Deci..mam uitat pe la bolile parazitare... si ma sperie aceasta barbesioza...adica capusele...vaccinurile care le face regulat cgul nu sunt si anti purici,capuse?...ca am vazut ca multi catei au purici.
deparazitarea externa se face odata pe luna? se face cu o pipeta?cat costa o pipeta..si..ce efect are...adica impotriva cui...
si de la ce varsta cainele poate purta zgarda anti purici?..este recomandata?o folositi?
daca poate cineva sa imi enumere si mie vaccinurile pe care trebuie sa le faca un pui..ca nu am gasit concret...stiu ca pana la 2 luni cand il iei trebuie sa aiba 2 vaccinuri si o deparazitare ? (decare deparazitare?).
si in total sunt 5 vaccinuri la pui?
si cam ce efecte au?adica nu vreau sa merg la vet. si sa imi spuna ca ii da nustiu ce vaccinuri si eu sa nam habar ce baga in

.
merci anticipat

ps:..ati vazut ca in ultima vreme am pus multe intrebari pentru ca pana in iunie voi avea

...
1. Vaccinuri impotriva capuselor, purecilor..nu exista, acelea nu sunt vaccinuri; Nu orice injectie se numeste vaccin cum multi nestiutori(inclusiv tu) ai tendinta sa afirmi. Cu o simpla cautare in dex afli ca Vaccin inseamna ''Produs biologic preparat din germeni patogeni sau din secreții microbiene, care se administrează prin injecții sau pe cale bucală unui om sau unui animal în scop preventiv (pentru a căpăta imunitate împotriva bolilor infecțioase) sau curativ''.
Vaccinurile se fac in functie de mai multi factori, de statusul imunitar al mamei , de starea de intretinere a cateilor. Exista o serie de vaccinuri de baza/elementare care se fac(impotriva parvovirozei, jigodiei, leptospirozei, etc + vaccinul antirabic) dar in functie de bolile care evolueaza in zona in care se afla catelul medicul veterinar poate opta pentru administrarea unor vaccinuri suplimentare daca el considera riscanta nevaccinarea. Restul sunt medicamente/solutii administrate injectabil in functie de necesitate si afectiune, nu se numesc vaccinuri!!! Exista mii de medicamente, cred ca ar trebui sa studiezi medicina si farmacologia ca sa afli ce sunt si ce efecte au.
Deparazitarea externa se face atat prin aplicarea unor solutii direct pe piele cat si injectabil. Exista medicamente eficiente doar pentru pureci sau paduchi sau capuse sau exista solutii care sunt eficiente impotriva tuturor; De asemenea folosirea unui medicament timp mai indelungat poate duce la dobandirea rezistentei parazitilor fata de acel produs devenind ineficient. Parazitii tind sa dobandeasca in timp rezistenta la orice produs de aceea e bine sa fie alternate. Zgarzile antipureci/capuse...cu exceptia catorva produse nu sunt eficiente.
Degeaba nu vrei sa mergi la vet sa iti spuna el ce vaccinuri trebuie sa-i faci...cine vrei sa-ti spuna, preotul? Oricum orice medic trebuie sa iti scrie in carnet vaccinul administrat, de acolo n-ai decat sa studiezi mai mult efectul si tot ce tine de acel vaccin, unii am studiat ani de zile, n-ai sa afli totul de pe net in cateva minute.

Daca vei cauta mai mult pe forum vei mai gasi explicatii, am mai discutat despre schema de vaccinare a cateilor. Spor!