Forum ciobanesc german
November 02, 2011, 09:55:08 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: Asociatia Romana pentru Ciobanesc German

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: caine prea sociabil  (Read 904 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
bondarel
Full Member

« on: July 05, 2011, 04:31:35 PM »

Cainele meu (15 luni) e prea sociabil, prea darnic, prea dornic de companie, canina, umana, animala, si masurile luate pana acum n-au dat roade. Exemple: 1. in loc sa il goneasca pe un caine vecin care intra pe sub gard la noi in curte si vine la castronul lui cu mancare, el ii pastreaza mancare, il ajuta sa manance punandu-i boabe cu gura pe pamant sau incercand sa-l salte de fund ca sa ajunga la castron (e un caine foarte mic), si in general il pazeste cat mananca, apoi se joaca. I-am pus cainelui un alt castron, dar el continua sa-i ofere din castronul lui. Oricat de putina mancare as pune in castronul lui, intotdeauna ramane ceva pentru "ala mic". Ca masura, intr-o zi i-am dat doar celuilalt caine mancare, si lui nu. A stat linistit si a privit, si cand acela a terminat si castronul era gol, el s-a dus la sacul cu mancare din magazie si s-a asezat langa el. Era sigur ca va primi. Daca n-a primit, a asteptat pana a doua zi, cand i-am dat bineinteles, n-am avut inima sa repet figura.
2. dupa ce a aflat ca la cateva case departare se afla un magar, fuge ori de cate ori prinde poarta deschisa, se duce acolo si latra la el, acela ii raspunde si e un circ total. Eu cred ca ar fi bine sa avem doi caini in curte, sa aiba companie tot timpul, dar suntem constienti ca nu-i putem tine.
3. acasa, cand e un om strain la poarta, latra de mama focului, zici ca-l sfasie daca intra, dar cand acel cineva intra in curte (in prezenta noastra), el ii aduce mingea si-l invita la joaca. Daca nimeni dintre ai casei nu iese la poarta, el latra ce latra, dar nu nervos, ci mai degraba vestitor, si in final tace, se aseaza si se uita fix la om. Nu stiu ce-ar face daca ar intra nepoftit, nu pot sa risc.
Pe de alta parte, cu apararea stam destul de bine, daca ne rastim unul la altul vine imediat si il fixeaza din ochi pe "cel rau", daca mergem in padure si intalnim oameni mergand, isi zburleste parul pe ceafa si continua sa mearga. Daca oamenii stau jos, el se apropie, da din coada si e gata de joaca. Noi intervenim, bineinteles, imediat ce ajungem la el, dar e prea tarziu, ei sunt deja prieteni. 
Intrebari: cam cat dureaza un dresaj de paza? acesta se poate faca acasa, sau trebuie sa-l ducem la dresor (avand in vedere ca noi nu putem sa aducem un om pe post de musafir nepoftit care sa il enerveze zanganind gardurile etc. ? 2. noi n-am putea sa-l dam la dresaj decat la varsta de doi ani, este prea tarziu atunci? A avut parte de un predresaj, raspunde la toate comenzile acasa si pe strada, cu sau fara recompensa, e curajos si urca si coboara scari pline si goale facute special pentru el in curte si merge pe barna la inaltime, dar daca il latra cainii comunitari sau din curtile oamenilor, nu raspunde dacat selectiv, doar celor care probabil ca ii zic de mama Smiley . 3. ce putem face noi, pana la dresaj? Cred ca noi l-am stricat, si noi ar trebui sa incepem "recuperarea", nu?
cutare
the pack
Hero Member

Andrei, Cora si Ella

« Reply #1 on: July 05, 2011, 05:43:57 PM »

Laughing
freddy25
Sr. Member

« Reply #2 on: July 05, 2011, 07:52:18 PM »

Ai un caine nemaipomenit. Mi-ar placea sa fie al meu, ce mai distractie ar fi cu ceilalti caini ai mei ! Totusi nu fii prea nerabdator, cainii de talie mare se maturizeaza pe la doi ani. Ca idee, poate il adopti pe ala micu', daca spui ca asa mare prietenie intre ei.
Te0
Sr. Member

Ziggy

« Reply #3 on: July 21, 2011, 06:28:03 PM »

Deci..... latra la necunoscuti, se joaca cu musafirii, nu e agresiv cu alti caini si latra la magari.....  hmmmmmm...... nasol..... nu-l vinzi? LOL
bondarel
Full Member

« Reply #4 on: July 25, 2011, 09:58:17 AM »

Ba il vand  Wink Zilele trecute, cand i s-a deschis poarta din spate ca sa se duca in camp pentru cele naturale, s-a dus sa-l salute pe prietenul lui magarul si acesta tocmai pleca din curtea lui cu stapanul sau. Si Thor a plecat cu ei, la padure. Dupa un timp bun, un om din sat care l-a cunoscut l-a smuls de langa magar si l-a adus acasa, laudandu-ni-l apoi ce bine s-au inteles ei pe drum. Il aducea si stapanul magarului, n-avem nici o indoiala, dar nu mi se pare normal ca el sa plece asa, cu primul venit. Asta este problema: este prea increzator in oameni. Fiindca n-a patit niciodata nimic rau, n-a fost bruscat, a inteles din prima de vorba buna si pentru aceasta toti l-au alintat, el e prieten cu toata lumea. Este normal? Cum sa-l facem sa fie mai precaut?
skrtel
Newbie
*

« Reply #5 on: July 25, 2011, 02:42:55 PM »

frate...ai un caine de senzatie...eu m-as bucura de el daca l-as avea Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Grin Grin
bondarel
Full Member

« Reply #6 on: July 25, 2011, 03:42:10 PM »

Il iubim muuuuuult, este un caine extraordinar, ne intelegem minunat... dar ne cam trec fiori pe sira spinarii cand il gasim asezat intre oameni necunoscuti intalniti pe cararile muntelui. Daca nu-l putem dresa, asta este... o sa fim noi mai atenti!
dux
Hero Member

« Reply #7 on: July 26, 2011, 12:31:36 PM »

. Daca nu-l putem dresa, asta este... o sa fim noi mai atenti!
Cu dresajul nu rezolvi nimic.Cainele,genetic,nu este creat pentru paza.Prin dresaj nu creezi aptitudini,ci le modelezi.Daca nu are aptitudini pentru protectie inseamna ca esti fericitul detinator al unui caine de companie.La varsta lui trebuia sa arate calitati naturale de bun paznic.
tanase_traudi
Sr. Member

KARA si NOR

« Reply #8 on: July 26, 2011, 02:12:44 PM »

La varsta asta trebuia sa-si arate calitatile de bun paznic,cum a spus si dux,nu prea cred ca o sa se schimbe.
bruno-brasov
Sr. Member

« Reply #9 on: July 26, 2011, 02:29:01 PM »

Lasati catelul asa cum este, este super!
Ai mei nu sunt prea sociabili si crede-ma ca nu este usor mai ales ca trebuie sa stai cu ochii in patru sa nu composteze pe cineva..
Cu Sasha mea nu e de gluma.. pur si simplu musca, daca iai intrat in colimator esti gata! (are 8 luni si deja are 2 pers „compostate”).
Asa se comporta cu stainii si cu cei incearca sa puna mana pe ea!

Bruno este mult mai prietenos, nu are treaba cu nimeni decat daca intri ca strain pe teritoriul lui sau daca te repezi la el!
Cu el se pot juca copiii!

Ce vrei sa faca catelul tau? Sa rupa pe toti care vin la tine? el isi face treaba, latra, avertizeaza ca vine un strain....
.. este foarte jucaus! se va mai maturiza mai incolo - daca vrei sa faca paza calumea du-l la dresaj, inca nu e foarte tarziu la 15 luni
bondarel
Full Member

« Reply #10 on: July 26, 2011, 02:44:19 PM »

Curtea o pazeste, latra pe oamenii care se apropie de poarta, cred ca are sentimentul datoriei cand este in curte si nu este nici unul de-ai casei prin preajma. Ceea ce ne-am dori noi si am crezut ca se poate rezolva prin niste metode anume, ar fi fost sa fie mai precaut cu strainii in afara curtii. Dar nu-i bai, e iubitul nostru baietel, ne umple sufletele de bucurie cu vioiciunea si dragalaseniile lui si suntem foarte, foarte fericiti ca il avem.
bondarel
Full Member

« Reply #11 on: July 26, 2011, 02:48:16 PM »

Asta intrebam in primul mesaj: e tarziu dresaj la doi ani? Numai atunci putem sa-l ducem sau sa vina cineva sa-l dreseze.
bondarel
Full Member

« Reply #12 on: July 26, 2011, 02:51:05 PM »

Multumesc mult pentru raspunsuri. Cred ca putem inchide topicul.
bruno-brasov
Sr. Member

« Reply #13 on: July 26, 2011, 02:53:26 PM »

la 15 luni cat are catelul nu ar fi tarziu cu dresajul!
pana la 2 ani mai sunt 9 luni in care el se va maturiza si cred ca este tarziu!
iarba_verde
Newbie
*

Cora

« Reply #14 on: September 12, 2011, 03:05:28 PM »

II dai de mancare doar tu? Cred ca asta este foarte important pentru un caine de paza. De asemenea, incearca sa o educi cu ajutorul prietenilor: in afara curtii, pune-i sa o cheme la ei si cand da sa ii asculte, tu striga-i un NU hotarat, astfel va invata cu timpul ca nu oricine ii e stapan. Nu lasa pe toata lumea sa o mangaie toata ziua, eu de cand o am pe a mea ma "lupt" cu nevasta-mea si maica-mea sa nu o pupe-n fund fara motiv. Cand avem musafiri, incerc sa o tin in tarc de obicei. Isi face datoria de caine de paza, desi are doar un an si 2 luni. Oricum, nu vrei sa fie nici la extrema cealalta: pe maica-mea a muscat-o cainele vecinei acu 3 luni si de atunci e tot cu pansamente si medicamente. Eu zic ca mai bine bleg, decat agresiv.
Pages: [1] 2   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora