|
Miky Mihaela
|
 |
« on: May 07, 2011, 11:16:00 AM » |
|
Sasha mea,de cand am luat o de la 2 luni jumatate,odata la vreo 3 luni,are un fel de scurgere in ureche si tot facem tratamente(surolan,metix,etc,injecti,antibiotice,chesti tresti) si se scarpina ca o disperata la ureche si ciudat este faptul ca face chestia asta numai la o singura ureche si m am saturat sincer eu de cate tratamente i am dat si cum o vad ca odata la 2 luni ii reapare problema si se scarpina non stop. AZI am fost si i am facut analize de sange si ecografie ca sa aflam de la ce este problema pentru ca are deja un an si 9 luni , in august face 2 ani si problema ei cu scarpinatul nu se mai termina.Si dupa ce i a trecut ciclul acuma ultima data ii cursese o substanta de la pasarica si se spala non stop acolo si credetima ca cu foarte mare savoare,zici ca se inneca facand asta,nu as sti cum as putea sa va explic cum,mai multe de asta am facut ecografie ca mi a fost frica sa nu aiba vreo infectie ceva,ca ma speriase medicu,dar nu are nimic si sa oprit si din spalatul de mii de ori pe zi la pasarica. Medicul mi a spus ca toate problemele ei sunt de la fumul de tigara,fumul de tigara declanseaza scarpinatul ei disperat. Eu am sa incep de azi tratamentul care mi la dat pentru ea si am sa i iau si mancar hipoalergenica. Voi ce parere aveti?Care credeti ca ar putea fi cauza,cauzele? Scuzati starea foilor,dar sa asezat Sasha cu curul pe geanta mea  )))
|
|
|
|
|
|
|
|
|
crazywind
Newbie
|
 |
« Reply #1 on: May 30, 2011, 05:46:06 PM » |
|
Nu sunt medic veterinar, ci doctor de oameni, dar pt ca si omul e animal imi dau si eu cu parerea. Eozinofilia apare ori in boli alergice ori in infestari cu paraziti. Scarpinarea doar la o ureche nu e alergie ci mai degraba otita.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Miky Mihaela
|
 |
« Reply #2 on: May 31, 2011, 01:26:55 AM » |
|
Nu sunt medic veterinar, ci doctor de oameni, dar pt ca si omul e animal imi dau si eu cu parerea. Eozinofilia apare ori in boli alergice ori in infestari cu paraziti. Scarpinarea doar la o ureche nu e alergie ci mai degraba otita.
da la inceput cand am fost cu ea la medici mi au zis toti ca ar avea un inceput de otita,dar m am saturat eu de atata surolan,metix,antibiotice,injectii....dapai saraca sasha,dar acum se pare ca e altceva ce declanseaza totul
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #3 on: May 31, 2011, 10:48:18 AM » |
|
asa e, insa otita poate fi si de natura alergica. Macar v-ati lasat de fumat? 
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
|
Miky Mihaela
|
 |
« Reply #4 on: May 31, 2011, 10:57:58 AM » |
|
asa e, insa otita poate fi si de natura alergica. Macar v-ati lasat de fumat?  eu nu fumez,sora mea fumeaza  as vrea eu sa se lase
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Miky Mihaela
|
 |
« Reply #5 on: July 08, 2011, 09:39:54 PM » |
|
Spuneti mi si mie va rog un doctor veterinar bun in constanta
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #6 on: July 08, 2011, 10:39:22 PM » |
|
Pentru probleme de piele mie mi s-parut foarte bun dr. Sebastian Catalin din Ovidiu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Miky Mihaela
|
 |
« Reply #7 on: July 09, 2011, 12:52:17 AM » |
|
Pentru probleme de piele mie mi s-parut foarte bun dr. Sebastian Catalin din Ovidiu.
