Forum ciobanesc german
January 18, 2013, 03:44:12 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SV-Bundessiegerzuchtschau 2012 in Ulm

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2 3   Go Down
  Print  
Author Topic: naparlire  (Read 5917 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Fontaine
Newbie
*

« on: September 06, 2011, 03:07:11 PM »

Cainele meu  in varsta de 2 ani pierde mult par foarte mult par umple curtea de par .... am fost la veterinar si a spus ca doar naparleste ... toata ziua fac curat in curte dar se pune la loc
chiar nu stiu cum sa fac  sa scap de acest par ... va rog mult ajutatiam or ce propunere e bine venita am inceput sa am probleme in  familie din cauza parului
Irshu
Sr. Member

Adi, Una si Jerro

« Reply #1 on: September 06, 2011, 03:40:08 PM »

Incearca sa il periezi de 2 ori pe zi sau smulge-i smocurile de par cu mana, macar.
salvanim
freddy25
Hero Member

« Reply #2 on: September 06, 2011, 10:22:54 PM »

Perioada de naparlire s-a cam terminat pe la sfarsitul lui iunie. Poate are o avitaminoza. Cu ce este hranit?
Fontaine
Newbie
*

« Reply #3 on: September 06, 2011, 10:57:55 PM »

mananca mancare normala ... este o perioda mai grea si nu ne permitem o mancare de calitate si am decis ca in loc de mancaruri ieftine care mai mult ii dauneaza sa ii dam mancare normala
freddy25
Hero Member

« Reply #4 on: September 07, 2011, 12:23:29 AM »

Atunci s-ar explica de ce ii cade parul. Cainii hraniti cu mancare facuta in casa au nevoie de vitamine si minerale.Nu ar fi rau sa incepi sa-i dai vitamine si omega 3 si 6.
Fontaine
Newbie
*

« Reply #5 on: September 07, 2011, 02:34:23 PM »

alte idei ?
Te0
Sr. Member

Ziggy

« Reply #6 on: September 20, 2011, 06:57:46 PM »

Mancare normala  Huh adica ce?

,,Pensiunea fara nume`` (Busteni)... CG friendly
iubescg
Sr. Member

Nu exista caine prost,doar frustrari ale rabdarii!

« Reply #7 on: October 20, 2011, 12:25:40 PM »

Buna intrebare TeO .  Depinde ce mancare ii dai  ( ce contine mai exact) cat ii dai?
  Si eu am avut o problema asemanatoare  si a trebuit sa trec de la un fle de mancare ( boabe ce e  drept nu premium la mancare gatita adegvata pt nevoile lui) Ei pierd par tot timpul dar nu in cantitati ,,industriale`` deci  in macarea din casa poti sa ii pui calciu  si sa il dizolvi, nu e scump eu am dat 10 lei pe punga de 5 kg . Bafta!

CG-loialitate devotament perseverenta rabdare  iertare ajutor iubire neconditionata!
Desti viata lor e cat cea a unei flori in comparatue cu sufletul lor mare o traiesc de 10 ori mai demn , mai loial si mai curat decat ceea ce pe pamanta inca se numeste OM! 

* Alex M*
cristian73
Newbie
*

« Reply #8 on: December 04, 2011, 08:50:50 PM »

Eu am auzit de la un crescator, ca daca mananca  ficat atunci i pica parul,dar fata mea cand vede ficat este in extaz si nu pot sa nui dau...sa fie adevarat?
Te0
Sr. Member

Ziggy

« Reply #9 on: December 05, 2011, 12:10:37 AM »

Daca nu ii dai prea mult e ok

,,Pensiunea fara nume`` (Busteni)... CG friendly
Bob
Sr. Member

Pasiunea explica totul,scuza totul,purifica totul.

« Reply #10 on: March 18, 2012, 05:05:01 PM »

Stie cineva unde gasesc asemenea model de perie sau ceva asemanator sau mai bun  pentru  ?
Multumesc frumos.

* Perie.jpg (77.66 KB, 640x460 - viewed 125 times.)

Cine e indragostit de perle se scufunda in mare.
cristianpas
Newbie
*

« Reply #11 on: June 19, 2012, 09:23:03 PM »

Si eu imi doresc un cg. ,dar mi-e frica de naparlire abundenta. Am un copil mic si nu vreau sa inhaleze par când se joaca. Mentionez ca voi sta la curte dar cum fac sa nu imprastie cainele parul in toată curtea. Dacă ii dau alimentatie corecta mai na ar este abundent. Ce trebuie sa fac?
marius_bl
Sr. Member

« Reply #12 on: June 19, 2012, 09:57:17 PM »

Ce trebuie sa fac?

Ori te impaci cu gandul ca exista riscul sa inhaleze/inghita par ori nu iti iei caine.

*Link Removed*
mishu65
Hero Member

« Reply #13 on: June 19, 2012, 10:25:50 PM »

Ciobanescul lasa par toata perioada anului dar in perioada de naparlire, adica de doua ori pe an, ii cad "tone" de par. Si cu o alimentatie corecta cum spui tu naparlirea este un proces absolut normal. Sunt de acord cu sfaturile de mai sus.

Cine a zis ca fericirea nu se poate cumpara, trebuie sa-si ia un caine!
freddy25
Hero Member

« Reply #14 on: June 19, 2012, 11:32:54 PM »

Sunt si alte rase de caini mari care nu naparlesc de exemplu airedale terrier, schnauzer urias. Schnauzerul mijlociu e un caine  cu un temperament minunat si fiind de talie mai mica se poate juca cu copilul fara sa-l darame. Toti cainii cu blana de tip lup naparlesc groaznic. Eu am un metis de lup,  de talie ceva mai mica decat un CG si m-a exasperat cu parul. E fabrica de par, ii creste si ii cade continuu iar in perioadele de naparlire ii cade in smocuri. O perii cu furminatorul, o mai si stripez ca pe terrieri si tot nu fac fata. Am avut multe rase de caini dar nici unul nu a naparlit in halul asta. Acum cateva zeci de ani am avut o potaie mica, arata exact ca un lupisor. Si acesta naparlea teribil, asa mic cum era.
Pages: [1] 2 3   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora 

turenhof