Eu zic sa lasi cainele asa cum este. Nu va luati dupa toti "priceputii".... Mai cititi si voi postari mai vechi din acest forum. Iti dai seama cam ce cunostinte are dspre Ciobanescul German daca spune ca nu ar fi rasa pura pentru ca este blanos.
In ultimul timp raman tot mai uimit de unele postari din acest forum....., cred ca cineva (poate un administrator) ar trebui sa intervina si sa-i mai tempereze pe cei care ofera cu dezinvoltura sfaturi de acest gen, poate sa-i trimita pe acestia la forumul de Fox-Terrier.
Bobo - Unele principii sunt comune tuturor raselor. Parul de pe urechi este foarte greu indiferent de rasa si apasa urechile in jos. Gravitatia functioneaza indiferent daca ai cg, fox sau alte rase.
PersidaR - Tunsul urechilor ajuta cu siguranta, vor fi mai usoare si prin urmare catelului ii va fi mai usor sa le ridice. Cel mai bine e sa folosesti o foarfeca de filat (cea cu zimti pe o parte). Astfel urechea va avea un aspect natural, si in accelasi timp va fi ma usoara. Daca insa vrei sa il duci in expozitii curand nu poti sa il tunzi.
Problema cu proteza este ca nu prinde pe o ureche paroasa, si pana la urma tot la tuns ajungi. Interiorul urechii trebuie tuns si degresat inainte sa aplici proteza, altfel o sa cada imediat ce incepe sa scuture din cap. In functie de cum arata urechea, proteza trebuie intarita si sustinuta si pe exteriorul urechii, caz in care lipiciul va imbacsi blanita iar cand scoti proteza o sa ii epilezi jumatate de ureche oricum.
Parerea mea e sa te ocupi momentan de urechi, tuns, proteze, etc. Daca mergi cu catelul in expozitii cu urechile blegi mai ales la o clasa de varsta mai mare va fi penalizat. Mai bine amana expozitiile pana are urechile sus si parul crescut la loc, are tot timpul din lume sa mearga la expozitii si e pacat sa il duci si sa pierzi in fata altui caine poate mai slab calitativ, dar care are urechile sus.
Bafta multa.