Forum ciobanesc german
August 18, 2014, 05:40:38 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SiegerShow 2014 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 [2]   Go Down
  Print  
Author Topic: cum se schimba comportamentul cainelui dupa castrare?  (Read 6781 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
freddy25
Hero Member

« Reply #15 on: November 15, 2012, 09:57:09 PM »

O stire citita azi, apropo de castrare.  Cercetatorii americani au descoperit ca barbatii castrati traiesc mai mult decat cei necastrati. O fi valabil si la caini. Daca ar fi asa, i-as castra si eu pe Pic si Poc.
alora
Hero Member

WeiSS

« Reply #16 on: November 15, 2012, 10:05:30 PM »

Laughing sa-i spun sau nu sotului? Laughing

Proud Caninedian
blaster
Full Member

« Reply #17 on: November 15, 2012, 11:56:58 PM »

daca nu sunt cercetatori britanici, sunt americani; si invers. sunteti cam botanisti. "breloacele" au si ele rolul lor. ma-ntreb daca cercetatorii aia le mai au.

si daca viata este cruda, am s-o pun pe gratar.
tanase_traudi
Hero Member

KARA si NOR

« Reply #18 on: November 16, 2012, 02:13:56 PM »

O stire citita azi, apropo de castrare.  Cercetatorii americani au descoperit ca barbatii castrati traiesc mai mult decat cei necastrati. O fi valabil si la caini. Daca ar fi asa, i-as castra si eu pe Pic si Poc.
Da,este valabil si la caini.
tanase_traudi
Hero Member

KARA si NOR

« Reply #19 on: November 16, 2012, 02:17:41 PM »

eu am scris clar - castrare. deci ma refeream numai la masculi, nu la femele, unde se numeste sterilizare. stiu ca in unele cazuri sterilizarea este recomandata. si credeam ca s-a inteles ca nu ma refeream la castrarea din motive medicale. dar ma rog, chelu' isi pune mana in cap.
Daca erai mai atent vedeai ca freddy se refera si la masculi; si in ceea ce priveste castrarea, freddy are dreptate,daca vrei sa-l contrazici,mai studiaza.
freddy25
Hero Member

« Reply #20 on: November 16, 2012, 02:49:04 PM »

In Dex-ul din 98 scrie ca  "a castra "  inseamna  "a extirpa terapeutic sau accidental glandele sexuale provocand sterilitatea" . Mai are si sensul de "a jugani" . In termeni medicali castrarea semnifica ablatia chirurgicala a testiculelor sau a ovarelor. Si revenind la prelungirea vietii prin castrare, tot in acel articol scria ca in Coreea evului mediu unde erau multi eunuci la palat, acestia aveau spranta de viata vreo 70 de ani in timpce regele avea vreo 55-57 iar ceilalti barbati in jur de 47-55. Cercetatorii sustin ca testosteronul are ca efect scurtarea vietii si in acest fel s-ar explica si faptul ca femeile traiesc mai mult ca barbatii. Dar eu zic ca speranta de viata mai scurta a barbatilor tine de alti factori, nu neaparat de testosteron si as aminti de viata mai dezorganizata, abuzurile de alcool si tutun, nopti pierdute la chefuri. Cu asta am incheiat subiectul.:-)Imi cer scuze pentru off topic.
blaster
Full Member

« Reply #21 on: November 16, 2012, 09:19:07 PM »

observ ca unii au avocati. si mai observ ca pentru unii nu conteaza calitatea vietii, ci durata ei.
foarte bun exemplul cu regele coreean. eunucii, care traiau mai mult, pazeau concubinele regelui ,care traia mai putin dar le tampona cand avea el chef; spre deosebire de eunuci, care chiar daca aveau chef, nu mai aveau cum. ca sa nu mai vorbim de modificarile pe care le sufera corpul unui castrat.
decat un an ca sarpe, mai bine o zi ca vultur.
si cu asta am incheiat si eu subiectul. definitiv.

si daca viata este cruda, am s-o pun pe gratar.
bondarel
Full Member

« Reply #22 on: February 03, 2013, 10:32:11 PM »

Prietena lui Thor, care este sterilizata, se joaca de la un timp cu Thor dand semne ca ar vrea sa-l iubeasca "barbateste". El nu sta si nici noi nu o lasam si totusi.... Hormonii au luat-o razna??
freddy25
Hero Member

« Reply #23 on: February 03, 2013, 10:43:33 PM »

Nu are conotatie sexuala ci e un ritual de dominare.
bondarel
Full Member

« Reply #24 on: February 04, 2013, 09:10:21 AM »

Da, cred ca ai dreptate, Freddy, multumesc.   
Rona2014
Newbie
*

« Reply #25 on: May 24, 2014, 06:40:56 PM »

cam vechi postul dar am o intrebare? De la ce varsta ati castrat femelele ? exista posibilitatea de a ramane mici de statura?
freddy25
Hero Member

« Reply #26 on: May 24, 2014, 07:44:18 PM »

Nu. Dimpotriva, daca sunt sterilizate inainte sa se termine cresterea. Citisem mai demult un articol al unor veterinari americani care ziceau ca in urma sterilizarii se intarzie osificarea si de aceea cresc mai mari decat cainii nesterilizati.
Nyke99
Sr. Member

Enzo von Bismack

« Reply #27 on: August 01, 2014, 08:24:12 PM »

Intrarea in calduri scade cresterea,
deci sterilizarea nu afecteaza in rau cresterea,
eu am avut femela sterilizata dupa prima fatare,
cred k 2,6 ani,unii doc.prefera sterilizarea inainte de 1 an
vetul iti poate spune varsta ideala pt. sterilizare,
la femela mea sterilizarea nu a dus la ingrasare.

“Asigurati-va ca acest caine va ramane un caine utilitar, pentru ca am muncit spre acest scop toata viata mea”. Cpt. Max Von Stepanitz
Pages: 1 [2]   Go Up
  Print  

Jump to:  

turenhof