Forum ciobanesc german
June 13, 2010, 12:36:01 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
pensiune
Anunturi: Rezultate si Poze Examen de Lucru BH-IPO cu arbitru S.V

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: baia la caini  (Read 3557 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
krystalon
Newbie
*

« on: June 26, 2006, 12:59:43 AM »

Am o nelamurire legata de baia la ciobanestii germani , sau la caini in general, desi acest aspect cred ca difera de la o rasa la alta. Cand zic Baie, ma refer la spalatul cu sampon (bineinteles sampon pentru caini), nu apa simpla. Din cate am citit si auzit, parerile sunt impartite: unii zic maxim de 2 ori pe an, altii 1 data pe luna.. (Din cate stiu, problemele legate de baitzele cu sampon prea dese se refera la caderi de par, depigmentari etc).. Cei cu experienta in acest domeniu, si nu numai, rog un sfat legat de asta, si multumesc anticipat..
Tot in legatura cu baia, dar de data asta simpla, fara sampon.. Fiind vara, afara foarte cald, ma gandeam ca cel putin o data pe saptamana este indicata o baie cu apa simpla, fara sampon, ca sa se racoreasca pielea, corpul, dar si pt indepartarea prafului de pe ei, a murdariei etc... Are vreun efect nociv kestia asta?? Sau pot sa-i spal cu apa simpla de cate ori vreau (sau macar de 1-2 ori pe saptamana) ??
scolaro
Hero Member

Ciobanesc German

« Reply #1 on: June 26, 2006, 09:19:42 AM »

Spalatul cu sampon nu e deloc indicat la varsta lor, mai ales ca stau afara in tarc. Acum ca e cald, pot fi dusi la inot, dar numai dupa ce termina schema de vaccinare si la apa lina si pe cat se poate nepoluata. Inotul este cel mai bun sport pentru un catel, pentru ca nu ii solicita articulatiile si in plus ii dezvolta musculatura. Incearca si sa le pui o cadita de plastic cu apa, pe caldura asta se pot balaci in voie. Baia cu apa simpla nu le face niciun rau. Catelusa mea a stat in ploaie, s-a balacit in toate baltile, nici nu a racit si nici nu o mananca pielea. Tot acuma se poate incepe si periajul, eu prefer o perie din par natural atunci cand cainele e inca mic.

Leader of a screwed-up pack
dsh
Administrator

« Reply #2 on: June 26, 2006, 11:07:37 AM »

scolaro ti-a raspuns foarte corect: eu zic baie cu sampon cam de 4 - 5 ori pe an (daca stau in apartament, daca stau afara, dupa ce se raceste - septembrie / octombrie - nu-i mai poti spala, asa ca ramai cu 2 spalari pe an); furtunul poti sa-l pui linistit pe ei o data de doua ori pe saptamana;

Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
george83
Newbie
*

« Reply #3 on: July 16, 2006, 01:17:10 AM »

Atunci cand zici "furtunul", te referi la un furtun cu apa calda, tras din casa, sau "cadita" e una care are apa calda sau a stat la soare suficient de mult, nu?
Zic asta pentru ca Tara mea a racit din cauza faptului ca are prostul obicei sa se joace cu "bolul" de apa, pe care-l prinde cu dintii de margine si si-l toarna pe cap Smiley. Defapt mi-e chiar frica sa-i fac baie, chiar cu apa calda si intr-o zi calduroasa, ca nu cumva sa raceasca din cauza ca nu se usuca destul de repede.
Cum ar trebui sa procedez?
 E riscant ca atunci cand ploua sa stea in ploaie(desi are loc adapostit berechet+cotet), sau stie ea ca face si cand sa se adaposteasca?
crb
Hero Member

« Reply #4 on: July 16, 2006, 09:23:54 AM »

...la Tara eu cred ca e vorba fie de o sensibilitate individuala, fie la faptul ca stai intr-o zona de curenti de aer...prin structura parului, ploaia si zapada nu ar trebui sa afecteze starea de sanatate a CG-ului...
...catelele mele se falfaie prin ploaie nestingherite, inclusiv cind toarna cu galeata (in principiu le inchid in padocuri pe vreme de asta, dar le-a mai prins si cite o rafala)...padocul e inchis in 3 parti, se usuca si,...gata...
..si daca e sa ii faci baie cu sampon si alea alea, eu unul cred ca trebuie sa o stergi bine cu ceva absorbant , sa elimini cit mai mult din apa din blana, si pe urma sa o lasi destul de mult expusa la soare si fara curenti,...

ce nu te omoara ,te intareste ?  ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
george83
Newbie
*

« Reply #5 on: July 16, 2006, 02:28:57 PM »

E posibil sa fi racit din cauza curentului. Ea sta in curtea din spate, care comunica printr-o usa situata intre casa si garaj cu cea din fata. Pozitionarea cladirilor face ca pe culoarul astfel format(de garaj si casa) sa fie curent care se simte destul de bine cand deschid usa. Tara doarme numai langa aceasta usa care, fiind afara, nu a fost facuta sa se inchida etans.
Ariana
Global Moderator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #6 on: July 17, 2006, 01:02:35 AM »

eu am spalat-o pe Nati o data anul acesta cu sampon si o voi mai spala inca o singura data, la toamna candva. In rest...baie cat incape. cand sunt acasa in fiecare zi o duc 2 ore la Somes unde ne balacim impreuna   Cheesy  iar in zilele foarte calduroase o mai spal cel putin de 2 ori cu furtunul ( moment in care ne si jucam de minune!)
   Sa fiti insa atenti la urechi deoarece apa care intra in ureche (externa) poate determina o secretie mai abundenta de cerumen, iar pentru a nu favoriza persistenta unui mediu propice dezvoltarii agentilor patogeni trebuia sa toaletam urechea mai des. Eu pe Nati o curat o data la 1-2 sapt. in functie de aspectul pavilionului.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
brendade huedin
Newbie
*

« Reply #7 on: May 31, 2010, 08:56:18 PM »

corect punctat partea cu "atentie la urechi".nu am stiut de curatatul si am avut ceva probleme.acum e ok.din cauza umezelii se produce un mediu propice bacteriilor care duce la aparittia otitei.e ceva destul de rau pentru caini...asa am inteles.nu ar trebui sa fie o problema pentru cg care are urechile aerisite.....dar se mai intampla.si eu ma gandesc sa ii fac o baie buna de vara dar astept sa termine tratamentul pentru otita si sa se incalzeasca afara ...sa fie caldura mare ca sa nu raceasca.dar cred ca o sa ii fac o baie buna ca sa se curete blana bine si in rest doar asa ca sa se mai racoreasca de caldura.
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: