Forum ciobanesc german
January 02, 2012, 05:07:50 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: Asociatia Romana pentru Ciobanesc German

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 [2]   Go Down
  Print  
Author Topic: cum il fac sa nu urce pe terasa  (Read 1204 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Maraluadi
Full Member

Gsd rules!

« Reply #15 on: April 29, 2011, 02:44:52 PM »

pune-te in situatia in care ai de ales..."plimbare cu bicicleta sau plimbare cu  " care apropo ar trebui facuta zilnic...
Eu aleg plimbare cu bicicleta si cu "   Wink
skrtel
Newbie
*

« Reply #16 on: July 25, 2011, 01:52:59 PM »

Comanda "nu e voie" e una dintre cele mai usor de invatat pentru majoritatea cainilor dupa ce acesta intelege care e ierarhia in "haita" voastra, adica dupa ce intelege ca tu esti seful. Cei mai multi caini reactioneaza la aceasta comanda pur si simplu datorita tonului grav pe care o rosteste stapanul sau...nu-i spui "nu e voie" ca si cum i-ai spune "bravo baiatu'" ci ca si cum i-ai spune " inceteaza ca vin la tine!"  Daca totusi cainele este mai dominant din fire (a se citi incapatanat) s-ar putea sa fie nevoie sa-l apuci usor de ceafa si sa-l indepartezi putin de locul in care  facea ce nu vroiai tu sa faca, spunandu-i in acelasi timp pe un ton grav, "nu e voie".
  In momentul in care cainele a incetat actiunea ce nu-ti convenea  doar din comanda verbala il premiezi (hrana, mangaiere sau doar o vorba buna pe un ton bland). Atentie insa , nu-l recompensa de fiecare data cand inceteaza actiunea nedorita pentru ca s-ar putea sa inteleaga la un moment dat ca daca face ceea ce nu trebuie va fi recompensat. Inca ceva, fi constant in corectie! Niciodata sa nu ii permiti sa faca un lucru nedorit in prezenta ta...expresia " il las doar de data asta" trebuie sa ti-o scoti din vocabular.
   Oricum, chiar daca il inveti comanda "nu e voie" sa nu te astepti ca nu va face lucruri "naspa" atunci cand va fi nesupravegheat...un papuc de la usa , o haina de pe culmea de rufe, o gropita in mijlocul gazonului, etc. o sa tot faca in copilarie si chiar in adolescenta (pana pe la 1 an si jumatate).

Referitor la zgariatul usii, ca vad ca asta e problema cea mai mare...presupunand ca va face acest lucru de mic iti propun sa faci asfel:

Lipesti pe usa in partea de jos, pe exterior un autocolant, sau altceva care sa reziste la zgarieturile unui catelus de 1,5-2 luni sau cat o avea cand o sa-l iei tu si daca esti in casa si il auzi zgariind la usa, sub nicio frma nu deschizi usa, nu il primesti in casa nici tu si nici altcineva din familia ta...iar neprimind raspunsul asteptat (deschiderea usii si primitul in casa) garantat va inceta sa zgarie usa in scurt timp.  
    Multa bafta, sa-l iubesti si sa-i ierti prostioarele care vor fi inerente!
geniala ideea....insa la mine sub nicio culoare nu renunta la muscatura cand il iau de ceafa,il dau la o parte si ii zic nu e voie...cateodata ii mai dau cate o palmuta peste fund sau botik...insa nu prea tare incat sa-l doara...cainele meu reactioneaza cu mine ca si cum eu as fii cel rau care vine in curte..tot eu fiind cel care are grija de el Sad
« Last Edit: July 25, 2011, 01:59:06 PM by skrtel » Logged
Pet Shop Online cu Livrare Rapida PetShop4You
Te0
Sr. Member

Ziggy

« Reply #17 on: October 12, 2011, 10:13:48 AM »

Iti recomand sa cumperi (nu am voie sa-ti spun sa download-ezi de pe ,,The pirate bay`` Wink ) emisiunile lui Cesar Millan ,,The dog whisperer`` in care ti se arata si explica cum sa stapanesti un caine si ce are nevoie pt o viata echilibrata.

cosmina 71
Newbie
*

« Reply #18 on: October 30, 2011, 09:35:13 AM »

si al nostru doarme in fata usi...deocamdata nu a zgariat-o...
Denyssa
Newbie
*

MAX

« Reply #19 on: November 03, 2011, 07:42:02 PM »

geniala ideea....insa la mine sub nicio culoare nu renunta la muscatura cand il iau de ceafa,il dau la o parte si ii zic nu e voie...cateodata ii mai dau cate o palmuta peste fund sau botik...insa nu prea tare incat sa-l doara...cainele meu reactioneaza cu mine ca si cum eu as fii cel rau care vine in curte..tot eu fiind cel care are grija de el Sad
Exact asa procedeaza si al meu Sad Daca incerc sa il corectez, mai rau face si ma mai si musca si latra... Deja ma exaspereaza, nu stiu ce sa ii mai fac, am ajuns sa il leg(pentru cateva minute,pana se potoleste), de cate ori face "crize" din astea. Stiam ca are un caracter dominant si o personalitate puternica, dar parca e din ce in ce mai rau. Bine,acum e si in perioada de schimbare a dentitiei si ma gandesc ca joaca si asta un rol, insa nu stiu ce sa mai fac...
Maraluadi
Full Member

Gsd rules!

« Reply #20 on: November 04, 2011, 08:29:06 AM »

Izolare! Asta e solutia..nu palma peste botic sau altele...palma peste botic daca il doare va genera neincredere in stapan, iar daca nu-l doare o va percepe ca pe joaca, cum ai da-o nu e bine. In momentele de agitatie inchideti-l singur pentru 10-15 min. apoi  mergeti cu el din nou in locul initial in care era agitat...daca e linistit primeste recompensa , daca nu, va fi izolat din nou pt aceeasi perioada.In scurt timp va face legatura intre starea de agitatie si izolare. Succes!
Denyssa
Newbie
*

MAX

« Reply #21 on: November 06, 2011, 06:47:27 PM »

Multumim mult de tot pentru sfaturi. O sa incercam asa, sper sa reusim.
Pages: 1 [2]   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora