Forum ciobanesc german
December 28, 2017, 06:12:25 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Rena si Tano  (Read 2673 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
krystalon
Newbie
*

« on: June 26, 2006, 12:09:20 AM »

Tano este un mascul cu caracter, bine crescut (fizic vorbind), si cat de cat ascultator. Peste 10 zile va implini frumoasa varsta de 3 luni... Taticul lui e cunoscut (iff Larchenhain), mamica e din von Ursus.. Este primul caine pe care il cresc (pt ca abia acum m-am mutat la casa, si am toate conditiile pt a-l creste).. De fapt cainele l-am daruit fratelui meu, care se ocupa bine de el, si spera sa-l vada intr-o zi pe scena, si de ce nu, poate sa si castige un premiu..
Eu o am in grija pe Rena.. Rena este averea mea.. Desi provine din linii de lucru (si din cate stiu majoritatea cainilor de lucru sunt mai putin aratosi decat cei de expo), este o scumpete , este frumoasa, bine proportionata, si foarte foarte iubitoare (ii place f mult sa-mi linga fata, asa cum se va vedea intr-una din poze).. Este mai activa si mai agitata decat Tano, si pare si mai voinica : am facut un tzarc destul de mare, si intr-un coltz am improvizat un garduletz din caramizi BCA, pentru ca mi se terminase gardul din sarma.. toate bune si frumoase, pana acum cateva zile, cand m-am trezit cu Rena pe afara.. Am intrebat familia, dar ei cum nu prea au legatura cu cainii au dat din umeri.. am bagat-o la loc in tzarc, am plecat, dupa vreo 10 minute, catzeaua tzopaia fericita prin curte, in afara tzarcului bineinteles.. am bagat-o la loc, si de data asta am stat mai departe sa vad ce face, ce se intampla cu ea.. am ramas uimit cand am vazut cum imediat s-a dus in coltul ala uitat de lume, unde erau caramizile , ridicate la un nivel destul de inalt, si Rena si-a facut vant si s-a apucat cu labele din fatza, apoi isi facea vant cu labele din spate, si desi nu reusea din prima, a tot incercat pana a reusit sa sara.. Am uitat sa spun ca cei 2 caini s-au obisnuit unul cu celalalt, si cand il scot pe unul afara, celalalt maraie de zici ca e sfarsitul lumii.. Asa ca atunci cand Rena a sarit gardul, Tano urla de singuratate, dar lui nu ii dadea in gand sa sara caramizile acelea (sau poate a incercat cumva, dar probabil a renuntat pt ca nu a putut)..
Perseverenta si curajul sunt partile bune ale catzelei.. partile mai putin bune: incapatzanarea, dorinta si tendinta de a domina.. Aici in schimb, exceleaza foarte bine Tano.. Se vede ca provine din Iff, din cate stiu eu un caine cu un caracter extraordinar.. este mai calm, pare mai supus.. si un lucru destul de suprinzator: Priza lui este mult mai buna decat a Renei.. desi cateaua este mai agitata si mai saritoare, e destul de slabutza la priza: ii dau sa apuce diverse lucruri (saculeti, sfori etc) si le scapa destul de repede din gura, si isi pierde destul de repede intereseul.,. In schimb Tano nu le da drumu nici batut, si pt asta mi se pare ca va fi un caine promitator, cu potential.. Diferenta de pedigree cred ca am observat-o cumparand acesti 2 c aini din caninse diferite, si cu scopuri diferite (expo si lucru).. diferenta mascul - femela inca nu pot sa zic ca am sesizat-o ( pana acum masculul este ceva mai ascultator decat femela, mai putin dominant decat femela, si nu invers, kiar daca femela pare a fi mai fidela)..
Sfatul pe care l-as cere de la cei experimentati si nu numai: dupa cum v-am zis i-am obisnuit sa stea amandoi in acelasi tzarc, iar cand e sa scot decat pe unul dintre ei, si eventual sa incep sa-l dresez, se uita cam mult inspre celalalt, si il cam aude cum schelalaie, si kiar daca nu il aude, ma gandesc ca il simte, si din cauza asta nu prea e atent la dresaj (desi poate ca si varsta e destul de mica: 2 luni si ceva).. cum ma sfatuiti: sa incep sa-i separ, eventual in 2 tzarcuri total separate, unde sa nu se vada, sau sa se auda...sau in 2 tzarcuri separate doar de un gard de sarma, prin care ei sa se poata vedea.. sau sa nu-i despart deloc?Huh?. M-am gandit ca tinandu-i impreuna se socializeaza mai bine, invata mai bine diverse lucruri, decat daca ar fi stat singuri..
Cred ca v-am plictisit cu atatea comentarii.. inchei aici, si atasez pozele cu cateii (masculul este cel cu urechile ridicate)

* renasitano.JPG (155.5 KB, 800x550 - viewed 238 times.)

* Untitled_7.jpg (194.17 KB, 500x434 - viewed 241 times.)

* eu&rena.jpg (122.82 KB, 500x382 - viewed 206 times.)

* eucurena2.jpg (63.38 KB, 500x660 - viewed 223 times.)

* eusirena1.jpg (61 KB, 500x432 - viewed 194 times.)

* paul&tano.jpg (114.61 KB, 500x382 - viewed 209 times.)

* paulsitano.jpg (111.74 KB, 500x574 - viewed 217 times.)
scolaro
Hero Member

Ciobanesc German

« Reply #1 on: June 26, 2006, 09:07:28 AM »

Eu tin in acelasi tarc un mascul de aproape 2 ani si o femela de 3 luni. Nu e nici o problema, insa cand femela intra in calduri, trebuie izolata, eventual unul dintre ei dus in alta parte. Socializarea cu alti caini este foarte importanta; acum ca sunt mici ei invata foarte multe lucruri prin joaca. Cu toate acestea, trebuie lasati sa se joace si cu alti catei si mai ales sa petreaca cat mai mult timp cu stapanii, altfel vor deveni prea dependenti unul de altul.
Felicitari, sunt doi catei foarte reusiti, va doresc sa aveti numai bucurii de la ei!

Leader of a screwed-up pack
YASKO
Full Member

« Reply #2 on: June 26, 2006, 10:21:37 AM »

cred ca sunt prea tineri inca ,dar nu ar fi rau daca ai putea sa ii desparti sa aiba fiecare boxa lui tinand cont ca vor creste si iti dau un ex :cum vor manca impreuna in aceeasi boxa crezi ca se vor "iubi".
eu cred ca ar trebui sa ii separi peste vreo luna , doua .
cat priveste dresajul cred ca ar trebui sa iesi pe rand cu fiecare dar nu in curte ci ferit de cel care asteapta acasa.
 felicitari pt cei doi micuti si multa bafta.
Neo
Newbie
*

Iubirileeeee

« Reply #3 on: June 27, 2006, 11:52:19 AM »

sunt superbi!! Smiley sa-ti traiasca!!

Cea mai desteapta fiinta de pe pamant este Cainele Lup. Daca aceasta fiinta putea sa vorbeasca, oamenii erau animale de casa!!
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: