Grogo
Sr. Member

Remo & Uma (Von Germinius Team)
|
 |
« on: June 06, 2011, 05:59:17 PM » |
|
Astazi am observat la catelul meu, pe burta si la incheietura labelor din spate niste basici, iar in unele locuri chiar s-a muscat si si-a provocat niste mici intepaturi cu dinti de si-a dat sangele.Ma gandesc ca poate fi de la iarba, pentru ca de cateva zile bune manaca iarba.Ce poate fi?  ?? dermatita????Va rog un raspuns pertinent urgent.Multumiri
|
|
|
|
|
|
Cainii nu m-au muscat niciodata, doar oamenii!!!!!
|
|
|
Grogo
Sr. Member

|
 |
« Reply #1 on: June 09, 2011, 05:58:54 PM » |
|
Am fost la vet si mi-a spus ca are streptococul hemolitic.Am inceput un tratament cu injectii si i-am aplicat asocilin crema pe eczemele de pe burtica.Au trecut 4 zile si nu prea se intrezareste o speranta de vindecare.S-a mai confruntat cineva cu o astfel de boala la catel,??Cam in cat timp ii trece??Va multumesc
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Grogo
Sr. Member

|
 |
« Reply #2 on: June 18, 2011, 07:29:18 PM » |
|
Chiar nu s-a confruntat nimeni cu o astfel de boala????Astept un raspuns.Cu multumiri
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #3 on: June 18, 2011, 09:03:18 PM » |
|
Nu stiu cum e la caini dar de streptococul beta hemolitic se scapa greu. Trebuie tratament injectabil cu penicilina pe o perioada mai lunga.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #4 on: June 18, 2011, 09:09:11 PM » |
|
oricum, diagnosticul nu se pune dupa ochi.
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
Grogo
Sr. Member

|
 |
« Reply #5 on: June 18, 2011, 10:25:30 PM » |
|
I-am facut vreo 5 injectii si dupa aceea mi-a dat vetul sa-i administrez Augmentin pana la 14 zile(cu tot cu injectiile).Totodata mi-a mai spus ca are si o dermatita si sa-i administrez ulei de somon odata pe zi ceea ce am si facut.Vedem in cat timp ii trece.Sunt nerabdator sa il vad sanatos.Va salut pe toti si ne mai auzim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #6 on: June 18, 2011, 10:35:11 PM » |
|
Cred ca Ariana are dreptate. Cum i-a pus diagnosticul? Prin analiza secretiei sau ochiometric? Sfatul meu este ca ar fi bine sa-i faci antibiograma sa nu bajbai tot schimband antibioticele
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Grogo
Sr. Member

|
 |
« Reply #7 on: June 18, 2011, 10:38:18 PM » |
|
S-a uitat doctora pe burta lui a vazut niste bubite cu puroi si pe piele o alergie si a pus diagnosticul.Tipa este un medic vet foarte experimentat, problema este ca nu mi-a spus in cat timp ii trece, asta vreau sa stiu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Grogo
Sr. Member

|
 |
« Reply #8 on: June 18, 2011, 10:39:24 PM » |
|
Iar antibioticele nu le-am schimbat.Ce mi-a prescris doctora aia i-am dat.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #9 on: June 18, 2011, 11:10:25 PM » |
|
Daca stii ca e medic bun si ai incredere, mergi pe mana ei. In general bolile de piele nu se vindeca in cateva zile. Totusi trebuie sa ai grija sa te speli pe maini dupa ce pui mana pe caine. Daca e echivalentul uman al impetigo-ului, este foarte contagios. Pe cat posibil sa nu stea impreuna ca alti caini, daca ai
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Almagheddon
Jr. Member

|
 |
« Reply #10 on: June 19, 2011, 05:38:45 PM » |
|
Cand a mea a avut bubite pe burta cum ai descris tu era doar o reactie la mancarea pe care i'o dadeam atunci (in general reactioneaza asa la conserve de carne / mancare proasta ). Cum am schimbat mancarea cum au disparut toate. Mai reactioneaza asa si din cauza alergiei la purici, la un cat de mic intrus saltaretz in blana ei... In general a mea e "sensibiloasa" si imediat scoate bubite pe burta si se scarpina pana la sange: cu dintii, cu picioarele, cu mintea... cu orice.. Nu ar strica sa faci o mica ancheta si in directiile astea... Bubitele incep sa treaca in 2-3 zile dupa ce gasesc cauza... Imbunatatiri mici incep sa se vada de a doua zi daca e vorba de mancare.
P.S: Pentru Augmentin ti'a dat si un protector gastric ??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Almagheddon
Jr. Member

|
 |
« Reply #11 on: June 19, 2011, 05:56:15 PM » |
|
Vad din alte topicuri ca folosesti Royal Canin Maxi Junior.... Ti'as sugera sa schimbi mancarea si sa vezi rezultatele pe catelul tau. Iti explic si de ce :
Proteine (%) 30 Grassi (%) 16 -------------------- O mancare un pic prea proteica pentru CG. Prea multe proteine poate da reactii de tip bubite pe burta (in cazul meu a dat).
Ceneri (%) 8.5 ----> Asta arata o mancarea general proasta calitativ. O mancare buna trebuie sa stea in jur de 6-6,5%. O mancare medie in jur de 7%. Cu timpul, valoarea asta prea mare poate sa dauneze rinichilor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tanase_traudi
Hero Member

KARA si NOR
|
 |
« Reply #12 on: June 20, 2011, 12:26:39 PM » |
|
Vad din alte topicuri ca folosesti Royal Canin Maxi Junior.... Ti'as sugera sa schimbi mancarea si sa vezi rezultatele pe catelul tau. Iti explic si de ce :
Proteine (%) 30 Grassi (%) 16 -------------------- O mancare un pic prea proteica pentru CG. Prea multe proteine poate da reactii de tip bubite pe burta (in cazul meu a dat).
Ceneri (%) 8.5 ----> Asta arata o mancarea general proasta calitativ. O mancare buna trebuie sa stea in jur de 6-6,5%. O mancare medie in jur de 7%. Cu timpul, valoarea asta prea mare poate sa dauneze rinichilor.
Depinde de calitatea proteinei,a mea mananca Orijen cu 38% proteine si nu am avut niciodata probleme cu ea. Un caine in crestere are nevoie de proteine nu de cereale.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #13 on: June 20, 2011, 07:54:21 PM » |
|
Si-ahranit cineva cainele cu orijen o perioada mai lunga de timp, cu analize facute inainte si dupa? In felul acesta iti poti da seama daca o hrana e buna sau nu pentru animalutul tau? As incerca si eu sa le dau baietilor mei dar mi-e teama sa nu ma trezesc dupa un an, doi sau trei ca au rinichii distrusi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tanase_traudi
Hero Member

KARA si NOR
|
 |
« Reply #14 on: June 21, 2011, 09:57:39 AM » |
|
Si-ahranit cineva cainele cu orijen o perioada mai lunga de timp, cu analize facute inainte si dupa? In felul acesta iti poti da seama daca o hrana e buna sau nu pentru animalutul tau? As incerca si eu sa le dau baietilor mei dar mi-e teama sa nu ma trezesc dupa un an, doi sau trei ca au rinichii distrusi.
Eu o hranesc cu Orijen si hrana gatita,din cate am vazut, Ariana o hraneste pe Nati tot cu Orijen si analizele i-au iesit foarte bune(sper ca nu m-am inselat)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|