unde e mai exact in ovidiu?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #8 on: July 09, 2011, 02:06:50 AM » |
|
Pe strada Caminului ultima casa spre lac. Chiar pe colt e cabinetul apoi e o sosea si calea ferata. Nu stiu numarul , ar putea fi 1 sau 2. Oricum la motanul meu a stiut ce sa-i faca dupa cel-am plimbat la doi veterinari dintre care unul foarte apreciat dar care l-a indopat cu tot felul de antibiotice si prednison de i-a facut ficatul praf. Si eu cred ca e alergie, cauta sa-i dai mancare hipoalergenica si vezi ce-i mai face urechea. Nu da cu laba si pe la ochi si bot? Sau daca isi linge cu insistenta labele? Eozinofilele cam arata ca ar fi alergie daca nu e infestatie cu viermi intestinali dar banuiesc ca ii faci periodic deparazitarea interna.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Irina2007
|
 |
« Reply #9 on: July 09, 2011, 03:26:57 PM » |
|
antibiotice si prednison Un pic pe langa subiect, dar chiar ma gandeam sa cer si parerea altor persoane care au folosit prednison. Tratamentul obisnuit pentru alergii de piele este intr-adevar prednison + antibiotic. In cazurile mai grave cainele ramane pe o doza slaba de prednison toata viata fara efecete secundare majore. Anul trecut am folosit la monta un mascul care a transmis probleme de piele cateilor. Si m-am trezit cu vreo 4-5 catei cu alergii severe de piele, a fost un chin sa gasesc tratamentul potrivit care sa functioneze la fiecare catel. Ca sa salvez niste bani, pentru ca in Canada veterinarii te jupoaie de viu (no offence) am rugat-o pe mama sa imi trimita cateva cutii de prednison 5 mg. Am inceput sa folosesc la caini, nici un efect. Pana la urma am cumparat de la veterianr pastile si au functionat imediat, in doua zile deja se dusese roseata. Cand am terminat pastilele am inceput sa folosesc iar prednisonul primit din tara, in cateva zile cainii erau la fel de rau ca inainte. Asa ca, in cazul in care ai folosit prednison produs de acelasi producator ca si mine, nu e de mirare ca ai indopat biata pisica cu prednison si nu ai vazut nici o imbunatatire.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #10 on: July 09, 2011, 03:56:19 PM » |
|
Nu i-am dat de capul meu ci la recomandarea veterinarului care mi-a zis ca are nu stiu ce infectie. Nu era infectie ci rani provocate de linsul excesiv dar nu a tinut cont de ce i-am zis eu. In schimb, al treilea vet, dintr-un orasel care ieri alaltaieri era comuna a stiut imediat despre ce e vorba, i-a dat tratament si regim si in mai multe luni i-a trecut.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Miky Mihaela
|
 |
« Reply #11 on: July 17, 2011, 01:29:20 PM » |
|
de 2 luni iam dat pastile si mancare hipoalergenica si nimic schimbat....tot la fel e sasha....am postat si poza cu reteta exacta....cu ce ia dat veterinarul........cu pastile cu mancare cu tot......si am sa ma duc si in ovidiu unde ati spus ca sa incerc si parerea doctorului ala.......ca sa vad ce si cum sa fac.....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Miky Mihaela
|
 |
« Reply #12 on: July 17, 2011, 01:32:19 PM » |
|
ea.....se scarpina da pe la bot....si o mai vad casi roade unghiile
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Miky Mihaela
|
 |
« Reply #13 on: July 17, 2011, 01:33:27 PM » |
|
deparazitarea internme io fac tot timpu la timp nu am intarziat cu ea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lory
|
 |
« Reply #14 on: July 17, 2011, 02:13:29 PM » |
|
Eu cand am avut probleme de genul asta am folosit Fenazon sau Eczemtrat si dupa prima zi de administrare nu s-a mai scarpinat
FENAZON
COMPRIMATE ANTIINFLAMATORII, ANTIALERGICE, TROFICIZANTE
Ingrediente
Fiecare comprimat conţine:
Dexametazonă …………………………………………� �…0,20 mg
Feniraminã (sub formă maleat) ……………………………20,70 mg
Biotină …………………………………………� �………....0,25 mg
Metionină …………………………………………� �……...0,40 mg Excipienţi: amidon, celuloză, microcristalină, dioxid de siliciu coloidal, acid stearic.
