Forum ciobanesc german
December 07, 2011, 03:11:00 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: Asociatia Romana pentru Ciobanesc German

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: comportament atipic si lipsa poftei de mancare  (Read 487 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
patipatipati
Newbie
*

« on: April 20, 2011, 11:07:26 AM »

Buna ziua, am acasă un Ciobanesc German frumos foc, 3 ani (TANO). Sta toata ziua in curte, este in alerta 20/24 si nu sta in loc o secunda. De la o vreme am observat ca s-a retras langa cusca, nu mai are pofta de mancare, mananca doar daca se sta langa el si mananca cu greu si dupa ce termina, ragaie parca. oricum scoate ceva sunet ciudat. Problema e ca evita boabele, am observat ca de 2 saptamani nu mananca boabele tari (indiferent de dimensiune, le-am schimbat sa vad poate merge cu altceva), Inainte nu aveam această problema. Laptele este favoritul pentru Tano, insă săptămâna trecuta a refuzat si laptele. Acum a inceput sa bea lapte dar problema cu mancatul ma îngrijoreaza. In plus, seara il scarpin pe burtică si aceasta este tare si putin (nu exagerat!) umflata. Oricum intarita este.....pare sa il deranjeze cand il mangai incet. Sunt ingrijorata, medicul a spus ca are o criza de comportament (a venit sa ii dea vaccinul si l-am intrebat ce parere are) - ehi bine, Tano este străin cu oamenii, aşa ca nu a avut veterinarul nici o sansa sa se apropie de el, doar l-a vaccinat si atat. Va rog sa ma ajutati cu un sfat. ii pot da ceva sa ii usureze tranzitul sau digestia? Multumesc anticipat

* poza.JPG (43.23 KB, 278x304 - viewed 41 times.)
freddy25
Sr. Member

« Reply #1 on: April 20, 2011, 11:32:27 AM »

Sa nu fi inghitit ceva care a ramas in abdomen. Stiu cazul unui catel caruia i s-a descoperit dupa 4-5 luni o bucata maricica de minge de cauciuc in stomac si a trebuit operat pentru a fi salvat. Ar putea fi altceva ma putin grav, acesta era un caz extrem. Da-i cateva zile-o saptamana bobite intestinal si vezi cum mai evolueaza. Cred ca ar bine sa-i faci analize si o echografie. Si ar fi bine sa renunti la lapte. Poate din cauza laptelui nu se simte bine. Cainii nu au enzime pentru a digera lactoza din laptele de vaca.
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #2 on: April 20, 2011, 12:28:12 PM »

Cu un sfat nu te poate ajuta nimeni, doar cu o consultatie completa si competenta. De la distanta nu-ti poate spune nimeni ce are...doar da cu presupusul...ar putea face si un mecanic de locomotiva acelasi lucru. Mai mult, un caine bolnav nu trebuie nici vaccinat, iar al tau nu era in apele lui. Poate avea probleme mult mai grave decat o simpla astenie(babesioza, afectiuni hepatice, etc...), din ce zona esti?  Pune-i o botnita, stapaneste-l si du-l la medic, altfel indiferenta il poate ucide. Niste analize ale sangelui sunt indicate. Restul sunt vorbe fara rost.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
patipatipati
Newbie
*

« Reply #3 on: April 20, 2011, 12:35:02 PM »

Vreau sa va multumesc din suflet pentru reply-uri. Am sa procedez cum mi-aţi propus. Posibil sa fii inghitit o parte dintr-o minge de cauciuc, acum recent a spart două consecutiv si le-a facut  bucaţi.
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #4 on: April 20, 2011, 12:59:08 PM »

Insanatosire grabnica, este foarte frumos!

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
patipatipati
Newbie
*

« Reply #5 on: April 20, 2011, 01:07:31 PM »

Saru'mana! Va tin la curent oricum!
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora