|
KANGDANLIN
|
 |
« Reply #15 on: November 04, 2011, 05:58:35 PM » |
|
eu acum ceva timp am pierdut o catea tocmai din cauza babesiozei, iar pe un altul l-am salvat....ai grija mare ce mancare dai cainelui in perioada asta...nu-i da nimic gras, ficatul este facut zob cainelui pe care l-am salvat i-am dat in perioada de convalescenta carne de vita, orez, iaurt si ala dietetic...sa nu-i dai prajeala, nici macar lapte ca poate sa fie ceva mai gras, si apa mereu curata, il scoti putin afara cat sa-si faca nevoile si inapoi la repaus...ai grija sa nu faca efort ai grija mereu sa vezi ce culoare are urina..daca este inchisa la culoare nu e bine..daca se mai deschide sunt semne bune de recuperare de slabit si al meu a slabit dar odata trecuta perioada de risc si-a revenit si in greutate multa rabdare si atentie la ce mananca
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Valdi
Newbie
Ham Ham
|
 |
« Reply #16 on: November 04, 2011, 11:47:20 PM » |
|
Va multumesc pentru ajutor. Din testele facute se pare ca transaminazele sunt normale ceea ce inseamna ca ficatul ar trebui sa se refaca. Bilirubina din urina este din ce in ce mai putina, urina incepe sa se deschida mult la culoare. Ce ma ingrijoreaza este faptul ca nu vrea sa se atinga de mancare deloc. Temperatura nu are. I-am dat in seara asta pe gura cu seringa un concentrat de covalescenta in care am pus niste probiotic, 7 seringi a cate 20 ml  , i-am dat o pastila protectoare hepatica Lagosa. Vad ca nu a vomitat nimic. Inca nu e stabil 100% pe picioare, are unele momente cand se duce intr-o parte , oricum mult mai putin decat pana acum. Maine va fi ultima perfuzie pe care i-o fac, urmand sa-l hranesc cu seringa pe gura pana se apuca de mancat. Vet-ul a spus ca nu intelege de ce nu mananca...are deja o saptamana de cand nu mananca nimic.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Valdi
Newbie
Ham Ham
|
 |
« Reply #17 on: November 08, 2011, 12:41:19 AM » |
|
De vineri pana Duminica trecuta, l-m hranit cu seringa cu pliculete. Duminica a inceput sa manance putin, maimult ofticat de celalalt ciobanesc german pe care il chemam sa-i manance mancarea doar doar il fac si pe Hab sa manance , si iata ca a mancat. Putin ficat prajit, putina carne de curcan fiarta. De Sambata trecuta nu i-am mai facut perfuzii si am incercat sa-i pun stomacul in miscare. Astazi a mancat si spre seara a vomat ce a mancat........probabil ca nu are stomacul pregatit sau nu stiu ce sa zic. In seara asta i-am dat un metoclopramid anti vomitiv, dupa carela 30 minute i-am dat in doua reprize cu lingurita sub falca un pate de la Royal Canin - Recovery pe care l-am diluat cu putina apa sa-l fac pastos si sa-l poata aduna cu limba. Nu mai are probleme de echilibru, urina e deschisa la culoare, nu are temperatura, teoretic boala s-ar fi dus, dar se pare ca nu-si revine cu stomacul si trebuie sa manance. Cum imi recomandati sa procedez cu el??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aurel
Hero Member

Vilas si Ella de la Isalnita
|
 |
« Reply #18 on: November 08, 2011, 01:57:05 AM » |
|
Noi cei de aici de pe forum,te putem ajuta doar moral,psihic,prin influenta de la distanta............. pe tine si pe catel(daca pui poze cu el)insa un raspuns pragmatic,vei primi numai de la un medic veterinar,incearca un raspuns de la Ariana.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #19 on: November 08, 2011, 02:18:28 AM » |
|
Doar cu rabdare si perseverenta (se pare ca o ai pe prima si o aplici pe a doua) , e totusi un catel in varsta. Tine-o tot asa! Sanatate!
