Forum ciobanesc german
November 09, 2012, 11:18:52 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SV-Bundessiegerzuchtschau 2012 in Ulm

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Boala "JIGODIE"  (Read 932 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Tugrul
Newbie
*

« on: August 01, 2011, 05:20:32 PM »

Salut !
Azi am fost la veterinar pentru a ii face vaccinurile lui Lasy , si i-am spus veterinarului de starea ei proasta si faptul ca azi nu a mancat nimic , el mi-a zis ca ii e teama sa nu fie vorba de boala "JIGODIE" , la inceput am crezut ca glumeste , nu puteam sa cred ca o boala se poate numii asa , dar am vazut ca e serios , si m-a chemat si maine la el .
Stie cineva ceva de boala asta ? Poate fi tratata ? O sa isi revina dupa tratament ? Ii este viata in pericol ? 

Oamenii te pot minti , insela , trada sau rani , dar cainele tau va fi mereu loial tie .
Tugrul
Newbie
*

« Reply #1 on: August 01, 2011, 05:59:13 PM »

Inca cateva detalii :
-de 2 zile parca are niste secretii la ochi (de culoare crem mai deschis)
-ieri si azi a vomitat
-este prost dispusa
-ieri de dimineata nu a avut pofta , dar a mancat mai pe dupamiaza , dar azi nu a mancat deloc
-cand doarme repsira foarte repede

Oamenii te pot minti , insela , trada sau rani , dar cainele tau va fi mereu loial tie .
petshop4you
dann
Newbie
*

Bleck Nizza Hund

« Reply #2 on: August 01, 2011, 07:07:23 PM »

Uite aici http://www.cabinetveterinariasi.ro/sfatul-medicului/Boala_lui_Carre_(Jigodia)-49.html

În mod normal, vaccinul contra maladiei carre face parte din schema initiala de vaccinare a puilor, eu asa stiu.
Tugrul
Newbie
*

« Reply #3 on: August 01, 2011, 08:04:59 PM »

Multumesc pentru informatie .
Probabil e cum zici tu cu vaccinul ,insa eu detin catelusa de 1 saptamana , am luat-o de la o canisa care se vede ca nu a avut grija .
Totusi eu nu am de gand sa renunt la Lasy doar pentru ca nu a fost bine ingrijita .
Dar in ce mi-ai dat tu spune ca va ramane cu sechele , ca va pierde auzul si vederea Cry se aplica la toate cazurile ?

dann
Newbie
*

Bleck Nizza Hund

« Reply #4 on: August 01, 2011, 08:20:50 PM »

Doar medicul poate estima asa ceva, in orice caz, indiferent ce are catelul, cu cit mai repede se pune diagnosticul si se incepe tratamentul, cu atit mai multe sanse de vindecare fara sechele.
freddy25
Hero Member

« Reply #5 on: August 01, 2011, 09:35:28 PM »

Eu stiu ca pentru a pune un diagnostic de jigodie(maladia Carre in romana si distemper in engleza) e nevoie sa se faca un test. Nu se pune ochiometric. Si intr-adevar boala debuteaza cu scurgeri la ochi si la nas si este extrem de contagioasa, la fel ca gripa la oameni. Nu e de gluma, trebuie rapid testul de jigodie si inceput tratamentul care se face pentru cresterea imunitatii fiindca tratament cu antibiotic nu exista fiind o boala virala.
Tugrul
Newbie
*

« Reply #6 on: August 01, 2011, 10:32:44 PM »

Multumesc pentru raspunsuri , am sa va anunt ce se va fi intamplat maine la veterinar

freddy25
Hero Member

« Reply #7 on: August 02, 2011, 12:22:55 AM »

Citeste si asta ca e instructiv http://www.vetinfo.com/upper-respiratory-infection-dogs-contagious.html
Tugrul
Newbie
*

« Reply #8 on: August 02, 2011, 05:32:31 PM »

Din fericire se pare ca nu e vorba de maladia Carre , Lasy acum se simte mai bine , numai vomita , a trecut si diarea si acum e mai jucausa .

Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora 

turenhof