Forum ciobanesc german
November 09, 2012, 01:54:39 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SV-Bundessiegerzuchtschau 2012 in Ulm

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Ciuperca la urechi  (Read 621 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
PARAU DANIELA
Newbie
*

« on: September 30, 2011, 07:22:34 PM »

Buna ziua. Doi din cainii mei CG au la ambele urechi pe partea exterioara, un fel de eczema sau ciuperca, care atrage mustele.Aprox.1-2 cm de la varful urechii. Nu se scarpina, nu scutura din cap. La sfatul medicului lor le-am administrat de o sapt, cate o fiola de Stronghold(selamectin) si zilnic pulverizez zona urechii cu Cothivet. Nu vad nici o imbunatatire, dimpotriva la unul din ei zona este acoperita cu o coaja rosiatica, umeda, care atrage mustele. La celalalt, zona este acoperita cu niste granule ca nisipul. Ati avut aceasta experienta?
NeroAttis
Sr. Member

« Reply #1 on: September 30, 2011, 11:36:34 PM »

Buna!Eu zic sa le faci niste poze si apoi posteaza...Sigur o sa te ajute cineva.

Inca mai dam restante /Ca nu se dau diplome in scoala vietii/Ca asa  e in tenis /Au inteles de mult, stiu toti baietii...!!!
petshop4you
freddy25
Hero Member

« Reply #2 on: October 01, 2011, 01:01:56 AM »

Stronghold-ul e pentru raie, purici si viermi intestinali. Mai bine ii dai cu Veteusan care e eficace si pentru ciuperci si pentru bacterii. Zona cu granule pare sa fie ciuperca. Pe cel cu leziunea zemuinda poti sa-l dai cu Baneocin de la farmacia umana. E o pudra cu o substanta sicativa si cu un antibiotic, usuca foarte bine. Mi-e teama insa sa nu fie alergie mai ales ca este o afectiune care apare frecvent la CG.
PARAU DANIELA
Newbie
*

« Reply #3 on: October 01, 2011, 11:38:32 AM »

Va multumesc! Am citit acum indicatiile celor doua produse recomandate de dvoastra si mi se par foarte potrivite. O sa incerc cu ele, poate sunt mai potrivite. Nu am mai vazut acest tip de ciuperca, cu toate ca din 1998 am CG. Este ceva care se transmite, deoarece prima data a facut femela de 8 ani (cea cu zona umeda) iar apoi imediat a facut si masculul. Doresc sa le administrez ceva care sa isi faca treaba repede, deoarece mai am o femela de 10 luni, care nu are inca si nu as dori sa se intinda si la ea.
freddy25
Hero Member

« Reply #4 on: October 01, 2011, 12:18:47 PM »

Cand a avut catelul meu ciuperca, vet-ul i-a pus o lampa cu UV si leziunea s-a vazut fosforescenta. Daca ai de unde sa faci rost de o lampa sau sa imprumuti  de la prieteni poti face testul acesta. In caz ca zona e galben fosforescent e clar ca e micoza. La cateaua cu zona zemuinda nu ar fi exclus sa fie si o suprainfectie bacteriana sper ca nu cu stafilococ fiindca e tare pacatoasa. Da-le hrana buna, eventual varianta cu miel si orez si medicamente pentru cresterea imunitatii (eventual vitamine) ca bolile astea de piele apar pe un fond de imunitate scazuta. Cele mai bune mi s-au parut a fi K9 Recovery.
PARAU DANIELA
Newbie
*

« Reply #5 on: October 01, 2011, 01:34:48 PM »

Am cumparat deja Veteusan-ul, le-am dat, este ca o crema. O sa le dau de 2 ori pe zi, iar seara o sa le pun Baneocin. Periodic le dau Pet Phos Pelage. Cred ca ar trebui sa vad rezultate cam in 3-4 zile.Multumesc.
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora 

turenhof