Forum ciobanesc german
November 02, 2011, 10:38:44 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: Asociatia Romana pentru Ciobanesc German

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: gelozie/agresivitate fata de un caine cunoscut  (Read 352 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Deni_cj
Newbie
*

Aris

« on: August 19, 2011, 02:06:05 PM »

Am o mica problema cu cainele meu Aris. Are 1 an si 2 luni, a fost dresat de un dresor, este destul de ascultator. Are un frate Wolf, cu care se intalneste periodic - pana la 3 luni au stat impreuna. La dresaj se intalneau de fiecare data, dresorul chiar a facut cateva sedinte cu ei impreuna. Cand sunt in lesa au un comportament exemplar. Merg la pas legati cu aceiasi lesa.

Problema e ca Aris devine uneori agresiv fata de fratele lui. Cand se intalnesc se fugaresc in continuu si se joaca, dar Aris devine la un moment dat agresiv, teritorial parca (chiar daca nu e pe teritoriul lui - de ex la curtea unde sta Wolf). Cand petrec mai mutle zile impreuna, dupa joaca de la inceput, Wolf ar mai sta linistit, dar Aris il agata mereu, il urmareste tot timpul si practic nu il lasa in pace. Imi dau seama dupa pozitia corpului si a cozii ca urmeaza sa sara la el. Ajung sa se maraie urat si se prind de blana de la gat - pana acum niciodata f serios, sa se raneasca - dar uneori pare a fi mai mult decat joaca.

Cand sunt impreuna incercam sa nu le dam mai multa atenti la unul sau la celalalt, dar degeaba. ultima experienta a fost cand i-am dus pe amandoi la un rau unde au inotat pentru prima data, iar apoi le aruncam batul in apa sa-l aduca. Cand a vrut Wolf sa mearga duap bat, Aris "s-a zburlit", a sarit la el, s-au marait si s-au "agatat" cu dintii.parca nu vroia sa-l lase si pe Wolf sa intre in apa si mai ales sa ia un bat (orice bat, nu doar cel care i s-a aruncat la Aris).  cand e in lesa e usor de controlat, chiar si liber cand e singur, dar cand sunt impreuna si se "ciondanesc" ii poti desparti doar fizic, nu asculta de comenzi. Pot sa il opresc pe Aris doar daca il trag de zgarda, si il pun in sezut. dar e o solutie doar de moment.

Fac lucru acesta si cand sunt lasati singuri in curte, fara ca stapanii sa fie de fata. E un fel de dragoste cu nabadai. Cand sunt impreuna nu le poti da nici de mancare separat, vor doar impreuna, din acelasi bol, daca nu, nu mananca si se uita prin gard unul dupa celalalt.

Mi-e frica doar sa nu devina din ce in ce mai serioasa problema in viitor.Familiile se intalnesc frecvent si ar fi pacat sa nu mai poata fi scosi la plimbare impreuna.

Cum as putea sa il mai temperez pe Aris? Cu alti caini este agresiv selectiv....cu unii se joaca fara nicio problema, la altii face urat si sare la ei. Cu oamenii pana acum nu a fost agresiv.
Nu as vrea sa ajunga sa fie si mai dominant cu Wolf, sa se raneasca sau sa nu mai poata fi tinuti in aceiasi curte nesupravegheati, liberi.

Aris sta la curte, tot timpul liber, rareori in padoc. Wolf sta si el la curte, dar e inchis in padoc mai mult timp, doar la joaca e lasat liber cateva ore pe zi.  (poate e important si acest aspect)

Bogdan
Hero Member

Navarro

« Reply #1 on: August 19, 2011, 03:29:22 PM »

1. Nu va mai jucati cu batul cu amandoi cainii. O sa ajunga sa lupte pentru acel bat.
2. Nu le dati ocazia sa devina gelosi (va jucati mai mult cu unul decat cu celalalt,etc)

MEMBRU ARCG!
Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
tessa
Full Member

unaK9

« Reply #2 on: August 19, 2011, 04:07:15 PM »

Atentie mare deoarece este varsta cand se stabileste ierarhia(unul dintre ei va fi conducatorul) si din joaca se poate isca o lupta care-i face sa nu se mai accepte.Ambii stapani trebuie sa intervina in momentul in care incep doar sa se maraie, mai ales ca sunt educati, e bine sa nu ramana niciodata nesupravegheati. Sunt foarte multe de discutat pe aceasta tema dar nu-mi permite timpul. Apelati din nou la  dresor.
Olga
Hero Member

« Reply #3 on: August 23, 2011, 09:33:54 AM »

Eu am avut 2 Cg frati, pina la varsta de 8 luni.Afy era (pt ca nu mai este ) foarte autoritar, incepusera sa se joace agresiv, adica se luau in brate(vorba vine) si uneori se maraiau urat.La masa, Afy doar se uita la OX si acesta pleca sau se intorcea.I-am crescu impreuna ,iubiti si rasfatati la fel,dar evolutia lor comportamentala  a fost diferita.Acum il am pe Raff (4 luni ) cu care momentan OX se intelege bine, il accepta, dar afectiunea trebuie sa impartita egal, adica o mana il mangaie pe Raff ,una pe Ox concomitent.... Cheesy
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora