Forum ciobanesc german
January 01, 2012, 11:48:19 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: Asociatia Romana pentru Ciobanesc German

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: cum il fac sa nu urce pe terasa  (Read 1203 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
bng97
Newbie
*

« on: April 25, 2011, 11:42:10 AM »

salut..in curand am sa imi iau un  si am sa incep eu sa il dresez...intrebarea mea este cum il pot invata sa nu urce pe terasa (unde avem flori,si cel mai important ca sa nu zgarie usa)

multumesc anticipat.
Maraluadi
Full Member

Gsd rules!

« Reply #1 on: April 26, 2011, 05:34:45 AM »

Ca sa nu se urce pe terasa restrictioneaza-i accesul acolo, pune o portita, o usita ceva...imprejmuieste terasa cu ceva daca nu e deja imprejmuita. Usa ma indoiesc sa o zgarie, dar daca va face asa trebuie sa-l corectezi de fiecare data...daca vrei sa-l dresezi invata-l prima data comanda "nu" sau "nu e voie"...o s-o utilizezi din plin  Drac Bafta!
Pet Shop Online cu Livrare Rapida PetShop4You
bng97
Newbie
*

« Reply #2 on: April 26, 2011, 11:14:15 AM »

Ca sa nu se urce pe terasa restrictioneaza-i accesul acolo, pune o portita, o usita ceva...imprejmuieste terasa cu ceva daca nu e deja imprejmuita. Usa ma indoiesc sa o zgarie, dar daca va face asa trebuie sa-l corectezi de fiecare data...daca vrei sa-l dresezi invata-l prima data comanda "nu" sau "nu e voie"...o s-o utilizezi din plin  Drac Bafta!
mersi...daca poti raspunde si la topicul cu iarba Smiley)..gazonul...tot al meu..Cheesy
brazil
Hero Member

ea este Brazil

« Reply #3 on: April 26, 2011, 02:10:45 PM »

poate ar fi mai bine sa te gandesti daca vrei un caine... tot al tau... la atatea restrictii  Tongue
bobo70
"Un câine recunoscător valorează mai mult ca un om nerecunoscător’’ - Proverb arab.
Hero Member

« Reply #4 on: April 26, 2011, 02:23:31 PM »

Sau....., mai am eu o solutie......, poti sa-ti cumperi unul de plus.  Laughing
Cu siguranta nu vei avea probleme cu el.... si cu dresajul o sa mearga mult mai usor... Grin

Catelul este sugativa casei. El ne scoate toate petele cand venim murdari din lume.
- Paul Louis Lampert
bng97
Newbie
*

« Reply #5 on: April 26, 2011, 02:43:46 PM »

pe mine ma intereseaza cel mai mult si cel mai mult sa nu zgarie usa...hai ca gazonul se inlocuieste...da usa...nu prea Cheesy
pacifistul86
Full Member

Spike

« Reply #6 on: April 26, 2011, 02:51:41 PM »

cred ca prima data ar trebui ar trebui sa citesti sectiunea cu intretinerea si cresterea  ... apoi sa ne spui daca mai vrei sa iti iei...doar sa fie in curte si sa se zbiere la  la orice miscare gresita ...nu are rost....banuiesc ca esti elev...cum crezi ca vei putea sa il corectezi daca face boacane, cand tu ai teme de facut...pune-te in situatia in care ai de ales..."plimbare cu bicicleta sau plimbare cu  " care apropo ar trebui facuta zilnic...

"Prea multi oameni mici cu orgolii mari"
Membru A.R.C.G
bng97
Newbie
*

« Reply #7 on: April 26, 2011, 03:19:10 PM »

cred ca prima data ar trebui ar trebui sa citesti sectiunea cu intretinerea si cresterea  ... apoi sa ne spui daca mai vrei sa iti iei...doar sa fie in curte si sa se zbiere la  la orice miscare gresita ...nu are rost....banuiesc ca esti elev...cum crezi ca vei putea sa il corectezi daca face boacane, cand tu ai teme de facut...pune-te in situatia in care ai de ales..."plimbare cu bicicleta sau plimbare cu  " care apropo ar trebui facuta zilnic...

