Forum ciobanesc german
August 22, 2013, 03:03:24 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: Expozitie Nationala de Club A.R.C.G, Cluj-Napoca, 23 martie 2013 - Rezultate

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
forum
Pages: 1 [2] 3 4   Go Down
  Print  
Author Topic: Rog sfat achizitie CG  (Read 4405 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
M_Luiza
Hero Member

« Reply #15 on: May 10, 2011, 11:20:48 AM »

Cred ca cel mai corect este sa te interesezi  cum sa testezi caracterul puiului si cum sa citesti gesturile  din care sa iti dai seama ce  gen de caine v-a deveni. Analizeaza bine familia  si  ce aveti voi nevoie , vezi cuiburi de  cg de munca/ si de show si abia apoi  i-a decizia.
 gasesti multe materiale pe net  in special pe forum  ce imi vine acum in minte  si ti as recomanda
http://www.ciobanescgerman.net/articole-cg.php/15/Achizitionarea-unui-pui-de-Ciobanesc-German/
 de aici   http://www.ciobanescgerman.net/articole.php
iar de  aici ti as recomanda sa descarci pupbook si dog trainning manual (e gratis)  Wink
http://www.houssen.com/home.htm   
mariuspaun
Sr. Member

« Reply #16 on: May 10, 2011, 11:23:13 AM »

Dragii mei, am stabilit inca de la inceputul acestui topic ca am hotarat sa luam un CG din linie de show, asa ca discutiile  show VS lucru, putem sa le purtam doar de dragul discutiei.
 Inteleg pana acum, ca majoritatea, daca nu chiar toti recomanda o femela. Are dreptate marius.n cand spune ca orice ar fi cainele se va forma in functie de educatia pe care o va primii si in functie de stapani. O sa imi dau silinta si promit ca voi face tot ce imi sta in putinta pt educatia cainelui. V-am mai spus: Am mai citit si eu una, alta si stiu cat de importanta este.
 Am citit despre operatia de sterilizare si consider ca aceasta este o mutilare a cainelui (scuze celor care au facut-o deja, este doar parerea mea), nu cred ca am fi in stare sa-i facem una ca asta. Inclin totusi spre un mascul care va fi foarte bine educat/dresat, supravegheat in permanenta (nu va pleca de acasa cu zile pt ca nu o sa aiba cum) si daca nu eram convins ca putem stapani un caine de talia  , nu ne mai gandeam de la inceput sa facem pasul asta.
 Multumesc tuturor pt sfaturi si sper sa devenim cat mai curand familia uni CG frumos si destept.

PS. O sa-i fac poze la greu (sunt fotograf) cand o sa-l avem, cred ca o sa fie cel mai fotografiat  dintre toti  Cheesy

mygermanshepherddog.blogspot.com
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #17 on: May 10, 2011, 11:47:15 AM »

Acum daca luam o fetita si o sterilizam inainte de primele calduri, va fi totul ok cu ea? nu sa sa o afecteze asta cu nimic?

Si in aceasta situatie parerile sunt impartite. Marea majoritate a exemplarelor nu sunt influentate puternic de sterilizare insa trebuie sa intelegem ca in timp vor deveni usor mai docile, supuse. Acel "usor" depinde de fiecare exemplar in parte. Efectele secundare ale sterilizarii sunt atat pozitive cat si negative. Exista unele afectiuni corelate cu nivelul scazut de testosteron/estrogen din organism insa la animale nu exista studii aprofundate. Va trebui sa fiti mai atenti la cantitatea de hrana administrata. Un catel care nu e sterilizat utilizeaza mai bine hrana. Cu un program de miscare adecvat insa n-ar trebui sa fie probleme.
Din punctul meu de vedere hormonii sexuali au o mare importanta in dezvoltarea unui exemplar canin.  Totusi, s-a demonstrat ca incidenta cancerului mamar ajunge aproape la 0 daca femela este sterilizata inaintea primului ciclu sexual. Astfel, indicat ar fi (daca tot doriti sa sterilizati o femela) s-o faceti dupa varsta de 6-8 luni, chiar inaintea primului ciclu. O femela poate intra in calduri dupa 6 luni, majoritatea intre 9-12( preponderent 10-11) si foarte rar dupa 12 luni.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
mariuspaun
Sr. Member

« Reply #18 on: May 10, 2011, 11:52:13 AM »

Multumesc Ariana, hotararea este luata:  , show, mascul.

