Forum ciobanesc german
August 20, 2013, 08:55:13 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: Expozitie Nationala de Club A.R.C.G, Cluj-Napoca, 23 martie 2013 - Rezultate

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
forum
Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: 13 pui, va rog sfaturi  (Read 6854 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
ada
Newbie
*

« on: June 17, 2006, 05:03:56 AM »

Negruta (CG, doi ani jumate) a fatat 13 pui ieri, anul trecut a facut doar patru pui si s-a descurcat minunat cu ei, acum am nevoie de sfaturi, 13 sunt multi tare, nu se pune problema sa renunt la vreo unul, as vrea cu disperare sa traiasca toti. dar tinand cont ca ea are doar 8 mameloane, si eu doar doua, am inceput deja sa-i hranesc cu seringa.

veterinarul mi-a recomndat sa le dau lapte pt sugari, am auzit ca exista special pt catei, nu stiu daca se gaseste in Iasi, caut maine.

nu stiu ce cantitate sa le dau. am inceput cu 3 ml la 2 ore ieri, azi am ajuns la 5ml la 3 ore, nu e prea putin?

ce ar trebui sa mai stiu altceva?

i-am mutat in casa. stau la casa si le-am pus la dispozitie o camera, am gresie pe jos insa le-am facut un asternut de fan pe care-l schimb des.

de cate ori pe zi fac igiena mamei?

inca ceva, o catea este foarte slaba, nu are putere sa suga si de la mama, o sa-i fie suficienta alimentatia artificiala?

va rog dati-mi urgent sfaturi privind cantitatile de lapte.

pe mama o hranesc cu carne, branza degresata, granule pt stimulat lactatia, i-am inceput si o cura de vitamine tot la recomandarea veterinarului.

am uitat ceva?

YASKO
Full Member

« Reply #1 on: June 17, 2006, 11:48:52 AM »

eu cred ca ar trebui sa scoti urgent fanul de la pui este total riscant si sa incerci sa pui niste cartoane .
cat priveste nr lor 13 este enorm tinind cont ca cel mai important pt ei in primele zile este cel mai important laptele mamei lor care le asigura imunitate .
incearca sa-i asezi pe rand la alaptat la femela ,dar inarmeaza-te cu timp mult si rabdare.

succes.
scolaro
Hero Member

Ciobanesc German

« Reply #2 on: June 17, 2006, 09:22:06 PM »

http://www.leerburg.com/podcasts/bottlefeedingpuppies.mp3

Sper ca iti va fi de ajutor!

Leader of a screwed-up pack
ada
Newbie
*

« Reply #3 on: June 18, 2006, 04:00:08 AM »

scolaro, multumesc pt link, am incercat sa'nteleg cate ceva din ce spune nenea ala, se pare ca e in tema, mai prost stau insa io cu engleza, alta treaba era daca le zicea in moldovinesti.

Yasko, le-am schimbat deja asternutul, de cand i-a nascut rar mai plec de la ei, stau acolo zi si noapte, dar se pare ca nu depinde totul numai de vointa mea, si natura isi spune cuvantul, si nestiinta.

ieri din pacate am pierdut unul, desi ma asteptam, sufar cumplit.

s-a nascut subdezvoltat, aproape o treime cat ceilalti, n-a avut putere sa supravetuiasca.

restul erau vioi dupa amiaza, acum insa (vad ca e ora 4 dimineata) doi erau apatici, ori erau somnorosi, ori imi rezerva si astia suprize neplacute.

sincer nu stiu cum am sa fac fata daca mai pierd vreo unul, am plans ca vaca cand l-am ingropat pe ala micu.

azi dupa masa o sa vina veterinaru' sa-i vada, sper sa obtin mai multe informatii.

m-am atasat mult de ei, sunt tare dragalasi, n-am reusit sa le fac poze, am doar cu parintii lor (Negruta e cea din profil):

http://pg.photos.yahoo.com/ph/timidoasa/detail?.dir=/e4cfscd&.dnm=f702scd.jpg&.src=ph

kristal
Full Member

Athia

« Reply #4 on: June 18, 2006, 09:20:57 AM »

Inteleg perfect prin ce treci ada! Am trecut de curand printr-o situatie similara. Te pot ajuta cu un nr de tel de unde poti comanda cel mai bun lapte pentru cateii tai... este foarte scump dar merita. Singurii care-l distribuie sunt cei de la firma Profipet din Ploiesti (cei care distribuie Royal Canin), persoana de contact se numeste Jan, iar nr de tel este: 0724268643
 Explicai ca esti intr-o situatie disperata si roagal sa-ti trimita prin curierat rapid. Sau daca cunosti o canisa din orasul tau si daca acestia au contract cu royal canin, pot ei sa-ti faca comanda mult mai lesne.
Au lapte praf la cutii de 400 g si la 2 kg,(contine biberon si tetine speciale pt catei) cel din urma fiind mai avantajos ca pret 1.450.000 lei.
Stiu ca este groaznic de greu, dar fa un efort, supravegheaza puii si mama cel putin o saptamana zi si noapte, asta ca sa nu mai moara din puiuti!
Multa bafta!

Singura fiinta trup si suflet alaturi de noi, iubind fara sa ceara nimic in schimb pana la moarte.
ada
Newbie
*

« Reply #5 on: June 18, 2006, 09:18:17 PM »

imi mor catelusii, am pierdut pana acum patru, iar unul era vioi dimineta, acum a supt ca m-am chinuit mult cu el.
cei pe care i-am pierdut au facut diaree, nu stiu de la ce, poate de la Vitalact, sau pt ca Negruta a avut diaree in prima noapte pt ca i-am dat lapte de vaca in timp ce fata.

le-am suspendat hrana artificiala si stau in permanenta cu ei si-i pun la supt, am mare noroc de Negruta ca sta permanent s-o suga cateii.

sunt disperata, a venit veterinarul si mi-a spus ca n-am ce sa le fac, era normal sa perd cativa.

eu rar plec de langa dansii, ma gandesc cu groza ca maine tre' sa las un inlocuitor, io de mancat si de dormit am uitat.

as vrea cumva sa-i salvez dar ma simt neputincioasa.
kristal
Full Member

Athia

« Reply #6 on: June 18, 2006, 09:38:01 PM »

Nu poti sa faci fata singura! Trebuie sa te ajute cineva din familie si sa faceti cu schimbul noaptea ca nu ai sa rezisti! Imi pare rau pentru puiutii care au murit. Ai mare grija de ceilalti, sa-i ajuti pe cei mai lenesi sa suga primii!

Singura fiinta trup si suflet alaturi de noi, iubind fara sa ceara nimic in schimb pana la moarte.
YASKO
Full Member

« Reply #7 on: June 19, 2006, 09:51:56 AM »

imi pare rau dar acum intra si selectia naturala.
Bogdan
Hero Member

Navarro

« Reply #8 on: June 19, 2006, 10:03:17 AM »

Prima mea femela nastea 8-9 pui, unul murea in prima noapte sau in noaptea fatarii si inca 2-3 erau eutanasiati de mine pentru ca nu prezentau nici o garantie. Erau prea mici, nu aveau pigment, aveau pinteni, erau prea "moi", le lipsea energia etc.
Parerea mea e ca mai bine 5-6 sanatosi decat 10 amarati.

Mai bine ai face tu selectia, ca sa nu ai pareri de rau ca nu ai facut nimic.

MEMBRU ARCG!
Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
ulck
Hero Member

« Reply #9 on: June 19, 2006, 10:57:05 AM »

Asa ziceam si eu cu ceva timp in urma, Bogdane. Si au sarit mai multispunand ca este o cruzime sa intervii in felul asta. Si eu spun ca in lipsa selectiei naturale trebuie sa mai dam si noi o mana de ajutor. Nu de alta dar altfel pagubele sunt mai mari. Mai extenuam si femela. Si acum, Bogdan sa asteptam contrele.
kristal
Full Member

Athia

« Reply #10 on: June 19, 2006, 11:04:36 AM »

Nu sunt de acord cu eutanasierea puilor, se pot tine in viata toti daca ai vointa si rabdare! Trebuie sa suga de la mama primele 2 zile apoi se pot hrani artificial. Cunosc persoana care a tinut in viata 9 pui fara sa suga macar o ora de la catea! Trebuie sa ai o doza de nebunie sa faci asta! Dar merita!

ulck
Hero Member

« Reply #11 on: June 19, 2006, 11:11:51 AM »

Si tu ai dreptate. Este o varianta. Daca dorim sa obtinem exemplarele cele mai rezistente si cele mai bine adaptate nu avem decat doua solutii: selectia naturala (care in conditii de crescatorie este aproape nula sau se transforma in selectie accidentala) sau selectia pe care o facem noi inlaturand puii slabi, neadaptati. Asta e parerea mea. Oricum ar fi, rezultatul trebuie sa fie un cuib sanatos si cat mai aproape de standard.
ada
Newbie
*

« Reply #12 on: June 22, 2006, 09:59:04 PM »

primii patru au murit pt ca le-am dat lapte pt sugari (Vitalact), cand am vazut ca au facut diaree si pierd din ei, le-am scos alimentatia artificiala si am inceput sa-i randuiesc la supt.
desi doi se simteau rau, acum toti noua sunt grasunei si super vioi.
masculii sunt un pic mai mari, dar sunt foarte multumita de evolutia lor.
Negruta este foarte cooperanta si sta aproape in permanenta sa-i hraneasca, are grija deosebita de ei.
nu stiu insa cand sa mai incerc sa le introduc ceva supliment artificial sa n-o slabeasca prea mult pe ea.
razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net

« Reply #13 on: June 22, 2006, 10:16:46 PM »

Poti sa le dai 'Royal Canin Puppy Milk', cauta pe la pet-shop-uri.
Sau (reteta neverificata):
O compozitie formata din: 500 ml lapte 3.5% grasime , 1/2 Lingura smantana; un galbenus ou si 10 picaturi lamaie.

Eu NU sunt membru cncg!
Eu SUNT membru ARCG si ma mandresc cu asta!
ada
Newbie
*

« Reply #14 on: July 04, 2006, 11:40:19 PM »

deci am noo pui mari, grasi si frumosi.
am incercat sa le dau lapte cu biberonul dar nu prea am succes, as vrea de poimaine (adica cand implinesc trei saptamani) sa le dau laptic din farfurie.
intre timp am hranit cateaua foarte bine, si vad c-a facut fatza, insa ma tem s-o mai las doar pe ea sa-i hraneasca, nu stiu daca mai rezista.

ea e o mama exagerat de grijurie si dedicata, in permanenta sta s-o suga disperatii, ma amuza cand sunt toti noua la supt ce razbel iese, parca sapa transee, nu alta.

altfel de hrana cand pot sa le dau? in afara de lapte......stiu io? supa de pui, branza de vaci, etc.
Pages: [1] 2   Go Up
  Print  

Jump to:  

forum

pavora 

turenhof