Forum ciobanesc german
November 09, 2012, 11:46:26 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SV-Bundessiegerzuchtschau 2012 in Ulm

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Schioapata dupa efort  (Read 849 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
blackcat
Sr. Member

Ayana

« on: September 07, 2011, 08:07:39 PM »

Salut!
Am un ciobanesc german,femela,de 7 ani jumatate.De la o vreme,la putin timp dupa ce alearga,ne trezim ca schioapata cu unul din picioarele din fata(e deja a treia oara cand se intampla si la acelasi picior iar problema a aparut brusc,inainte alerga pana scotea limba de-un cot si era ok).Problema e ca o doare pentru ca schioapata dar in acelasi timp n-o doare pentru ca nu zice nici pas cand calca sau cand o palpam  Undecided  (sau cand alearga).
Am fost la doctor,nu mi s-au spus foarte multe,decat ca schioapata din cauza efortului si ca nu pare sa aiba vreo problema la articulatiile de la membrul respectiv.Am mai observat ca daca se ridica de jos sau sta pe loc si se misca,schioapata vizibil iar dupa ce se mai misca articulatia se mai incalzeste si se vede mai greu ca nu-si lasa greutatea cum trebuie pe picior.
In primavara i-am dat un flacon de Bomazeal iar veterinarul ne-a recomandat sa-i dam din nou dar mie mi-e frica ca n-o s-o ajute prea mult.Mi se rupe sufletul s-o vad asa,sa stiu ca nu poate sa alerge cand ea e un drac si n-ar sta locului o clipa(a inceput sa-mi aduca pietroaiele din curte sa le arunc in loc de mingi,doar doar o las sa mai alerge  Sad )
Ar putea sa fie o displazie de cot,sau in inceput,ca noi n-avem nici pedigree si chiar ma tem de asa ceva sau ar putea sa fie altceva?Avreti vreo idee,vreun sfat?
Multumim! Kiss

"Winners never quit and quitters never win."
marius_bl
Sr. Member

« Reply #1 on: September 07, 2011, 09:12:59 PM »

Ar putea sa fie o displazie de cot,sau in inceput,ca noi n-avem nici pedigree si chiar ma tem de asa ceva sau ar putea sa fie altceva?Avreti vreo idee,vreun sfat?
Multumim! Kiss

O radiografie ar lamuri problema daca e sau nu displazie. Bafta!

petshop4you
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #2 on: September 07, 2011, 09:47:05 PM »

La varsta aceasta nu se pune problema displaziei. Apar alte probleme, datorate varstei si predispozitiei...

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
blackcat
Sr. Member

Ayana

« Reply #3 on: September 07, 2011, 11:03:39 PM »

La varsta aceasta nu se pune problema displaziei. Apar alte probleme, datorate varstei si predispozitiei...
Multimim pentru lamurire,mie de displazie mi-era cel mai frica asa ca acum pot sa stau cat de cat linistita.Probabil c-o sa mai facem niste vizite si pe la cabinet cand se intoarce domn' doctor(sunt 3 medici care se rotesc)in care avem noi mai mare incredere.Data trecuta am nimerit intr-o zi in care era full la cabinet si noi fara programare asa ca n-am apucat sa-ntreb cine stie ce ca erau operatii dupa.

O radiografie ar lamuri problema daca e sau nu displazie. Bafta!
Multumim.Ma gandisem si eu la radiografie,nu numai pentru displazie,ci si daca ar fi fost vreo articulatie cu probleme.Doctorul unde mergem nu ne-a recomandat asa ceva(cei drept ea nu schiopata cand am ajuns la cabinet c-am tinut-o ca pe bibelou de teama sa nu fie ceva grav ) asa ca am zis sa n-o chinui degeaba desi primul lucru cand vine la cabinet ma duc sa-l intreb daca nu e nevoie si de asa ceva.

Pan-atunci o sa ne plimbam cu viteza melcului(cel putin momentan pana ne revenim)ca nu ma mai inteleg cu ea daca n-o scot din curte si-o sa lasam de-o parte alergatul.Va tinem la curent daca apar noutati.Pupici!

freddy25
Hero Member

« Reply #4 on: September 08, 2011, 12:50:43 AM »

Poate a facut o intindere de ligament si asta nu se vede pe radiografie. In plus se vindeca mai greu decat o fractura. Dureaza cateva luni bune. Daca era om, ai fi putut s-o ungi cu diverse alifii pe baca de antiinflamatoare cum ar fi Diclac sau Fastum-Gel sau Voltaren dar cainele va linge unguentul. Doar daca il bandajezi poate ar merge dar sa stai cu ochii pe el sa nu-si scoata bandajul.
blackcat
Sr. Member

Ayana

« Reply #5 on: September 08, 2011, 10:34:11 AM »

Poate a facut o intindere de ligament si asta nu se vede pe radiografie. In plus se vindeca mai greu decat o fractura. Dureaza cateva luni bune. Daca era om, ai fi putut s-o ungi cu diverse alifii pe baca de antiinflamatoare cum ar fi Diclac sau Fastum-Gel sau Voltaren dar cainele va linge unguentul. Doar daca il bandajezi poate ar merge dar sa stai cu ochii pe el sa nu-si scoata bandajul.

Ma gandesc ca daca era intindere de ligament ar fi schiopatat tot timpul dupa ce alearga,sau poate ca ma insel?Eu stiu de la mine,pentru ca fac sport ca o intindere mai nasoala ma omoara la cele mai mici miscari.
Zuza mai face miscare,pentru ca nu sunt la fel de rapida ca ea incat s-o opresc din goana dupa pisici prin gradina iar cand ii dam drumul din tarcul ei numai la pas nu merge(sare,alearga,se baga peste tot si degeaba strigam la ea ca se face ca ploua  Grin )si nu schioapata dupa.Schioapata doar dupa perioade mai lungi in care alearga.Inainte(inclusiv asta primavara ca problemele au aparut acum vreo 2-3 luni) mergeam in parc si ne jucam cu mingea cu orele,veneam acasa si era ok.Acum daca fac asa ceva(Doamne Fereste ca mi-e frica si sa mai arunc mingea de trei ori) dupa cateva ore dupa ce-am ajuns acasa o gasesc in trei cracisori si de-abia dupa 3-4 zile incepe sa calce normal pe picior(chiar si cu antiinflamatoare tot cam atat ii ia)

NeroAttis
Sr. Member

« Reply #6 on: September 08, 2011, 10:45:11 AM »

Hmm..antiinflamatoarele in timp o sa`i afecteze rinichii..ficatu`(administrate pe o perioada mai lunga)..(nu urineaza mai mult ca inaintea administrarii lor?)Eu asa pateam cu Nero cand i le administram.Intr`un final i`am facut radiografie in spitalul uman si de ce imi era teama nu am scapat.Timp de 7-10 zile imi calca si pe al 4`lea picior..cand incepeau antiinflamatoarele si calmantele sa`si piarda efectu`..revenea la starea de dinainte.Nu`i de gluma si cel mai indicat ar fi sa`i faci o radiografie sa vezi despre ce este vorba.Din supozitii nu se trateaza cainele.Succes

Inca mai dam restante /Ca nu se dau diplome in scoala vietii/Ca asa  e in tenis /Au inteles de mult, stiu toti baietii...!!!
blackcat
Sr. Member

Ayana

« Reply #7 on: September 08, 2011, 02:52:19 PM »

Hmm..antiinflamatoarele in timp o sa`i afecteze rinichii..ficatu`(administrate pe o perioada mai lunga)..(nu urineaza mai mult ca inaintea administrarii lor?)Eu asa pateam cu Nero cand i le administram.Intr`un final i`am facut radiografie in spitalul uman si de ce imi era teama nu am scapat.Timp de 7-10 zile imi calca si pe al 4`lea picior..cand incepeau antiinflamatoarele si calmantele sa`si piarda efectu`..revenea la starea de dinainte.Nu`i de gluma si cel mai indicat ar fi sa`i faci o radiografie sa vezi despre ce este vorba.Din supozitii nu se trateaza cainele.Succes

Nu-i dam antiinflamatoare,a luat doar prima data cand s-a intamplat si nu stiam ce-i cu ea si asa ne-a recomandat cine era atunci la cabinet..Atunci a luat vreo 3-4 zile antiinflamatoare dar am constatat ca si fara ele isi revine cam in acelasi timp deci nu i-am mai dat.
Dupa ureche nu-i dam nimic pentru ca nu vreau s-o umflu de pastile si sa-i fac mai mult rau decat bine iar antiinflamatoare n-a mai luat de atunci.I-am dat doar Bomazeal inainte sa inceapa problemele(prin martie-aprilie),vorbisem si cu doctorul care ne-a zis ca sunt ok.Si acum tot asta luam dar probabil ca mai facem o vizita spre sfarsitul lunii cand se intoarce domnul doctor sa vedem daca ii trebuie radiografie(pe care red ca n-a recomandat-o de la bun inceput pentru ca a zis ca articulatiile par in regula iar Ayana nu zicea nimic la palpat si miscat piciorul) si daca luam tot acelasi tratament(mi-a zis un prieten ca lui i s-a recomandat Caniviton care ar fi mai bun dar pana nu ne spune doctorul nu-i dau altceva).

blackcat
Sr. Member

Ayana

« Reply #8 on: October 08, 2011, 06:50:31 PM »

Am revenit dupa cum am promis.
Vorbisem cu doctorul despre inca o vizita dar a zis ca din moment ce nu schioapata(ceea ce nu se intampla la momentul respectiv) nu are rost s-o chinui degeaba pe la cabinet.Si cu radiografia la fel mi s-a spus,ca nu crede ca are rost s-o facem acum pentru ca la palpare,totul pare in regula,si nici nu trage piciorul cum ca ar durea-o(deci trebuie tinuta sub observatie si trebuie sa ma uit bine sa nu se agraveze,caz in care mergem iar la cabinet).Ce-i drept,si eu am un noroc,ca asteptam pana venea doctorul la care mergem noi de obicei si zuza nu mai schiopata asa ca nici omul nu prea avea la ce sa se uite.
I-am dat niste bomazeal  si mi s-a parut ca se simte mai bine.N-a mai schiopatat de ultima dat cand v-am scris dar nu stiu daca-i de la bomazeal sau de la faptul ca am plimbat-o mai mult in lesa,ca sa nu faca prea mult efort,sau de la faptul ca am ascuns mingiile pe care mi le aducea sa le arunc.O sa-i dam bomazeal in continuare si speram ca se mai remediaza problemuta.
In rest Ayana e bine.Desi mi se pare ca se ridica un pic mai greu de jos,(o fi si lenea de vina)e plina de energie,alearga si topaie cand ii dam drumul din tarc(mai ales ca eu sunt mai mult pe la facultate si de ai mei nu prea asculta).N-ar sta locului o clipa si sper s-o tina tot mai mult asa,tot mai mult dar fara problemute cu labutele.

Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora 

turenhof