Forum ciobanesc german
August 22, 2013, 03:03:39 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: Expozitie Nationala de Club A.R.C.G, Cluj-Napoca, 23 martie 2013 - Rezultate

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
forum
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Sfaturi pentru alegerea unui pui  (Read 1415 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Eltga
Newbie
*

« on: August 22, 2011, 10:37:36 AM »

Salutare,

Am si eu cateva intrebari legat de aducerea in familie a unui puiut de  . In primul rand sa va explic cum sta situatia. Parintii mei se vor muta in curand la curte si isi doresc un catel. Eu m-am oferit sa ii ajut sa gaseasca puiutul potrivit si dupa lungi discutii am hotarat ca cel mai potrivit este un  . Ei iubesc foarte mult animalele, doar ca pentru ei va fi primul deoarece nu erau de acord cu cresterea catelului in apartament. Acum, tinand cont ca acesta va fi primul catel, credeti ca le va fi greu sa se impuna? Din ce am citit si discutat ei ar prefera un mascul linie de show. Eu incerc sa ii conving sa aleaga o femeluta (poate si din motive putin egoiste deoarece si eu am o femeluta, nu CG, pe care mi-ar placea in perioada de calduri sa o pot duce la curte sa zburde). Stiu ca de cele mai multe ori femelutele sunt mai ascultatoare si linistite, dar ei sunt ingrijorati ca se vor ivi tot felul de situatii in perioada de calduri. De exemplu, vecinii au si ei catei masculi si probabil vor deveni f agitati in acea perioada. Din experienta voastra, ce probleme ati intampinat? Exista posibilitatea sa faca multa galagie cateii din jur in acea perioada? De asemenea, casa este in apropriere de o balta unde sunt ceva caini fara stapan. S-ar putea trezi cu haita la gard, nu? Nu imi fac griji in privinta sigurantei unei femele deoarece gardul este foarte inalt, de beton si in mod clar nu ar putea intra nici un mascul.

Puiutul va avea conditii foarte bune si acces limitat in casa. Am gasit mai multe canise care corespund cerintelor mele, dar din pacate doar din vestul tarii. Cum eu sunt din Bucuresti as prefera ceva mai aproape, in sud sau in Moldova. Ce imi puteti recomanda?

Astept sfaturile voastre  Smiley
stelu
Jr. Member
**

« Reply #1 on: October 07, 2011, 10:36:01 PM »

Iti pui intrebari la care sigur poti sa-ti raspunzi. Intrebarea mea este..... Sigur vor un caine.....UN CG...? Crezi ca noi am putea sa te impiedicam sau sa te incurajam? Este ceva la care doar tu poti sti raspunsul........ parerea mea.

Chiar daca altii considera ca nu ai nici o valoare, pentru cainele tau tu esti centrul universului.
florin BV
Jr. Member
**

« Reply #2 on: October 08, 2011, 10:50:17 AM »

mai aproape de Bucuresti in Brasov canisa Kronstadtwald are pui din Fray v Pavora si Flora v Quelleweg
freddy25
Hero Member

« Reply #3 on: October 09, 2011, 12:11:02 PM »

Pot lua o femela si s-o sterilizeze inainte de a intra in calduri adica la varsta de 7-8 luni. Si eu sunt de parere ca e mult mai buna o femela pentru persoanele care sunt la primul caine. Masculii sunt mai incapatanati, mai dominanti si daca nu ai experienta va fi dificil sa-i faci sa te asculte. Iar daca nu o sterilizeaza pot aparea toate problemele cu cainii vecinilor pe care le-ai expus mai sus si in plus riscul de tumori mamare sau piometru.
eusimonica
Newbie
*

« Reply #4 on: October 16, 2011, 11:52:02 AM »

Buna  ziua  vreau  sa va  rog  si  eu  sunt  o mare  iubitoare  a  acestei  rase  de caine este  pentru  prima  data  cind  vreau  sa-mi  achizitionez  un puiut  de  ciobanesc german  am aprobarea  parintilor  ,..Problema  este ca nu  stiu  cum sa-mi aleg un caine  si  deacea  apelez la  cunostintele voastre  am  gasit  un  anunt  si  imi place  foarte mult  acest  catelus  vreau  sa  va intreb ce parere  aveti  va multumesc  ....http://www.hobby-zoo.ro/anunt/cateii-masculi-ciobanesc-german-3265.html
iubescg
Sr. Member

Nu exista caine prost,doar frustrari ale rabdarii!

« Reply #5 on: October 30, 2011, 05:17:38 PM »

Ai aici tot ce iti trebuie spor la citit!      http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,1136.0.html

CG-loialitate devotament perseverenta rabdare  iertare ajutor iubire neconditionata!
Desti viata lor e cat cea a unei flori in comparatue cu sufletul lor mare o traiesc de 10 ori mai demn , mai loial si mai curat decat ceea ce pe pamanta inca se numeste OM! 

* Alex M*
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

forum

pavora 

turenhof