Forum ciobanesc german
November 05, 2012, 03:26:50 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SV-Bundessiegerzuchtschau 2012 in Ulm

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: Doua catele in aceeasi curte ?  (Read 1953 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
VocaTeam
Newbie
*

« on: April 19, 2011, 12:46:04 PM »

Buna ziua,

Imi cer scuze daca subiectul s-a mai atins si in alt topic, insa nu am putut gasi ceva similar.

Stau la casa, cu o curte foarte mare. Am o catea ciobanesc german (are 6 ani), oarecum o idee prea alintata si nu foarte bine educata. De curand a murit de batranete (zic eu) partenerul ei de joaca, un mascul tot ciobanesc german si intentionez sa iau un pui.

Intrebarea evidenta e daca pot lua tot catea, sau ar fi mai indicat sa fie mascul ? As prefera sa fie femela, sa fiu sincer, insa oricum nu intentionez sa fac niciun fel de imperechere.

In masura in care imi puteti da un sfat, as mai mentiona cateva aspecte ce mi se par importante.

- cateaua pe care o am are uterul extirpat, de doi ani, din motive medicale.
- oricata grija am avut, oricate pedepse am aplicat (si recompensari, fireste), in permanenta trebuia sa fiu atent (cand traia masculul) sa nu ii fure lui din mancare, sa nu il ia la smotocit, si asa mai departe.
- e geloasa cam pe oricine si orice. Adica MAI geloasa decat mi se pare mie normal. Inclusiv pe fiica mea, insa acolo zic eu c-am rezolvat lucrurile.

Va multumesc pentru eventualele raspunsuri si sfaturi, si imi cer scuze daca am incalcat intr-un fel regulile forumului (pe care le-am citit in prealabil).

Von Broos
Sr. Member

« Reply #1 on: April 19, 2011, 01:35:19 PM »

Eu am doua femele mature care se inteleg perfect chiar daca sint posesive amindoua.Tebuie sa ai si putin noroc,dar din cite ai spui cea pe care o detii e destul de geloasa.Dintr-un anumit punct de vedere e mai indicat un mascul dar au fost cazuri in care femela mai in virsta a atacat puiul nou venit.
petshop4you
stelian
Newbie
*

« Reply #2 on: April 19, 2011, 01:55:38 PM »

buna, si eu am doua femele stau separate dar cand sunt libere, sunt impreuna! se inteleg perfect, o lupta a fost la inceput, din gelozie....le-am despartit si de atunci, cand sunt impreuna nu le mangai...nu dau motiv pt gelozie, asa nu dau nici de probleme:) eu zic sa incerci o femeluta,cu atentia necesara cred ca rezolvi situatia:)
VocaTeam
Newbie
*

« Reply #3 on: April 19, 2011, 01:59:00 PM »

Ok, m-ati linistit atunci Smiley... doua cateluse sa fie. Cu grija de rigoare, bineinteles.
CG_Lady
Newbie
*

« Reply #4 on: April 19, 2011, 07:04:53 PM »

Aceiasi intrebare mi-am pus-o si eu si am aflat ca problemele cele mai mari sunt cand au varste f apropiate.De asemenea o disputa intre femele poate ajunge pana la o lupta pe viata.Nu vrea sa te alarmez,dar cand ai doua femele adulte care nu se inteleg nu vei putea sa le lasi niciodata impreuna singure.Masculii trec peste toate disputele,dar cu femelele e altfel.
Poti citi mai multe despre acest subiect pe forumurile straine,de ex. aici : http://www.champdogsforum.co.uk/board/topic/82022.html
Parerea mea este sa iei un mascul,mai ales ca nu exista riscul de a te trezi cu vreo 10 catelusi,iar riscul de a aparea dispute serioase este mai mic.
stelian
Newbie
*

« Reply #5 on: April 19, 2011, 08:55:28 PM »

si daca masculul o monteaza?  Shocked  inainte de varsta de doi ani? femela oricum trebuie inchisa si supravegheata in perioada in care intra in calduri....alta treaba este faptul ca nu doreste sa le reproduca)) oricum, altii se iau dupa forumuri, eu dupa fiecare zi de-a mea cu fetele mele Cheesy varsta femelei este de 6ani, nu ar fi de varsta apropiata)))
freddy25
Hero Member

« Reply #6 on: April 19, 2011, 09:34:14 PM »

Eu am luat o catelusa de 2 luni cand cateaua mea avea 4 ani. Cea mica a considerat-o mama ei. La inceput, cea mare o respingea, o maraia dar in cateva luni s-au imprietenit si dupa aceea au fost extrem de atasate una de cealalta, a fost o relatie mama-fiica pina a murit cea mare la varsta de 13 ani. Cea mica a fost foarte afectata, a facut un fel de depresie, e trista si nu si- a mai revenit, ea care era o catelusa vesela si plina de viata.
bobo70
Waldo Sress
Hero Member

« Reply #7 on: April 19, 2011, 09:47:58 PM »

quote author=stelian link=topic=6008.msg137678#msg137678 date=1303235728]
si daca masculul o monteaza?  Shocked  inainte de varsta de doi ani? femela oricum trebuie inchisa si supravegheata in perioada in care intra in calduri....alta treaba este faptul ca nu doreste sa le reproduca)) oricum, altii se iau dupa forumuri, eu dupa fiecare zi de-a mea cu fetele mele Cheesy varsta femelei este de 6ani, nu ar fi de varsta apropiata)))
[/quote]

In primul rand aici este vorba de o loterie. Este posibil sa nu existe niciodata vreo problema, dar este posibil sa apara si probleme urate.

Eu cred ca ar are dreptate "CG_Lady". Am vazut catele care se bateau inspaimantator si am auzit ca merg pana la moarte.... Chiar daca ai impresia ca s-a stabilit o ierarhie, aceasta poate fi oricand "demolata" prin incercarile de a prelua sefia a celei aflate in inferioritate. Iar asta devine extrem de periculos daca nu este nimeni prin apropiere, pentru a preintampina o bataie in toata regula.

In alta ordine de idei, in legatura cu reproductia. Nu exista nici macar o sansa sa se intample asta, atata vrema cat omul explica clar : "- cateaua pe care o am are uterul extirpat, de doi ani, din motive medicale."
CG_Lady
Newbie
*

« Reply #8 on: April 19, 2011, 10:04:57 PM »

si daca masculul o monteaza?  Shocked  inainte de varsta de doi ani? femela oricum trebuie inchisa si supravegheata in perioada in care intra in calduri....
Din cate stiu eu,o catea cu uterul extirpat este sterila.

oricum, altii se iau dupa forumuri, eu dupa fiecare zi de-a mea cu fetele mele
Pe forum se discuta situatii reale la fel cum este si a ta.Faptul ca generalizezi cazul tau nu reprezinta o parere obiectiva.
Alegerea cea mai sigura este cea cu riscurile cele mai mici-adica,in cazul de fata,o pereche mascul-femela.
freddy25
Hero Member

« Reply #9 on: April 19, 2011, 11:52:21 PM »

Alegerea cea mai sigura este cea cu riscurile cele mai mici-adica,in cazul de fata,o pereche mascul-femela.

.  Nu e obligatoriu si exemplific cu alti doi caini care i-am avut : mama si fiu castrat. Se bateau toata ziua, aveau amandoi caractere dominante si mama nu accepta ca fiul a crescut si e mai puternic decat ea.                                                                                                                         
VocaTeam
Newbie
*

« Reply #10 on: April 20, 2011, 07:01:15 AM »

Mdeci e oarecum clar - ORICUM nu e bine si ORICUM sunt riscuri.

Tind sa raman tot spre catea, sa fiu sincer. Oricum (sper sa nu imi sara cineva in cap) o voi steriliza la varsta cuvenita (deci dupa ce va naste o data, sau chiar cat va fi mica, nu stiu inca), asa ca grija cu puii nu va (mai) exista.
Rk
Full Member

« Reply #11 on: April 20, 2011, 09:43:03 AM »

Daca iti doresti o catea, atunci ia-ti o catea. Poate era mai bine cu un mascul, dar nu era garantat, iar relatia ta cu masculul poate sa fie mai dificila. Situatiile cand doi caini nu se inteleg si se bat des si rau, indiferent de sex, sunt extreme, deci rare. Asa ca sansele sunt mici sa ti se intample, desi se poate. Se intampla cand cei doi caini sunt de varsta si putere apropiata. Atunci e greu sa se stabileasca o ierarhie acceptata si apar conflicte dese. Se poate si sa se impace foarte bine si odata sa traga o bataie zdravana. Oricum at fi, cel mai mult depinde de tine cum vor trai cei doi caini impreuna. Sfatul meu cand iei noul catel, ia-l la 8 - 10 saptamani, dintr-un cuib cu mai multi catei, de la un crescator care a tinut cateaua si puii si liber in curte si in casa, impreuna cu alti caini adulti, si impreuna cu alti oameni, nu numai inchisi in padoc. Asa iti iei un pui care stie sa interactioneze cu alti caini, nu se sperie, nu devine agresiv de frica, si stie cum sa se poarte in haita. Foarte important.
Rk
Full Member

« Reply #12 on: April 20, 2011, 10:05:37 AM »

Si am uitat sa-ti spun, nu alege din puii mai puternici si mai dominanti, nici soricelul cel fricos. Alege un pui increzator, care vine la tine, te pupa, da din coada, se aseaza cu burta in sus. Cateaua ta e sefa in curte si daca aduci un pui dominant, o sa vrea sa fie el seful ca asa era el/ea in gasca lui de catei si asa o sa vrea el/ea sa isi duca viata. Asa ca o iasa cu harta si o sa ii faca viata amara catelei tale care fie cedeaza si harta asta o sa dureze un an - doi pana creste puiul, se maturizeaza si prinde putere, fie o sa-i rupa urechile, la propriu, ca sa scape de pacoste.
freddy25
Hero Member

« Reply #13 on: April 20, 2011, 10:41:06 AM »

Are dreptate Rk. Masculul de care vorbeam mai sus era puiul cel mai mare din cuib. Daca vrei femela, ia-ti femela. Statistic, sunt mai obediente decat masculii .
stelian
Newbie
*

« Reply #14 on: April 20, 2011, 11:01:43 AM »

ehhh tot langa femela am ramas))) cunosc si eu situatii in care se luptau masculi cu femele.....in orice caz, comportamentul lor va depinde in mare parte de tine, sa nu faci diferenta intre ele si cel mai important, tu sa fii seful!
Pages: [1] 2   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora 

turenhof