irinayvonne
Full Member

Raj
|
 |
« on: May 23, 2006, 09:35:14 AM » |
|
Am o mare problema! De cateva zile am vazut in curte un sobolan! raj il simte si el si l-am gasit de cateva ori incercand sa-l prinda! aveti vero idee cum pot sa-l prind, ca mi-e frica sa nu muste cainele sau invers si sa fie bolnav (sobolanu)!!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net
|
 |
« Reply #1 on: May 23, 2006, 09:44:03 AM » |
|
Singura idee care-mi vine este o cursa de soareci/sobolani pusa pe timpul noptii, cat cainele este inchis. Sa nu incerci cu otrava !!!
|
|
|
|
|
|
Eu NU sunt membru cncg! Eu SUNT membru ARCG si ma mandresc cu asta!
|
|
|
|
irinayvonne
Full Member

Raj
|
 |
« Reply #2 on: May 23, 2006, 09:59:39 AM » |
|
otrava in nici un caz! ma gandeam sa plec la vanatoare intr-o zi cand nu e catelu inchis! problema e ca el noaptea nu e inchis!!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sersoft
|
 |
« Reply #3 on: May 23, 2006, 11:12:31 AM » |
|
Un vecin de-al meu avea voliera cu porumbei voiajori, si sobolanii tranzitau curtea mea pentru a se hranii cu grauntele pasarilor.Cainele meu Rex, era expert la vanatoarea de sobolani. In 10 ani a prins cateva duzini. Niciodata nu s-a imbolnavit de ceva de la sobolani. Dar acum, cu aviare si alte chestii ... nu stiu ce sa mai zic. Dupa cum zicea si Razvan, o cursa cred ca ar fi o solutie foarte buna. Otrava nu trebuie sa folosesti sub nici o forma, dar poti sa ii pui paine muiata in antigel. Dar mare atentie sa nu gaseasca Raj preparatul minune. Dupa ce este ingerata de sobolan nu mai este pericol, dar daca este gasita si mancata de caine este fatala.
|
|
|
|
|
|
German Shepherd : "the ideal dog, stamped with a look of quality and nobility , difficult to define, but unmistakable when present."
|
|
|
irinayvonne
Full Member

Raj
|
 |
« Reply #4 on: May 23, 2006, 11:17:47 AM » |
|
mi-e frica ca inca o chestie! sa zicem sa sobolanu manaca otrava, moare, dar eu nu sunt pe faza si il gaseste raj primul, iar e rau! cred ca o sa-mi iau o pisica "de sacrificiu"
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ulck
|
 |
« Reply #5 on: May 23, 2006, 11:27:23 AM » |
|
Chestia cu antigelul e buna cu conditia sa nu ajunga RAj primul la momeala. Poti folosi un tub gros de PVC, cu un capat ingropat complet in pamant, in care sa pasezi momeala. Trebuie fixat astfel incat Raj sa nu-l poata dezgropa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bogdan
Hero Member

Navarro
|
 |
« Reply #6 on: May 23, 2006, 11:34:03 AM » |
|
Merge si cu otrava. Gasesti pe la orice farmacie veterinara produse de genul asta. Eu recomand ceva ce sa fie sub forma de betigase, le rupi la 2 cm si le pui pe un vas in traseul sobolanului. Le pui seara si dimineata le retragi. Tb doar sa sti cate ai pus, daca dispare unul dispare un sobolan s.a.m.d. Vasul sa fie cat mai plat. O tavita chiar e f indicata.
Cat despre infestari de la sobolani nu prea am auzit. Eu am avut un catel expert in vanatoare de sobolani si nu s-a imbolnavit niciodata. Din cate stiu eu e posibil sa faca mici intoxicatii daca il si mananca, dar nu sunt prea apetisanti, poate doar pentru tailandezi.
|
|
|
|
|
|
MEMBRU ARCG! Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
|
|
|
|
sersoft
|
 |
« Reply #7 on: May 23, 2006, 11:39:46 AM » |
|
mi-e frica ca inca o chestie! sa zicem sa sobolanu manaca otrava, moare, dar eu nu sunt pe faza si il gaseste raj primul, iar e rau! cred ca o sa-mi iau o pisica "de sacrificiu"
La faza cu antigelul, chiar daca il gaseste Raj pe sobolanul care a ingerat momeala nu e problema. Important este sa nu manance el painea cu antigel. Antigelul va provoca accident vascular prin heparinarea sangelui, dupa ingerare. chiar daca va gasi cadavrul lui sobolobo nu vor fi probleme.
|
|
|
|
|
|
German Shepherd : "the ideal dog, stamped with a look of quality and nobility , difficult to define, but unmistakable when present."
|
|
|
irinayvonne
Full Member

Raj
|
 |
« Reply #8 on: May 23, 2006, 11:40:20 AM » |
|
 )))) hai ca m-am mai linistit! ma duc la farma veterinara sa vad ce gasesc!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bogdan
Hero Member

Navarro
|
 |
« Reply #9 on: May 23, 2006, 11:44:48 AM » |
|
PS. Sobolanii nu mor in curte Mor in ascunzatorile lor, asa ca slabe sanse sa-l gasesti mort, poate doar daca pui otrava de contact, a calcat pe ea si moare f repede. De obicei si hrana tot la ei in ascunzatoare o papa. Eu nu am vazut sobolan mort decat pe cei care erau capturati de catelul meu, si ma trezeam cu ei pe prag dimineata 
|
|
|
|
|
|
MEMBRU ARCG! Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
|
|
|
|
sersoft
|
 |
« Reply #10 on: May 23, 2006, 11:47:03 AM » |
|
Mine anti personal pt sobolani  Tot asa si Rex. Ii prindea noaptea si ii aducea in fata scarii. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
irinayvonne
Full Member

Raj
|
 |
« Reply #11 on: May 23, 2006, 12:06:49 PM » |
|
sobolanu mai nou daca prinde vreo boaba din mancarea de la raj o mananca!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ionutemt
Jr. Member

Nero & Sheea
|
 |
« Reply #12 on: March 31, 2011, 11:26:08 PM » |
|
Legat de sobolani: Azi Nero si Sheea cei 2 cg ai mei au prins un sobolan,nu l-au mancat dar l-am gasit ca se jucau cu el: Ce sa fac? Se pot imbolnavi?Eu am vb cu un medic veterinar si mi-a zis ca momentan nu am ce face...Sa astept... Ceva ideei?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|