M_Luiza
Hero Member

« Reply #19 on: May 10, 2011, 11:57:13 AM »

Cheesy felicitari
Asteptam sa vedem bursucelul deasemenea sa ne povestiti  trasnaile si rezultatele in show  LOL
Ariana
Administrator

« Reply #20 on: May 10, 2011, 12:01:04 PM »

Doar atat vreau sa va mai spun, daca locuiti la etaj, ar fi bine sa aveti lift. Urcatul dar mai ales coboratul scarilor poate favoriza aparitia displaziei de sold. Pana pe la 6-7 luni ar trebui evitat acest "sport"; de asemenea va trebui sa cresteti catelul suplu, nu grasut, pentru o dezvoltare armonioasa, usoara.  Wink

Va felicit pentru alegere, mie mi-e foarte drag masculul meu chiar daca si Nati (mama lui) este regina noastra si n-as da-o pt. nimic in lume.
Cand faceti alegerea sa tineti cont de temperamentul parintilor, starea sanatatii acestora, etc...va stam la dispozitie si pentru alte eventuale nelamuriri.

medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
mariuspaun
Sr. Member

« Reply #21 on: May 10, 2011, 12:06:13 PM »

Multumesc mult Ariana, avem lift si daca cumva nu va functiona il vom lua in brate pana sus. Despre cresterea lui, da, stiu, va manca doar mancare superpremium si in cantitatile  recomandate. Deasemenea va avea parte de multa alergatura, sport, inot (stau langa parcul IOR).

Ariana
Administrator

« Reply #22 on: May 10, 2011, 12:15:44 PM »

Inotul este minunat, la orice varsta. De asemenea, cresterea unui Cg alaturi de un copil este cea mai buna alegere pentru ambele parti.

medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
Grogo
Hero Member

Von Germinius Team

« Reply #23 on: May 12, 2011, 04:42:53 PM »

Vrei un sfat adevarat???Ia-ti mascul.Si eu stau tot la bloc si tot in 3 camere si am achizitionat acum 3 sapt. un de 3 luni.O sa ai probleme prima saptamana cu acomodarea puiului, apoi doua saptamani pana se invata sa isi faca nevoile afara si apoi cu mancarea ai grija ce ii cumperi, eu am cumparat Acana puppy large breed si facea mereu moale, acum am trecut pe Royal canin Digestive.Oricum bafta haide fa pasul si decide-te, spune-ne si noua ce-ai facut.Salut

Cainii nu m-au muscat niciodata, doar oamenii!!!!!
mariuspaun
Sr. Member

« Reply #24 on: May 12, 2011, 05:13:57 PM »

Multumesc Grogo, asa am sa fac. Acum sa vedem de unde luam....

Grogo
Hero Member

Von Germinius Team

« Reply #25 on: May 12, 2011, 06:39:20 PM »

Daca mai vrei un sfat ti-l pot da.Daca vrei un ia-ti unul cu pedigree ca sa sti macar pe ce dai banii.Eu l-am luat de la o fata din Ploiesti, o crescatoare adevarata de .Foarte serioasa, am vb cu ea la telefon mi-a spus adresa, m-am dus acolo si am ales.Acum sunt un om fericit si multumit.Daca vrei iti pot da telefonul ei si o poti contacta.Oricum bafta.

mariuspaun
Sr. Member

« Reply #26 on: May 12, 2011, 06:46:25 PM »

Nici nu se punea problema sa fie altfel. Multumesc

Grogo
Hero Member

Von Germinius Team

« Reply #27 on: May 12, 2011, 07:00:57 PM »

Ai grija ca nu toti crescatorii de  sunt corecti.Eu am cautat o luna pana am gasit.Marea majoritate a crescatorilor nu au pedigreeul scos la pui, dar tre sa aiba o adeverinta de la As Chin. Romana, precum ca au depus actele si pedigreeul este in lucru.Daca nu iti arata nici pedigreeul, nici adeverinta atunci puiul ala este o facatura, adica nu are acte.Succes

Ariana
Administrator

« Reply #28 on: May 12, 2011, 08:07:07 PM »

Eu n-am avut nici o adeverinta niciodata, doar dovada platii pedigreelor si n-a fost nici o facatura. Eu zic s-o lasi mai usurel cu declaratiile; intradevar sunt sarlatani dar ce zici tu nu e real.

medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
Grogo
Hero Member

Von Germinius Team

« Reply #29 on: May 12, 2011, 08:34:32 PM »

Cum adica s-o las mai usor cu declaratiile daca asta este adevarul.Declaratii dai la politie aici e forum iti spui o opinie, parere sau intamplare.Eu nu generalizez, am spus ce am patit pana am achizitionat puiul.Am sunat la vreo 30 de persoane si cand am ajuns la fiecare dintre ei, una imi spunea la telefon si alta era la fata locului, sau poate te supara adevarul.Treaba este clara ori ai pedigreeul scos la pui, ori ai adeverinta, una din doua.Nu ai nici una din cele doua inseamna ca puiul nu are acte.Asa mi s-a spus de la asociatia chinologica si cu asta m-am confruntat.Am fost la crescatorul respectiv si nu avea pedigreeul, dar avea adeverinta, probabil ca tu la adeverinta ii spui chitanta.

Pages: 1 [2] 3 4   Go Up
  Print  

Jump to:  

forum

pavora 

turenhof