cu plimbarea nu am probleme...o sa ma ocup de el..ies zilnic la 2..cel tarziu...+ca mama si tata nu au nimic impotriva..totusi ei tin la usa...gazonu il sacrifica...conditia ca sa mil ia este sa ma ocup de el..sa ii fac curat...am mai avut caine...mam ocupat de el..dar il tineam inchis

vreau sa fie liber acum...as fi recunoscator daca miar spune cineva cum se invata comanda "nu e voie" sau "nu"..ca in rest..sezi,culcat,leam cam vazut la topicurile de dresaj..da asta nu am gasito...si vreau sa il obisnuiesc de mic sa nu zgarie usa..in rest poate face ce vrea in curte...si temele Smiley)...am timp de ele...tinand cont ca stau 5-6 ore la pc pe zi...o sa renunt la pc...5 ore stau cu catelu...si 1 ora imi ajunge pentru scoala..fie 2...deci cel mai important..comanda "nui voie".
pacifistul86
Full Member

Spike

« Reply #8 on: April 26, 2011, 03:22:58 PM »

intreaba-ti parinti cum erai tu cand erai mic...si cum te corectau cand faceai boacane...ar trebui sa fie primul pas inspre a intelege ce te asteapta...si cainele pe care l-ai avut ce marime avea si de ce era inchis si mai important unde era inchis si cat timp?

"Prea multi oameni mici cu orgolii mari"
Membru A.R.C.G
bng97
Newbie
*

« Reply #9 on: April 26, 2011, 03:27:39 PM »

intreaba-ti parinti cum erai tu cand erai mic...si cum te corectau cand faceai boacane...ar trebui sa fie primul pas inspre a intelege ce te asteapta...si cainele pe care l-ai avut ce marime avea si de ce era inchis si mai important unde era inchis si cat timp?

era copoi ardelenesc (caine de vanatoare)...statea inchis intro mini curte... 70mp aproximativ...stiu..putin...nu avea padoc...dar ieseam mult cu el afara...si stiu ca in general sarea pe usa aia dintre curte si minicurte..si deaia mam gandit ...sa nu se "supere" cgu cand intru in casa si sa vina la usa sa sara pe ea Cheesy...repet...daca a vazut pe undeva cineva pe forum cum e explicata comanda "nui voie"...sa imi arate si mie Cheesy:D
bng97
Newbie
*

« Reply #10 on: April 26, 2011, 03:57:50 PM »

LOL
bng97
Newbie
*

« Reply #11 on: April 26, 2011, 04:15:14 PM »

chiar nu a vazut nimeni?sau chiar nu este? Cry Vaca
tanase_traudi
Hero Member

KARA si NOR

« Reply #12 on: April 27, 2011, 11:11:52 AM »

Ar fi de preferat sa mai astepti pana vine momentul potrivit sa-ti iei un cg; daca parintii tai isi dau acordul dar nu vor sa le fie zgariata usa,inseamna ca nu sunt de acord in totalitate,o fac doar pentru ca te iubesc pe tine,nu ca adora cg. Intr-adevar,nu trebuiesc lasati sa distruga,trebuiesc educati de mici dar nu iti poti pune atatia de ,,daca" inainte de-al lua pentru ca pana la urma trebuie sa accepti orice stricaciune pana se maturizeaza si intelege ce-i bine si ce nu.
Maraluadi
Full Member

Gsd rules!

« Reply #13 on: April 27, 2011, 12:17:37 PM »

Comanda "nu e voie" e una dintre cele mai usor de invatat pentru majoritatea cainilor dupa ce acesta intelege care e ierarhia in "haita" voastra, adica dupa ce intelege ca tu esti seful. Cei mai multi caini reactioneaza la aceasta comanda pur si simplu datorita tonului grav pe care o rosteste stapanul sau...nu-i spui "nu e voie" ca si cum i-ai spune "bravo baiatu'" ci ca si cum i-ai spune " inceteaza ca vin la tine!"  Daca totusi cainele este mai dominant din fire (a se citi incapatanat) s-ar putea sa fie nevoie sa-l apuci usor de ceafa si sa-l indepartezi putin de locul in care  facea ce nu vroiai tu sa faca, spunandu-i in acelasi timp pe un ton grav, "nu e voie".
  In momentul in care cainele a incetat actiunea ce nu-ti convenea  doar din comanda verbala il premiezi (hrana, mangaiere sau doar o vorba buna pe un ton bland). Atentie insa , nu-l recompensa de fiecare data cand inceteaza actiunea nedorita pentru ca s-ar putea sa inteleaga la un moment dat ca daca face ceea ce nu trebuie va fi recompensat. Inca ceva, fi constant in corectie! Niciodata sa nu ii permiti sa faca un lucru nedorit in prezenta ta...expresia " il las doar de data asta" trebuie sa ti-o scoti din vocabular.
   Oricum, chiar daca il inveti comanda "nu e voie" sa nu te astepti ca nu va face lucruri "naspa" atunci cand va fi nesupravegheat...un papuc de la usa , o haina de pe culmea de rufe, o gropita in mijlocul gazonului, etc. o sa tot faca in copilarie si chiar in adolescenta (pana pe la 1 an si jumatate).

