Forum ciobanesc german
November 03, 2012, 03:39:27 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SV-Bundessiegerzuchtschau 2012 in Ulm

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: ciobanesc 13 ani problema de respiratie...??  (Read 665 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
oliviairina
Newbie
*

« on: September 24, 2011, 12:17:12 AM »

Buna seara!

Este prima data cand intru pe un asemenea forum, din disperare de cauza. Lupul meu este batranel, 13 ani, a inceput sa aiba probleme cu soldul de ceva vreme i-am dat pastilute de oase de la farmacia veterinara (artro-vet b 100) apoi si-a revenit era foarte bine chiar, apoi iar a devenit apatic si se vedea ca sufera si am luat iar pastilute, insa la indicatia celor de la farmacie i-am facut si deparazitare cu pastilute (vermizol a-100) cu program 3 pastile pe zi dimineata. Nu am reusit sa ii dam decat 2 zile deoarece a treia a refuzat sa mai ia ceva, sa manance sau sa bea apa. Acum zace de cateva ore bune intr-un colt in gradina, nu se mai misca de acolo decat sa schimbe usor pozitia, isi face nevoile acolo fara sa se miste si respira foarte agitat ca si cum ar fi facut un efort fantastic si nu se calmeaza nicicum. Ce anume sa ii facem? As avea nevoie de niste sfaturi sau indicatii. Nu il pot deplasa de acolo sa il duc la veterinar si nici nu am idee cum va reactiona la persoana straina, deoarece toata viata a fost excesiv de rau si a cam muscat ce nu facea parte din familie si intra in curte. va rog un sfat sau o idee de ce ar avea ca sa stiu cum sa il tratez! Cry

Va multumesc anticipat!   
freddy25
Hero Member

« Reply #1 on: September 24, 2011, 01:33:01 AM »

Artrovetul provoaca iritatia stomacului iar albendazolul (vermizol) poate provoca probleme hepatice. In prospect scrie ca efectele sunt tranzitorii dar la un caine batran ar putea dura mai mult. Cel mai bine pentru el ar fi sa i se faca perfuzie ca sa elimine toxinele dar daca zici ca nu e transportabil... Catelusul care il luasem de vreo doua saptamani a facut tot asa, o reactie urata la deparazitantul intern: diaree si stare rea si i-am dat 1/2 tableta de Drontal la 5 kg cat avea el la momentul respectiv. Dar fiind pui s-a refacut relativ repede. Da-i sa bea ceai de menta cu seringa. Cheama un medic si inainte sa vina, pune-i botnita medicinala. Sunt antiparazitare care se dau in doza unica, eventual se repeta doza dupa 14 zile. La un caine batran sunt de preferat acestea decat sa-l otravesti 3 zile la rand. Iar cu Artrovet-ul ia-o mai usor. Mai exista un produs mult mai putin nociv, e natural, un extras de midii din Noua Zeelanda pe care eu il dau lupitei mele cand o mai dor oasele. Se numeste Bomazeal Senior.
petshop4you
oliviairina
Newbie
*

« Reply #2 on: September 24, 2011, 01:38:39 AM »

Multumesc din suflet de raspuns! O sa incerc maine sa vad cum fac sa ii pun perfuzie acasa si o sa ii fac ceai! Mi-ati mai dat un pic de speranta!! O sa revin cu o postare sa vad cum reactioneaza la ce m-ati sfatuit!! O seara buna si inca o data multumesc!!
freddy25
Hero Member

« Reply #3 on: September 24, 2011, 02:36:28 AM »

Doamne, sper ca nu ai de gand sa-i pui tu perfuzie?! E o procedura pe care numai medicul o poate efectua. Eu sunt ingrijorata de faptul ca s-a retras intr-un colt al gradinii. Asta nu e de bine. Ei se retrag asa doar atunci cand se simt extrem de rau.
oliviairina
Newbie
*

« Reply #4 on: September 24, 2011, 02:45:58 AM »

Nu, in niciun caz nu ii pun eu! Am sa vad maine cum fac sa aduc un dr acasa sa ii puna exact ce ii trebuie...da, retragerea lui m-a sperie si pe mine pentru ca imi dau seama ca sufera rau de tot si nu stiu ce sa ii fac...Sad...il aud ca mai geme, cred ca vrea sa se ridice...oricum dc stau la el nu face decat sa fie trist dar nu vrea sa se miste dc stau cu el! l-am acoperit cu ceva pt noapte ca este destul de rece si cum m-am trezit ii fac ceiutul si aducem un doctor cum necum Cheesy multumesc inca o data de raspuns
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #5 on: September 24, 2011, 08:56:19 AM »

Are nevoie de analize de sange, o ecografie, un EKG eventual....la varsta aceasta ar putea avea orice. Daca vrei intradevar sa-l ajuti du-l la medic, vor sti medicii cum sa-l abordeze, gandul ca ar fi agresiv nu e o scuza! Un caine in asemenea stare nu se trateaza acasa cum nici un om care trage sa moara nu se trateaza acasa. DE unde sa stie medicul ce medicamente sa ia la el...in plus e dificil sa cari dupa tine tot arsenalul.
  Eu zic sa-l iei frumos si sa-l duci la medic...URGENT!

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
oliviairina
Newbie
*

« Reply #6 on: September 24, 2011, 06:58:06 PM »

Va multumesc mult pentru sfaturi si raspunsuri...din pacate Tom al meu s-a dus...nu mai am cui sa i le aplic. Un suflet splendid, devotat si curat s-a linistit si apara undeva in eternitate.... Cry
NeroAttis
Sr. Member

« Reply #7 on: September 24, 2011, 07:43:49 PM »

R.I.P Tom Sad

Inca mai dam restante /Ca nu se dau diplome in scoala vietii/Ca asa  e in tenis /Au inteles de mult, stiu toti baietii...!!!
bugieus
Hero Member

« Reply #8 on: September 24, 2011, 08:05:16 PM »

R.I.P TOM violonist
 CONDOLEANTE FAMILIEI
iubescg
Sr. Member

Nu exista caine prost,doar frustrari ale rabdarii!

« Reply #9 on: October 31, 2011, 02:59:43 PM »

imi pare rau.Poate un puiut mai alina din sufeinta

CG-loialitate devotament perseverenta rabdare  iertare ajutor iubire neconditionata!
Desti viata lor e cat cea a unei flori in comparatue cu sufletul lor mare o traiesc de 10 ori mai demn , mai loial si mai curat decat ceea ce pe pamanta inca se numeste OM! 

* Alex M*
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora 

turenhof