Tugrul
Newbie
|
 |
« on: August 18, 2011, 02:35:51 AM » |
|
Salut ,de ceva saptamani lui Lasy a inceput sa ii cada parul , sa apara un fel de coji galbene pe burta ,pe picior ,si niste bube rosii pe spate si se scarpina destul de mult. Veterinarul a spus ca ar fi vorba de raie , de 2 saptamani tot administreaza injectii pentru raie dar nu se vede nici un efect . El a spus "Raia inca nu a atins apogeul , dupa ce va fi la apogeu va incepe sa regreseze ." Deja incep sa ma indoiesc de experienta veterinarului . Ar trebui acuma sa astept pana saraca Lasy ramane fara par si sa se scarpine pana atunci ? Am sa postez niste poze cu ea cat de curand .
|
|
|
|
|
|
Oamenii te pot minti , insela , trada sau rani , dar cainele tau va fi mereu loial tie .
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #1 on: August 18, 2011, 10:00:52 AM » |
|
Nu cred ca e raie, tabloul clinic e altul iar zonele afectate apar in regiunea capului, spatele urechilor...iar daca se referea cumva la demodecie aceasta nu e insotita de prurit si din nou nu apare cu coji, etc... Pare a fi o dermatita alergica (poate la pureci-daca a avut pureci si ulterior s-a intalnit din nou cu un individ sau poate la hrana) complicata. Pune poze.
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

|
 |
« Reply #3 on: August 18, 2011, 04:09:40 PM » |
|
Oh saraca, pare a fi intradevar Demodecie. N-ai mentionat inainte problema generalizata. Tratamentul in acest caz dureaza cca. 6 saptamani iar imbunatatirile se observa timid abia dupa 2 saptamani. Incearca sa o alimentezi in asa fel incat sa-i intaresti sistemul imunitar.
|
|
|
|
|
|
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
Bogdan
Hero Member

Navarro
|
 |
« Reply #4 on: August 18, 2011, 04:12:52 PM » |
|
Cauta "amitraz" sau un produs pe baza de amitraz prin farmaciile veterinare si fa-i si o baita pe saptamana . E mai eficient tratamentul daca faci asa.
Si cum a spus Ariana, papica buna si suplimente imunostimulatoare.
|
|
|
|
|
|
MEMBRU ARCG! Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
|
|
|
Tugrul
Newbie
|
 |
« Reply #5 on: August 18, 2011, 05:07:21 PM » |
|
Ii dau deja cate jumate de pastila cu vitamine si calciu pe zi (la recomandarea veterinarului) . Multumesc pentru sfaturi ,sper sa se vindece cat mai repede .
|
|
|
|
|
|
Oamenii te pot minti , insela , trada sau rani , dar cainele tau va fi mereu loial tie .
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

|
 |
« Reply #6 on: August 18, 2011, 06:34:54 PM » |
|
Ii dau deja cate jumate de pastila cu vitamine si calciu pe zi (la recomandarea veterinarului) . Multumesc pentru sfaturi ,sper sa se vindece cat mai repede .
hrana este cea mai importanta, sa fie cat mai buna!
|
|
|
|
|
|
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
Tugrul
Newbie
|
 |
« Reply #7 on: August 19, 2011, 01:00:18 AM » |
|
Pana acuma ii dadeam Premium , mai e putin si se termina . Am sa iau super premium de acum .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #8 on: August 19, 2011, 01:54:06 AM » |
|
De unde ai luat catelusul asta cu atatea probleme?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tugrul
Newbie
|
 |
« Reply #9 on: August 19, 2011, 02:02:39 PM » |
|
Am vazut un anunt pe net . Nu-mi pasa ca l-am luat bolnav , macar pot considera ca am salvat un caine , pentru ca femeia care il tinea avea multi caini si sunt sigur ca majoritatea au probleme .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
optimista
Newbie
|
 |
« Reply #10 on: December 04, 2011, 11:58:37 PM » |
|
Am o CG de 9 luni, careia la 4 luni au inceput sa-i apara zone de piele iritata in jurul ochilor, la comisura gurii(iertare daca alta ar trebui sa fie formularea), in cateva locuri circulare pe spate si la incheieturi. Locuiesc intr-un sat si medicii veterinari de pe-aici nu prea acorda atentie problemelor de sanatate ale cainilor(a trebuit sa salvez singura septicemia provocata de moartea unor fetusi intr-o catelusa si sa salvez unicul fetus viu). Avem 3 medici veterinari si niciunul nu a reusit sa puna un diagnostic corect catelusei CG. Noroc ca am gasit acest site, pe care am citit cu atentie si mare interes! Va multumesc! Am dedus ca acxeasta catelusa avea "DEMODECIA" care devenise foarte grava, generalizata. Avea peste tot rani sangerande, ii atarnau mici bucati de piele sub barbie, avea rani chiar si intre degete! I-am administrat eu "Ivermectină" si i-am aplicat tratament extern cu "TAK-TIC". Dupa prima injectie am crezut ca moare, era total apatica si toata rece. Am luat-o in asternut cu noi si i-am facut masaj toata noaptea. Dimineata am scos-o afara in brate, dar dupa o ora a mancat putin... Tratamentul a durat 6 saptamani, cu injectii la fiecare 7 zile si frictionari externe la 2-3 zile. Nu i-a mai fost rau. Dupa ce ii aplicam tratamentul extern, alergam cu ea cam o jumatate de ora, apoi ii dadeam un os mare de vita sa aiba ocupatie, sa nu se linga. Dupa 2 sapt. au inceput sa se vada rezultate incurajatoare. Acum i se reface blana, e din nou frumoasa si foarte vioaie. Nu s-a tampit, asa cum avertizeaza unii oameni patiti. Va multumesc din tot sufletul ca existati, ca am putut, datorita confesiunilor si sfaturilor de pe acest site, sa salvez o catelusa adorabila! Va doresc sa aveti numai bucurii impreuna cu prietenii vostri patrupezi!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
optimista
Newbie
|
 |
« Reply #11 on: December 05, 2011, 12:12:02 AM » |
|
Am uitat sa spun ca i-am dat Vandei(asa o cheama pe catelusa) Liv.52, protector hepatic,2 comprimate dimineata si 2 seara.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|