|
mariuspaun
|
 |
« on: May 09, 2011, 05:39:37 PM » |
|
Va salut pe toti si ma bucur ca am gasit o comunitate atat de dedicata CG. Povestea mea suna cam asa: Am decis impreuna cu sotia, dupa multi ani de gandire (cam 10) sa ne luam un CG. Noi stam pa bloc, avem 3 camere dintre care una a noastra, una a lui Alex al nostru (5 ani si jumatate) si una este sufrageria. Stiu ca sunt multi care cresc CG la bloc si stiu ca se pot adapta destul de bine daca fac miscare. Eu am posibilitatea (destul de mult timp liber) sa-i ofer acest lucru si deci nu vor fi probleme din punctul asta de vedere, sper. Intrebarea mea este: Mascul sau femela si va rog daca se poate argumentat. Mentionez ca nu am mai avut niciodata alt caine insa suntem destul de informati amandoi despre ce inseamna, cum se creste si cum trebuie sa faci pt. a avea un caine echilibrat si sanatos (bineanteles tot ce stim stim la nivel teoretic). Daca gasesc un catel bun as vrea sa mergem si la concursuri in masura posibilitatilor.
PS. Pentru ca nu avem experienta deloc am decis sa fie un CG din linie de show dar care va fi dresat si educat cat de bine posibil.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bogdan
Hero Member

Navarro
|
 |
« Reply #1 on: May 09, 2011, 06:46:57 PM » |
|
Raspuns : Femela - linie de munca! 
|
|
|
|
|
|
MEMBRU ARCG! Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
|
|
|
|
|
mariuspaun
|
 |
« Reply #2 on: May 09, 2011, 08:19:00 PM » |
|
Scuze pt greseala: Am vrut sa spun ca stam "la" bloc nu "pa" bloc. Tastatura asta....  Bogdan, poti sa argumentezi te rog?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cristi24diaconu
|
 |
« Reply #3 on: May 09, 2011, 08:31:31 PM » |
|
marius eu zic sa iti ei unul de show este si mai frumos si nu este chiar asa rau ca unul de lucru dar sa fie femela
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bobo70
"Un câine recunoscător valorează mai mult ca un om nerecunoscător’’ - Proverb arab.
Hero Member

|
 |
« Reply #4 on: May 09, 2011, 08:31:38 PM » |
|
Scuze pt greseala: Am vrut sa spun ca stam "la" bloc nu "pa" bloc. Tastatura asta....  Bogdan, poti sa argumentezi te rog? Parerea mea.... Femela, in primul rand pentru ca este mult mai supusa si mai atasata de familie. Cu toate problemele legate de calduri/menstruatie, tot nu sunt probleme atat de serioase cum sunt in cazul unui mascul. Un mascul, daca simte femele in calduri, devine greu de controlat, extrem de nesupus, poate chiar sa dispara de acasa zile intregi.... Deci mai usor de trait cu o femela, sau mai linistit....  Linie de lucru, pentru ca asta avem noi si credem ca am facut o alegere buna....  In afara de asta, cred ca Bogdan poate sa ofere si acum niste pui superbi din linie de lucru. 
|
|
|
|
|
|
Catelul este sugativa casei. El ne scoate toate petele cand venim murdari din lume. - Paul Louis Lampert
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #5 on: May 09, 2011, 08:50:29 PM » |
|
Parerea mea....
Femela, in primul rand pentru ca este mult mai supusa si mai atasata de familie.
Nu cred ca este o regula. Nati a mea este mult mai independenta decat masculul care mi se pare mult mai ascultator. Zic ca depinde de caracterul fiecarui catel in parte, nu de sex. Legat de calduri ai dreptate, un mascul poate deveni greu de stapanit sau poate chiar fugi insa si femelele urmeaza uneori acest instinct. Orice ai alege, sa nu alegi extremele dintr-un cuib.
|
|
|
|
« Last Edit: May 09, 2011, 08:52:36 PM by Ariana »
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
|
|
|
mariuspaun
|
 |
« Reply #6 on: May 09, 2011, 08:58:29 PM » |
|
Ce faceti cand femela este in calduri si stati la bloc? Nu mai iesiti cu ea afara deloc? Si cu scurgerile alea care vor fi prin toata casa? In ce masura sterilizarea ii afecteaza comportamentul (o moleseste, puturoseste) sau/si sanatatea (ingrasare, sau alte probleme)?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
M_Luiza
|
 |
« Reply #7 on: May 09, 2011, 09:14:38 PM » |
|
O femela nu o sa murdareasca f mult pt ca se v-a curata ea singurica, in mare parte ,dar trebuie totusi sa stergi dupa ea , si sa speli mai des paturica "de la locul" ei . Asa ca e bine sa o inveti de mica cu locul ei , si sa nu ii dati voie sa se suie in pat/ canapea, scapati de +problema murdariiri canapelei  Daca este plimbata in lesa , nu o sa existe riscul montei . Si incerci sa eviti locurile unde pot aparea masculi, parcuri sau zone unde sunt maidanezi .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mariuspaun
|
 |
« Reply #8 on: May 09, 2011, 09:39:56 PM » |
|
M_Luiza, eu stau in Bucuresti. Nu exista locuri unde nu sunt maidanezi 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
marius.n
|
 |
« Reply #9 on: May 09, 2011, 11:15:45 PM » |
|
Sa nu uitati dragi posesori/crescatori/iubitori de CG ca un catel fie el fata sau baiat, se va forma functie de stapan. In ceea ce priveste alegerea lucru sau show...cred ca cei de show sunt cei mai indicati la bloc(socializeaza mult mai usor), cei de lucru sunt mai temperammentali. Nu cred ca cei care au deschis acest topic au nevoie de un exemplar cu calitati de paza si protectie reala ci de un membru al familiei care sa socializeze f bine si sa mearga la expozitiile de show. Este ceea ce am simtit si ca atare am expus aici! Mult noroc in achizitionarea exemplarului dorit!
|
|
|
|
|
|
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
|
tanase_traudi
|
 |
« Reply #10 on: May 10, 2011, 07:42:20 AM » |
|
Ce faceti cand femela este in calduri si stati la bloc? Nu mai iesiti cu ea afara deloc? Si cu scurgerile alea care vor fi prin toata casa? In ce masura sterilizarea ii afecteaza comportamentul (o moleseste, puturoseste) sau/si sanatatea (ingrasare, sau alte probleme)?
Sterilizarea nu o ,,moleseste" a mea e sterilizata si sa vezi energie ce are  de-abia se tin alti patrupezi dupa ea,in ce priveste ingrasarea..e o conceptie gresita si invechita, daca e hranita corespunzator si beneficiaza de miscare zilnica nu se ingrasa. A mea la 9 luni are 27 kg si inaltime la greaban 66 cm,e chiar atletica. Eu zic sa alegi femela deoarece e mai atasata de stapan,mai ascultatoare si mai inteligenta decat masculul,o poti dresa mai usor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tanase_traudi
|
 |
« Reply #11 on: May 10, 2011, 07:49:58 AM » |
|
Sa nu uitati dragi posesori/crescatori/iubitori de CG ca un catel fie el fata sau baiat, se va forma functie de stapan. In ceea ce priveste alegerea lucru sau show...cred ca cei de show sunt cei mai indicati la bloc(socializeaza mult mai usor), cei de lucru sunt mai temperammentali. Nu cred ca cei care au deschis acest topic au nevoie de un exemplar cu calitati de paza si protectie reala ci de un membru al familiei care sa socializeze f bine si sa mearga la expozitiile de show. Este ceea ce am simtit si ca atare am expus aici! Mult noroc in achizitionarea exemplarului dorit!
De ce sustii ca cei care stau la bloc n-au nevoie de un caine pentru paza si protectie? Oare acesti oameni nu ies pe strada? Si in ziua de azi si mai ales in Bucuresti,chiar au nevoie de un asemenea caine.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bogdan
Hero Member

Navarro
|
 |
« Reply #12 on: May 10, 2011, 08:56:12 AM » |
|
CG de lucru nu inseamna numai paza. Pentru o fire mai activa e mai potrivit un caine de lucru, pentru cine iubeste mai mult hodina, Dog de Bordeaux. Legat de cainii din liniile de munca va pot da nr. de telefon de la proprietari de caini proveniti de la mine si o sa puteti sa va lamuriti mai bine care e treaba cu linia de munca -caracter, caracter si iar caracter.
|
|
|
|
|
|
MEMBRU ARCG! Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
|
|
|
Ariana
Administrator

|
 |
« Reply #13 on: May 10, 2011, 09:08:53 AM » |
|
De ce sustii ca cei care stau la bloc n-au nevoie de un caine pentru paza si protectie? Oare acesti oameni nu ies pe strada? Si in ziua de azi si mai ales in Bucuresti,chiar au nevoie de un asemenea caine.
Nu asta a spus marius desi s-a exprimat cam superficial, bineinteles ca au nevoie de un caine pt. paza si protectie, daca esti atent observi ca mai exista un cuvant..."reala" prin care se intelege cu totul altceva. Prin paza reala (dupa cum s-a mai discutat in multe alte topicuri) mai ales proprietarii liniilor de lucru promoveaza/exacerbeaza duritatea exemplarelor netinand prea mult la socializare. Majoritatea sunt purtati cu botnita pt. ca sunt educati din fasa sa raspunda si sa atace orice amenintare...ori daca batrana/copilul din vecini se sperie si agita o geanta deauspra capului e posibil s-o incurce. Iesind din tiparul calm cu care e obisnuit cainele orice dezechilibru psihic al oamenilor este o posibila amenintare. Oricum, si un Cg de show poate fi la fel de periculos ca unul de lucru, depinde de educatie, socializare, temperament si de scenariul in sine. Nu cred ca vecina face vreo diferenta daca Cg-ul vecinului i-a sarit efectiv la gat si a bagat-o in spital sau daca doar o latra in casa scarii de o baga in boala sau o musca de un picior. Orice linie ati alege trebuie sa constientizati ca Cg-ul nu e un caine bland si bleg, este un caine utilitar care isi va face meseria de paznic in marea majoritate a cazurilor, astfel va trebui sa il stapaniti de mic. De aceea va recomand sa nu alegeti extremele, nici cel mai bland puiut din cuib dar nici cel mai dominant avand in vedere ca sunteti la primul exemplar. Legat de sex nu pot sa va recomand ceva in mod special, avand si mascul si femela pot spune ca masculul este mult mai dragastos si ascultator(desi inca n-a atins maturitatea propriuzisa), femela mea de exemplu nu vi s-ar potrivi fiind greu de stapanit, foarte energica, puternica, destul de agresiva si independenta...luandu-ne si noua cativa ani pana sa-i dam de furca. Caldurile femelei n-ar trebui sa fie un impediment, nu dureaza o vesnicie scurgerile..iar de curatat nu ai chiar asa de mult, doar cateva zile niste stropi de sange. Daca te temi de cainii vagabonzi inseamna ca nu poti s-o supraveghezi mereu, ori asta ar trebui sa fie lege...nu conteaza ca e sau nu in calduri...la fel de bine poate manca ceva otrava sau alte prostii, deci acesta nu e un argument. Cand e in calduri o plimbi doar in lesa fara sa-i dai drumul, simplu; de supravegheat trebuie mereu, ca e femela, ca e mascul. Un mascul este insa mai puternic si daca nu e bine educat va va plimba el pe voi cu siguranta.
|
|
|
|
|
|
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
Ariana
Administrator

|
 |
« Reply #14 on: May 10, 2011, 09:17:27 AM » |
|
CG de lucru nu inseamna numai paza. Pentru o fire mai activa e mai potrivit un caine de lucru, pentru cine iubeste mai mult hodina, Dog de Bordeaux. Legat de cainii din liniile de munca va pot da nr. de telefon de la proprietari de caini proveniti de la mine si o sa puteti sa va lamuriti mai bine care e treaba cu linia de munca -caracter, caracter si iar caracter.
mai Bogdane, eu zic s-o lasam mai usor...la fel de bine pot sa dau si eu numerele de telefon de la proprietari de caini proveniti de la mine sa se lamureasca mai bine. Eu nu cred ca scopul acestui topic este sa ne sarim din nou la beregata.
|
|
|
|
|
|
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
|