|
Mignon
|
 |
« on: August 17, 2011, 10:19:17 AM » |
|
Arek al meu, desi nu mai e un "copilas", nu se dezvata de a fura rufele de pe sarma. Nu gasesc nicio solutie, poate ma ajuta cineva care a patit-o, cu un sfat care sa functioneze efectiv. L-am pandit si l-am certat, ii spun raspicat "NU" imediat ce il vad ca sare ca apucatul sa le fure, dar nu merge nimic. Bineinteles ca isi face de cap cu ele pe urma, de se alege praful. Are jucarii, dar sunt mai tentante. Le ia in special pe cele ale celorlalti membri ai familiei (nici nu stiu cum le alege), ca doar sunt spalate si nu mai au mirosul meu. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bogdan
Hero Member

Navarro
|
 |
« Reply #1 on: August 17, 2011, 10:54:32 AM » |
|
Asa crezi tu ca nu mai au miros!  Faceti o instalatie "hidraulica" pentru uscat haine. Ceva care sa le ridice mai sus decat poate el sa sara.
|
|
|
|
|
|
MEMBRU ARCG! Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
|
|
|
|
|
Mignon
|
 |
« Reply #2 on: August 17, 2011, 11:41:56 AM » |
|
Asa crezi tu ca nu mai au miros!  Faceti o instalatie "hidraulica" pentru uscat haine. Ceva care sa le ridice mai sus decat poate el sa sara. Si eu cum ajung sa le agat acolo, ca nu am decat 1,58? Ma urc cu scara? Pe mine ma intereseaza o metoda de a-l disciplina, nu de a cheltui in plus, cu instalatii, ca sa nu mai ajunga la ele... Astept si alte pareri, poate totusi, exista vreun "truc". Nu cred ca numai al meu are fixul asta. S-au confruntat sigur si altii, cu aceeasi problema.
|
|
|
|
« Last Edit: August 17, 2011, 11:45:02 AM by Mignon »
|
|
|
|
|
Bogdan
Hero Member

Navarro
|
 |
« Reply #3 on: August 17, 2011, 11:45:21 AM » |
|
Atunci aveti nevoie de perseverenta in aplicarea corectiilor cand face ce nu are voie.
|
|
|
|
|
|
MEMBRU ARCG! Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
|
|
|
Deni_cj
Newbie
Aris
|
 |
« Reply #4 on: August 19, 2011, 12:20:51 PM » |
|
Si eu am avut aceiasi problema. Ca sa il dezvat l-am pandit, si cand l-am vazut ca incearca sa le ia, l-am certat langa ele. cand am gasit prin curte ceva furat de pe sarma, l-am chemat "la locul faptei",l-am pus sa seada, i-am dat ce a furat pe la nas, si l-am certat. nu-l poti pedepsi ca nu stie de ce, dar cand il certi si ii arati de ce, intelege. La mine a functionat, nu a mai furat nimic de mult. in general facea asta ca era plictisit, cand nu a fost scos din curte la plimbare cateva zile la rand.
Aceiasi problema o avem cu sapatul la flori....de asta inca nu am scapat din pacate
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mignon
|
 |
« Reply #5 on: August 19, 2011, 12:36:22 PM » |
|
Si eu am avut aceiasi problema. Ca sa il dezvat l-am pandit, si cand l-am vazut ca incearca sa le ia, l-am certat langa ele. cand am gasit prin curte ceva furat de pe sarma, l-am chemat "la locul faptei",l-am pus sa seada, i-am dat ce a furat pe la nas, si l-am certat. nu-l poti pedepsi ca nu stie de ce, dar cand il certi si ii arati de ce, intelege. La mine a functionat, nu a mai furat nimic de mult. in general facea asta ca era plictisit, cand nu a fost scos din curte la plimbare cateva zile la rand.
Aceiasi problema o avem cu sapatul la flori....de asta inca nu am scapat din pacate
Al meu nu sapa, are o singura groapa, pe care a facut-o cand era mic si in care isi tine jucariile si mai ascunde si alte chestii periculoase, cum ar fi o punga cu medicamente si fiole pentru probleme neuronale, aruncata peste gard, de o vecina "suparata". Noroc ca el a fost mai destept, nu s-a atins de tablete si nici nu a spart fiolele. Ba chiar mi le-a aratat, acolo, la locul "secret". Cat despre furatul rufelor de pe sarma, sa stii ca si eu am incercat cu "vorba buna", mai rastit, mai raspicat, in toate felurile... nu merge. Pare complet autist. Cel mult, sta spasit, un minut-doua, se uita smechereste dupa mine si cum plec de acolo, le si ia. Mai mult, le ia si din lighean, daca nu sunt atenta, inainte sa apuc sa le agat.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Deni_cj
Newbie
Aris
|
 |
« Reply #6 on: August 19, 2011, 02:08:58 PM » |
|
Al meu nu sapa, are o singura groapa, pe care a facut-o cand era mic si in care isi tine jucariile si mai ascunde si alte chestii periculoase, cum ar fi o punga cu medicamente si fiole pentru probleme neuronale, aruncata peste gard, de o vecina "suparata". Noroc ca el a fost mai destept, nu s-a atins de tablete si nici nu a spart fiolele. Ba chiar mi le-a aratat, acolo, la locul "secret".
Cat despre furatul rufelor de pe sarma, sa stii ca si eu am incercat cu "vorba buna", mai rastit, mai raspicat, in toate felurile... nu merge. Pare complet autist. Cel mult, sta spasit, un minut-doua, se uita smechereste dupa mine si cum plec de acolo, le si ia. Mai mult, le ia si din lighean, daca nu sunt atenta, inainte sa apuc sa le agat.
ai putea incerca si sa il faci sa aiba o experienta neplacuta cu rufele. de ex sa pui o carpa ca si momeala, pe care ori sa o dai cu ceva care sa fie picant, sau otet...ceva neplacut la gust. sau in ultima instanta daca o fura, sa ii tragi o "bataie" cu carpa respectiva. ideea e sa nu mai asocieze rufele cu joaca. si lasa o carpa acolo permanent, sa se obisnuiasca
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mignon
|
 |
« Reply #7 on: August 19, 2011, 06:58:13 PM » |
|
E o idee... sper ca nu ii plac si ardeii iuti. Mirosul de otet si, in general de acru, ii place. Imi fura varza acra din beci, din butoi. Veterinarul mi-a spus ca poate fi un semn ca are deficit de minerale. Sau, pur si simplu, ii place gustul.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dann
Newbie
Bleck Nizza Hund
|
 |
« Reply #8 on: August 20, 2011, 08:43:48 AM » |
|
Daca nu reusesti sa-l inveti, roaga un dresor sa-ti vina acasa, sau, in cel mai rau caz, monteaza-ti un garg electronic in zona frînghiei de rufe, ca sa nu mai poata ataca atita timp cit ai rufele intinse.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #9 on: August 20, 2011, 11:52:56 AM » |
|
sau fa in asa fel incat dupa ce intinzi rufele sa le ridici incat a nu mai ajunga la ele. 
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
|
Mignon
|
 |
« Reply #10 on: August 20, 2011, 05:04:44 PM » |
|
sau fa in asa fel incat dupa ce intinzi rufele sa le ridici incat a nu mai ajunga la ele.  Arianna, asta nu e posibil, pentru ca daca nu ajunge el, nu mai ajung nici eu. Sunt scunda si el, cand se ridica in doua labe, e cat mine. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mignon
|
 |
« Reply #11 on: August 20, 2011, 05:09:18 PM » |
|
Daca nu reusesti sa-l inveti, roaga un dresor sa-ti vina acasa, sau, in cel mai rau caz, monteaza-ti un garg electronic in zona frînghiei de rufe, ca sa nu mai poata ataca atita timp cit ai rufele intinse.
E dresat... inclusiv acasa. Dar dresorul, dupa ce a incheiat contractul, mi-a spus clar ca restul depinde numai de mine. Asa ca... nu a mai raspuns la solicitari.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dann
Newbie
Bleck Nizza Hund
|
 |
« Reply #12 on: August 21, 2011, 08:30:40 AM » |
|
Atunci gardul electronic ramine singura ta varianta, pentru ca sint aproape sigur ca nu reusesti sa te impui in fata catelului. Partea buna este ca gardul il va dezvata de rufe, si apoi va putea fi folosit pentru paza altor obective "sensibile"  )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bondarel
Full Member

|
 |
« Reply #13 on: September 06, 2011, 08:51:46 AM » |
|
Sau ridica sarma de rufe la o inaltime mai mare cu ajutorul unei "cracane", adica un un bat despicat la capat
|
|
|
|
|
|
|
|
|
grp
Newbie
|
 |
« Reply #14 on: November 28, 2011, 09:09:49 PM » |
|
Deci m-am distrat extraordinar citind aceste randuri. Si Erica imi fura rufele de pe sarma. Am fugarit-o prin curte cand am gasit primul cearceaf alb intins prin pamant, dar n-am prins-o. A doua oara am prins-o si am caftit-o cu ziarul aratandu-i "problema" respectiv dresurile fiicamii. A treia oara am certat-o iar. Am pandit-o, dar dansa trecea in viteza prin spatele curtii, pe langa gard si pe langa culme si daca se nimerea sa bata vantul si sa miste rufele exact cand trecea domnisoara le apuca si le tragea jos. Sau se mai si aseza victorioasa pe ele. Cum am rezolvat problema? Simplu. Dupa doua luni de cearta si cafteala si fugareala cu toti sfintii dupa ea m-am prins unde greseam. Incercam sa o pedepsesc pentru ceva care trecuse deja, in loc sa previn. Dar deh, eram obisnuit cu Rolf, care numai de vorbit nu vorbea in rest doar din priviri sau cateva vorbe ne intelegeam. Si atunci, inainte de a intinde rufele cand se prezenta domnisoara ii aratam rufele si ii spuneam nu-i voie. Si faceam chestia asta cam de 10 ori pana terminam de intins rufele cu sotia. Apoi o fugaream cu un prosop si ii spuneam iar ca nu e voie. Nu stiu de ce dar imediat cum ii spuneam ceva de "sfinti" sau cuvinte care contin litera Z intelegea imediat  . Si uite asa a trecut vara. Acum nu mai trage de rufe. Pentru ca le intinde sotia pe calorifere  . Sa vedem la primavara daca isi mai aduce aminte ce am discutat in toamna. Deci cu multa rabadare si cu multa vorba se ajunge la rezultatul dorit! Succes!
|
|
|
|
|
|
To err is human, forgive is canine! ------------------------------------------------------------- Un caine daca-l bati tot iti va linge mana, un om daca il ajuti nu esti sigur daca nu iti va musca mana...
|
|
|
|