Actiune
Prin componentele sale produsul are un puternic efect antiinflamator, antialergic şi troficizant pentru epiteliul dermic.
Indicatii
În tratamentul dermatitelor alergice, indiferent de natura lor şi otitelor externe.
Mod de folosire
Tratamentul constă în administrarea produsului pe cale orală, individual, ca atare sau prin intermediul hranei în care acesta a fost înglobat după o prealabilă mojarare, în doză de 1 comprimat la 10 kg greutate corporală şi zi, timp de 3-8 zile.
Contraindicatii si precautii
Se va evita folosirea produsului la animalele cu diabet, osteoporoză, glaucom şi afecţiuni renale şi cardiace, în gestaţie şi bătrâne.
ECZEMTRAT
Comprimate
Uz veterinar
Antialergic
1. DEŢINĂTORUL AUTORIZAŢIEI DE COMERCIALIZARE
S.C. ROMVAC COMPANY S.A.
PRODUCĂTOR
S.C. ROMVAC COMPANY VOLUNTARI
2. NUMELE PRODUSULUI MEDICINAL VETERINAR
ECZEMTRAT
Comprimate
Uz veterinar
Antialergic
3. COMPOZIŢIE
Dexametazonă bază ................................................................... 2 mg
Vitamina A .......................................................................... 3.500 UI
Vitamina B1 ............................................................................... 7 mg
Vitamina C ................................................................................ 5 mg
Metionină ............................................................................... 100 mg
Excipient tabletare (lactoză, amidon, PVP K30,
CMC, aerosil, talc, avicel, stearat de magneziu) ad. ............. 250 mg
4. INDICAŢII
Produsul este recomandat pentru câini, pisici, porumbei voiajori şi de ornament în tratamentul eczemelor alergice, în insuficienţa cronică hepatică, în stress, artrite, în otita pavilionului extern al urechii. Poate fi utilizat şi în cazul eczemelor parazitare, dar numai după efectuarea tratamentului etiologic care să asigure distrugerea parazitului.
5. CONTRAINDICAŢII ŞI PRECAUŢII
Nu se vor trata animalele cu alergie la oricare dintre substanţele active.
La câini şi pisici nu se va administra animalelor sub varsta de 6 luni, sau în perioada vaccinării deoarece are efect imunosupresor.
6. REACŢII ADVERSE
Dozele mari şi tratamentul îndelungat pot provoca insuficienţă suprarenală, deprimarea imunităţii cu favorizarea infecţiilor.
7. SPECII ŢINTĂ
Produsul se administrează la câini, pisici, porumbei voiajori şi de ornament.
8. MOD DE ADMINISTRARE ŞI DOZE PENTRU FIECARE SPECIE
La câini şi pisici se administrează în hrana, in doza zilnică de 1 comprimat/10 kg greutate vie, divizată în două reprize. După 7 zile tratamentul se întrerupe, făcându-se o pauză de 15 zile.
La porumbei se administrează individual 1 cpr./kg greutate vie/zi timp de 1-5 zile.
9. RECOMANDĂRI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTĂ
Este indicat să se administreze terapia antiinfecţioasă pe durata tratamentului cu Dexametarom forte.
10. TIMP DE AŞTEPTARE
La animalele destinate sacrificarii pentru carne 21 (cabaline, bovine), 8 zile (caprine), porcine (3 zile) zile, iar la animalele pentru productia de lapte 2 zile de la ultimul tratament.
Si pentru otita Mitex (Indicatii: otita externa cauzata de fungi, bacterii si paraziti la caini si pisici.)
|
|
|
|
|
|
“Mila pentru animale este in mod esential legata de bunatatea caracterului. Oricine e crud cu ele, nu poate fi bun fata de oameni. “Arthur Schopenhauer
|
|
|
|