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
Valdi
Newbie
Ham Ham
|
 |
« Reply #20 on: November 08, 2011, 09:27:27 AM » |
|
Multumesc!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #21 on: November 08, 2011, 11:36:55 AM » |
|
Nu-i mai da ficat prajit si in general nici un fel de prajeala. Da-i carne alba fiarta cu orez si morcovi pasati sau hrana uscata inmuiata in apa calda. Procentul de grasime di hrana uscata sa nu depaseasca 12%. Cauta pe diverse site-uri unde se pot face comenzi on line ca gasesti compozitia chimica a produselor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Valdi
Newbie
Ham Ham
|
 |
« Reply #22 on: November 08, 2011, 11:43:15 AM » |
|
Eu ma gandisem ca daca ii dau ficat isi reface mai repede globulele rosii care au fost afectat grav de la babesiela. E si un caine fitos, nu mananca legume, nu mananca orez, nu mananca decat carne sau daca ii bag cu seringa pe gat. Nu stii cat ma chinui cu el sa-i dau pastile, sa-i dau sa manance.........m-au obosit extrem de tare psihic saptamanile astea. De asta aveti mare grija la ce doctor va duceti ca cainii vostri, eu am fost sambata cu el si abia miercuri dupa ce am citit e pe net si am venit cu gura mare a citit analizele bine.....cica nu vazuse pe frotiu (ce dracu e ala) ca avea babesioza.....eu am luat fiecare element de pe analize si am cautat pe net ce inseamna si am vazut ca trombocitele erau 75...vet-ul era sigur ca erau 175 si de aici si-a dat seama ca a dat-o in bara grav....mi-a tinut cainele 4 zile aiurea pe perfuzii, el zicea ca e cu capul cainele....ce sa mai zic
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #23 on: November 08, 2011, 03:19:49 PM » |
|
ficatul de vita crud este recomandat in recuperarea dupa Babesioza...numi sa-l manance.
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #24 on: November 08, 2011, 03:39:49 PM » |
|
ficatul de vita crud este recomandat in recuperarea dupa Babesioza...numi sa-l manance.
Asa e, e bun pentru recuperare dar nu prajit. Pe de alta parte e destul de indigest. Cainii mei, sanatosi, daca mananca mai mult ficat, au scaun mai moale. Poate ar fi mai bine sa-i dai putin adica 1-2 ficatei de pasare fiindca are textura mai fina si se digera mai usor.Vladi, trebuie sa tii cont ca trebuie sa-i dai regim ca pentru hepatita. Daca vor fi mancaruri grele, le va vomita. Stiu cum e cu cainii fitzosi, am si eu unul; mi-e groaza la gandul ca s-ar putea imbolnavi si va trebui sa tina regim. Probabil va muri de inanitie ca regim nu va accepta in veci.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Valdi
Newbie
Ham Ham
|
 |
« Reply #25 on: November 08, 2011, 03:58:32 PM » |
|
Credeti ca ar fi bine daca ii fac iaurt cu branza de vaci , pisat si pus in seringa ? Eu stiu ca laptele nu e bun pt stomac in cazuri din astea.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #26 on: November 08, 2011, 05:48:14 PM » |
|
Nu accepta nici daca fierbi orezul in zeama in cre a fiert carnea? Cu branza de vaca, nu stiu ce sa zic, uneori e destul de grasa. Ai putea sa prepari tu in casa din lapte de la tarani dar ar trebui sa degresezi laptele ca are un deget de smantana. Eu zic sa incerci sa-i faci un mix se piept de pui, orez fiert la care sa adaugi un ficatel de pui pasat si poate asa va dori sa manance. Fa-o de o consistenta semilichida si poate avand un usor gust de ficatel de pui va accepta sa manance.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Valdi
Newbie
Ham Ham
|
 |
« Reply #27 on: November 08, 2011, 06:06:16 PM » |
|
Voi incerca, multumesc mult
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Valdi
Newbie
Ham Ham
|
 |
« Reply #28 on: November 16, 2011, 05:01:25 PM » |
|
Revin numai cu vesti excelente  Hab si-a revenit complet, mananca tot ce apuca si cat vrea el, nu mai vomita nimic, are o stare de spirit excelenta, se joaca, e vioi si intr-un final vesel. M-am linistit si eu, sunt ZEN, ii dau zilnic Lagosa si probiotic, daca are chef uneori mananca singur pastilele  Va multumesc ca m-ati ajutat cu sfaturile si gandurile voastre bune intr-un moment greu, va doresc tuturor sa va bucurati de cainii vostri macar cat ma voi bucura eu de acum inainte. Evenimentul trecut m-a facut sa ma gandesc mult mai bine la cat de trecatori suntem toti pe pamant si cat de mult conteaza familia si ma refer la cei cu 2 picioare cat si la cei cu 4 si compania lor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #29 on: November 16, 2011, 05:58:21 PM » |
|
Ce veste buna! Ma bucur nespus ca e bine. Imi era si frica sa intreb. Totusi nu uita ca ficatul lui a fost foarte afectat si cred ca ar fi bine sa-i faci o cura de silimarina. Il gasesti in farmaciile de oameni si sub denumirea de milk thistle si costa putin peste 20 lei. Poti sa-i dai si Essentiale. Sa fie sanatos si sa te bucuri de el. Nu uita de deparazitarea anti capusi ca de acolo a facut babesioza desi acum fiind cu ficatuli n pioneze nu prea e recomandat. Exista o metoda mai soft de alungare a puricilor si capuselor. Daca te intereseaza iti pot spune despre ce e vorba.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|