Forum ciobanesc german
September 25, 2017, 10:10:36 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: buza inflamata cu coji si sangerari  (Read 4704 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
gratziano7
Newbie
*

« on: October 15, 2011, 10:22:29 AM »

Am si eu un ciobanesc german in varsta de 1 an si 11 luni si ieri am observat ca buza de jos de pe partea lui stanga este mmult inflamata si are pe ea coji si urme de sange. Atasez cateva poze poate a-ti mai intalnit asa ceva si ma puteti ajuta. Stiu ca trebuie sa merg la medic o sa o fac saptamina viitoare acum mie inposibil.Mentionez ca Freddy(asa se cheama cainele meu ) nu are pedigree sau de unde il am nu i lau dat. L-am primit cadou de la un prieten care la cumparat de la Arad de la un crescator. I-am facut toate vaccinarile la timp si deparazitare interna la 3 luni si extern cand e nevoie . Il hranesc cu mancare gatita acasa(Orez cu carne de pui si legume, branza iaurt, oase mari, ou   .e.t.c.) sie liber tot timpul prin gradina. Va multumesc!
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #1 on: October 15, 2011, 10:32:06 AM »

Sa-ti traiasca!
..asteptam pozele...

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
gratziano7
Newbie
*

« Reply #2 on: October 15, 2011, 11:02:13 AM »

Freddy acum 2 saptamani .

* Imagen004.jpg (121.72 KB, 960x768 - viewed 280 times.)

* Imagen008 (2).jpg (139.47 KB, 960x768 - viewed 262 times.)
gratziano7
Newbie
*

« Reply #3 on: October 15, 2011, 11:04:17 AM »

Aici se vede3 zona afectata .

* rsz_p1020680.jpg (107.1 KB, 800x604 - viewed 309 times.)

* P1020687.jpg (117.44 KB, 704x528 - viewed 332 times.)

* P1020689.jpg (113.22 KB, 704x528 - viewed 290 times.)
gratziano7
Newbie
*

« Reply #4 on: October 15, 2011, 11:14:07 AM »

Mentionez ca pozele au fost facute dupa ce am sters dezinfectat si aplicat mibazon M-am gandit capana ajung la medic ajuta si mibazonul . Nu mi-am dat seama sa le fac inainte. dar erau coji si puncte micute de sange. 
paulapaula13
Full Member

« Reply #5 on: October 15, 2011, 11:29:54 AM »

Cred că este o eczemă din cauza alimentaţiei neechilibrată sau prea bogată în proteine. Ca sfat, căutaţi un veterinar priceput, în zona noastră nu prea găsiţi (şi eu sunt din zona Sighetului), şi mâncare superpremium specială pentru astfel de probleme . În Baia Mare găsiţi câţiva medici care v-ar putea ajuta cu medicamentaţia şi sfaturi de hrănire. Succes. (Eu sunt din Strâmtura).
gratziano7
Newbie
*

« Reply #6 on: October 15, 2011, 12:20:05 PM »

la o examinare mai atenta am observat ca pe picioarele din fata  pe partea exterioara chiar in dreptul articulatiilor are cate o zona de 2-3 cm cu bubite coji de la sangerare dar parul inca nu ii cade . Am observat de vreo saptamina  dar am crezut ca e ceva zgarietura. Se pare ca e aceasi chestie ca la buza.
gratziano7
Newbie
*

« Reply #7 on: October 21, 2011, 03:47:01 PM »

Am fost cu  la veterinar. Pt zona afectata de la buza mi-a recomandat mibazon si unguent antimicotic. I-am dat si aproape ia trecut.
Problema mai mare este acum cu ce are pe picioarele din fata . Asa cum am mai scris e in zona coatelor la ambele picioare din fata. Nu cade parul doar sunt bubite  se scarpina foarte des pana apare sange si se fac coji. Pt aceste zone doctorul mia recomandat neostomosan 1 fiola la 1 l de apa solutie cu care i-am dat deja si nu se mai scarpina . Se pare ca si-a facut efectul. Doctorul a zis ca dupa 7 zile de la imbaierea cu neostomosan o sa ii faca o o injectie cu Dectomax 2 ml care o s-o repete dupa alte 7 zile. Cam asta e tot tratamentul . Astept rezultatele . Daca cineva are o parere despre tratamentul asta, mi-ar fi de mare  ajutor  si poate si altora care mai citesc acest topic. Va multumesc!
Dan2007
Newbie
*

Riff

« Reply #8 on: January 30, 2016, 01:05:18 AM »

Buna ziua!
Cainele meu are exact aceasi problema acum la data asta 29.01.2016.
Am fost cu el la 2 medici veterinari.
Unul mia zis sa ii dau cu unguent Fluocinolon timp de 7 zile (nici un rezultat)
Cellalt mi-a dat sa ii dau un antibiotic timp de 5 zile Sinulox de 250 mg cate 2 pastile de 2 ori pe zi (20 de pastile 70 lei). Sunt in a 3 zi de tratament si nici o schimbare. Va rog sa imi spuneti daca dvs. ati rezolvat problema si cu ce tratament.
freddy25
Hero Member

« Reply #9 on: January 30, 2016, 04:50:13 PM »

Încearcă sa-i schimbi si mâncarea concomitent cu tratamentul. Poate  ca e o reacție alergică la ceva ce a inhalat sau mâncat asa ca ar fi bine sa-i dai pentru o perioada o hrana hipoalergenica monoproteica. Uita-te pe descrierea hranei si ia doar din cele care nu au proteina vegetală si grâu. Se pare ca si carnea de vita poate produce alergii așa ca uita-te după hrana cu miel, curcan sau rata.
gratziano7
Newbie
*

« Reply #10 on: February 03, 2016, 09:43:51 PM »

Am  urmat sfatul medicului asa cum am descris in postarile anterioare si sa vindecat. Bafta. pt alte informatii 0724.732.153
Dan2007
Newbie
*

Riff

« Reply #11 on: March 13, 2016, 01:25:32 AM »

Multumesc mult pentru ajutor! Insa am fost la 3 medici fara nici un rezultat, iar acum suntem la al-4-lea. Acesta din urma se zice ca este cel mai bun, cu clinici in Craiova si Bucuresti si experienta internationala. Este adevarat ca acesta a pus un diacnostic diferit de ceilalti, luand o mostra de piele si a analizato la microscop. Spune ca afectiunea pielii este de la un parazit si a prescris Evomec si un supliment alimentar cu omega 3, 6 etc. Nu a prescris nimic de dat pe piele (unguent, crema sau solutie) si nici regim alimentar. Asteptam un rezultat si revin cu detalii.

freddy25
Hero Member

« Reply #12 on: March 15, 2016, 11:38:09 AM »

Multumesc mult pentru ajutor! Insa am fost la 3 medici fara nici un rezultat, iar acum suntem la al-4-lea. Acesta din urma se zice ca este cel mai bun, cu clinici in Craiova si Bucuresti si experienta internationala. Este adevarat ca acesta a pus un diacnostic diferit de ceilalti, luand o mostra de piele si a analizato la microscop. Spune ca afectiunea pielii este de la un parazit si a prescris Evomec si un supliment alimentar cu omega 3, 6 etc. Nu a prescris nimic de dat pe piele (unguent, crema sau solutie) si nici regim alimentar. Asteptam un rezultat si revin cu detalii.
Ce parazit este? Cumva raie? Nu  stiu alt parazit care sa dea manifestarile respective.
Multumesc mult pentru ajutor! Insa am fost la 3 medici fara nici un rezultat, iar acum suntem la al-4-lea. Acesta din urma se zice ca este cel mai bun, cu clinici in Craiova si Bucuresti si experienta internationala. Este adevarat ca acesta a pus un diacnostic diferit de ceilalti, luand o mostra de piele si a analizato la microscop. Spune ca afectiunea pielii este de la un parazit si a prescris Evomec si un supliment alimentar cu omega 3, 6 etc. Nu a prescris nimic de dat pe piele (unguent, crema sau solutie) si nici regim alimentar. Asteptam un rezultat si revin
Despre ce parazit e vorba? Cumva raie? Nu stiu nici un alt parazit care sa dea manifestari dermatologice si pentru care tratamentul e pe baza de ivermectin(evomec).
Dan2007
Newbie
*

Riff

« Reply #13 on: April 01, 2016, 11:55:07 PM »

Nu este raie, dar este un parazit asemanator. Doctorul zice ca nu se ia la om. Zice ca toti cainii il au pe piele, dar putini caini dezvolta boata. Pe imunitate scazuta si stres.
Pana una alta continuam cu ivomec 1,9 ml pe zi (in mancare) tratamentul trebuea dozat in functie de greutate si ii dau si suplimente nutritive cu omega 3, 6, 9. Rezultatele cica se vad dupa mai multe saptamani.
Azi i-am facut baie si a trebuit sa ii cumpar un sampon special pe baza de benzoyl peroxide.
Va tin la curent cu ce se mai intampla.
Cand o sa ajung la cabinetul veterinar pentru control o sa il intreb denumirea parazitului si o sa il postez aici.
Dan2007
Newbie
*

Riff

« Reply #14 on: April 14, 2016, 11:29:28 PM »

Dupa 3 saptamani cu 1,9 ml de ivomec (ivermectina) au aparut primele semne bune. Inflamatia pielii sa retras si a inceput sa creasca parul. Smiley Jos palaria pentru dr. Stefan Petrisor.
Pages: [1] 2   Go Up
  Print  

Jump to: