseamana ca e rahitic.
Exact! De asemenea chisita la Cg nu este dreapta(20-22grade) ca la alte rase(terrieri in general) inducand unii necunoscatori ai rasei in eroare. Totusi, cel mai bine se examineaza un catel pe viu; pt. a ne da cu parerea mai bine poti sa-i faci o poza si din profil pentru a vedea cum "calca" si o poza din fata, ambele in picioare. Eu, ca medic veterinar, nu incurajez "dopajul". In cazul in care catelul este hranit cu hrana super-premium ii recomand proprietarului sa vina in plimbare o data la 2 sapt. pe perioada cresterii pt. a-i supraveghea dezvoltarea. Intre 3,5-6,5 luni(cand schimba dintii si creste puternic), in functie de modul de dezvoltare al fiecarui catel in parte, numai daca da anumite semne de ajutor, recomand Calciu dar intotdeauna impreuna cu suplimente pentru articulatii pe care eu le consider mult mai importante decat calciul. Tot la inceputul acestei perioade administrez injectabil (doua administrari) la interval de 3 sapt. un complex multivitaminic care ajuta la fixarea calciului in principal (ideal este sa fie asimilat din hrana). In rest, tot hrana de calitate trebuie sa fie sfanta. Daca alimentatia se face cu hrana de calitate mai slaba situatia se schimba si suplimentele nutritive(minerale, vitamine) sunt necesare fara doar si poate.
|
|
|
|
« Last Edit: April 17, 2011, 06:17:02 PM by Ariana »
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
|
Irina2007
|
 |
« Reply #8 on: April 17, 2011, 07:10:55 PM » |
|
multumesc din suflet pentru sfaturi.....il hranesc cu purina Chow Dog si ma gandesc sa o schimb pentru ca am inteles ca nu e superpremium, daca m-ai putea ajuta cu un alt sfat ti-as fi recunoscatoare....multumesc mult
Eu am folosit la cainii mei ani de zile Eukanuba Large Breed Puppy. Am incercat si Royal Canin, dar nu le-a mers bine. Uite un caine crescut cu Eukanuba, desi de alta rasa, se vede cat e de mare si zdravan (18 luni in poza).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zanuca27
Newbie
Numele meu este ULF
|
 |
« Reply #9 on: April 19, 2011, 02:25:31 PM » |
|
Eu am folosit la cainii mei ani de zile Eukanuba Large Breed Puppy. Am incercat si Royal Canin, dar nu le-a mers bine. Uite un caine crescut cu Eukanuba, desi de alta rasa, se vede cat e de mare si zdravan (18 luni in poza).
Multumesc pentru raspuns Irina....foarte frumos cainele,puternic....nu m-am decis inca, mai astept sfaturi, desi tind spre Acana....va doresc numai bine
|
|
|
« Last Edit: April 19, 2011, 02:29:20 PM by zanuca27 »
|
|
|
|
|
zanuca27
Newbie
Numele meu este ULF
|
 |
« Reply #10 on: April 19, 2011, 02:34:41 PM » |
|
Exact! De asemenea chisita la Cg nu este dreapta(20-22grade) ca la alte rase(terrieri in general) inducand unii necunoscatori ai rasei in eroare. Totusi, cel mai bine se examineaza un catel pe viu; pt. a ne da cu parerea mai bine poti sa-i faci o poza si din profil pentru a vedea cum "calca" si o poza din fata, ambele in picioare. Eu, ca medic veterinar, nu incurajez "dopajul". In cazul in care catelul este hranit cu hrana super-premium ii recomand proprietarului sa vina in plimbare o data la 2 sapt. pe perioada cresterii pt. a-i supraveghea dezvoltarea. Intre 3,5-6,5 luni(cand schimba dintii si creste puternic), in functie de modul de dezvoltare al fiecarui catel in parte, numai daca da anumite semne de ajutor, recomand Calciu dar intotdeauna impreuna cu suplimente pentru articulatii pe care eu le consider mult mai importante decat calciul. Tot la inceputul acestei perioade administrez injectabil (doua administrari) la interval de 3 sapt. un complex multivitaminic care ajuta la fixarea calciului in principal (ideal este sa fie asimilat din hrana). In rest, tot hrana de calitate trebuie sa fie sfanta. Daca alimentatia se face cu hrana de calitate mai slaba situatia se schimba si suplimentele nutritive(minerale, vitamine) sunt necesare fara doar si poate.
Multumesc din suflet pentru raspuns, am incercat sa ma conformez celor spuse de dvs. si sa atasez o poza din fata si una din profil,e tot ce am in momentul de fata, eu find plecata acum de acasa pentru o perioada buna de vreme, ceea ce ma face sa fiu si ma ingrijorata, nefiind cu Ulf. L-am programat la medic dupa 5 mai, dar acum dupa ce am vazut poza din profil mi se pare rahitic la cum isi tine piciorul satng din spate.....voi incerca sa atasez si un filmulet, nu stiu daca se va putea si in sitatia respectiva poate il veti putea observa mai bine.Multumesc inca o data pentru tot.Numai bine
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|