Referitor la zgariatul usii, ca vad ca asta e problema cea mai mare...presupunand ca va face acest lucru de mic iti propun sa faci asfel:

Lipesti pe usa in partea de jos, pe exterior un autocolant, sau altceva care sa reziste la zgarieturile unui catelus de 1,5-2 luni sau cat o avea cand o sa-l iei tu si daca esti in casa si il auzi zgariind la usa, sub nicio frma nu deschizi usa, nu il primesti in casa nici tu si nici altcineva din familia ta...iar neprimind raspunsul asteptat (deschiderea usii si primitul in casa) garantat va inceta sa zgarie usa in scurt timp. 
    Multa bafta, sa-l iubesti si sa-i ierti prostioarele care vor fi inerente!
bng97
Newbie
*

« Reply #14 on: April 27, 2011, 02:52:04 PM »

Comanda "nu e voie" e una dintre cele mai usor de invatat pentru majoritatea cainilor dupa ce acesta intelege care e ierarhia in "haita" voastra, adica dupa ce intelege ca tu esti seful. Cei mai multi caini reactioneaza la aceasta comanda pur si simplu datorita tonului grav pe care o rosteste stapanul sau...nu-i spui "nu e voie" ca si cum i-ai spune "bravo baiatu'" ci ca si cum i-ai spune " inceteaza ca vin la tine!"  Daca totusi cainele este mai dominant din fire (a se citi incapatanat) s-ar putea sa fie nevoie sa-l apuci usor de ceafa si sa-l indepartezi putin de locul in care  facea ce nu vroiai tu sa faca, spunandu-i in acelasi timp pe un ton grav, "nu e voie".
  In momentul in care cainele a incetat actiunea ce nu-ti convenea  doar din comanda verbala il premiezi (hrana, mangaiere sau doar o vorba buna pe un ton bland). Atentie insa , nu-l recompensa de fiecare data cand inceteaza actiunea nedorita pentru ca s-ar putea sa inteleaga la un moment dat ca daca face ceea ce nu trebuie va fi recompensat. Inca ceva, fi constant in corectie! Niciodata sa nu ii permiti sa faca un lucru nedorit in prezenta ta...expresia " il las doar de data asta" trebuie sa ti-o scoti din vocabular.
   Oricum, chiar daca il inveti comanda "nu e voie" sa nu te astepti ca nu va face lucruri "naspa" atunci cand va fi nesupravegheat...un papuc de la usa , o haina de pe culmea de rufe, o gropita in mijlocul gazonului, etc. o sa tot faca in copilarie si chiar in adolescenta (pana pe la 1 an si jumatate).

Referitor la zgariatul usii, ca vad ca asta e problema cea mai mare...presupunand ca va face acest lucru de mic iti propun sa faci asfel:

Lipesti pe usa in partea de jos, pe exterior un autocolant, sau altceva care sa reziste la zgarieturile unui catelus de 1,5-2 luni sau cat o avea cand o sa-l iei tu si daca esti in casa si il auzi zgariind la usa, sub nicio frma nu deschizi usa, nu il primesti in casa nici tu si nici altcineva din familia ta...iar neprimind raspunsul asteptat (deschiderea usii si primitul in casa) garantat va inceta sa zgarie usa in scurt timp. 
    Multa bafta, sa-l iubesti si sa-i ierti prostioarele care vor fi inerente!

merci mult..chiar mam lamurit in mare parte Cheesy
Pages: [1] 2   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora