Valdi
Newbie
Ham Ham
|
 |
« on: November 01, 2011, 02:48:02 PM » |
|
Salut,
Am un ciobanesc german in varsta de 12 ani, il cheama Hab. Joi seara cand am venit acasa mai tarziu dormea, s-a ridicat cum face mereu sa ma intampine si a cazut cu picioarele din spate, am ras de el ca era adormit si nu am dat importanta. Vineri deja nu mai manca, bea doar apa, si incepuse sa mearga in deriva, nu mai avea putere in picioarele din spate care ii tremurau. Sambata l-am dus la doctor, respectiv la Prima Vet, de pe Iuliu Maniu, (langa liceul tudor Vladimirescu), Bucuresti. Initial vet-ul a crezut ca are ciocuri pe coloana si il doare cand merge, dar el mergea ca un betivan nu cu dificultati de apasare, i-a facut radiografie, are coloana perfecta fara nici un cioc. Hab era asezat pe o parte, i-a administrat un algocamin si i-a recoltat sange pentru analize. Cand sa-i dea drumul s-a uitat in ochii lui care ii faceau in cap ca un tonomat, se miscau ca si cand voiau sa intre in cap, de jos in sus spre sprinceana, si a diagnosticat Atac Cerebral (AVC). Sambata era terminat catelul, nu a miscat deloc, doar gemea, am stat cu el toata noaptea si l-am tinut in brate, nu raspundea la nimic, mancare, mangaieli, pisici , nimic. Nasul ii curgea ca si acum de altfel, temperatura sambata a fost de 39, duminica 40, luni 39, azi 39.2. Nu mananca nimic, e tinut numai pe perfuzii. Azi starea lui generala este mai buna, este receptiv, urca singur si coboara scarile, tot mai are tendinta sa cada, merge beat uneori, in special daca se scutura, dar NU mananca nimic.
Tratamentul lui a fost asa: -pyracetam 5ml -milgamma -aspatofort -manitol - vit c' - ringer -algocalmin
De luni, pentru ca febra nu scadea i s-a mai administrat si antibiotic Ingemicin la 24 ore, si osmofundin. Merg cu el la doctor de doua ori pe zi pentru perfuzii.
Va rog ce credeti ca ar trebui sa-i fac sa il fac sa capete apetit pentru mancare? Credeti cumpva ca diagnosticul a fost pus gresit? De ce ii curge apa din nas? aveti alte sfaturi sa-mi dati?
Va multumesc din suflet!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Valdi
Newbie
Ham Ham
|
 |
« Reply #1 on: November 02, 2011, 01:48:51 PM » |
|
Hab a fost diagnosticat azi cu Babesiela, i s-a administrat antidot...........
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
iubescg
Sr. Member

Nu exista caine prost,doar frustrari ale rabdarii!
|
 |
« Reply #2 on: November 02, 2011, 03:19:52 PM » |
|
II doresc multa putere si multa sanatate si dumneavoastra la fel!
|
|
|
|
|
|
CG-loialitate devotament perseverenta rabdare iertare ajutor iubire neconditionata! Desti viata lor e cat cea a unei flori in comparatue cu sufletul lor mare o traiesc de 10 ori mai demn , mai loial si mai curat decat ceea ce pe pamanta inca se numeste OM!
* Alex M*
|
|
|
Valdi
Newbie
Ham Ham
|
 |
« Reply #3 on: November 03, 2011, 11:18:17 AM » |
|
Multumesc din suflet pt incurajari. Hab este mult mai bine, am un termometru cu care ii monitorizez permanent temperatura, azi dimineatza avea 38.5 si cand am ajuns la vet avea 39.1, deci clar se sperie si ii creste temperatura. I-am zis in perfuzie sa nu-i mai faca algocalmin, i-a facut pyracetam, milgamma, ceva anti voma pt ca da B-urile imediat pe gura afara si nu a mai vomat  , ringer si cam atat. Inca nu vrea sa manance, desi se duce si miroase carnea, l-am hranit pe gura cu o seringa de 20 ml in care am bagat niste haleala de la Royal Canin pt refacere, a iesit un fel de pasta. Ca stare generala este mult mai bine, este nervos, si-a dat jos singur o branula desi i-am pus piper pe ea a lins piperul si a dat-o jos, merge mult mai drept si chiar sprinteaza, in 3 labe e mai greu  se mai clatina el asa, dar e slabit pt ca nu vrea sa manance.... Am sa ii mai monitorizez temperatura si ii voi mai da niste seringi cu papa bun  . Aveti idee ce altceva i-as mai putea face sa-l fac sa manance?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
iubescg
Sr. Member

Nu exista caine prost,doar frustrari ale rabdarii!
|
 |
« Reply #4 on: November 03, 2011, 01:03:14 PM » |
|
Multa dragoste si rabadare, cu timpul lucrurile vor intra in normal. Ma bucur enorm pt voi!
|
|
|
|
|
|
CG-loialitate devotament perseverenta rabdare iertare ajutor iubire neconditionata! Desti viata lor e cat cea a unei flori in comparatue cu sufletul lor mare o traiesc de 10 ori mai demn , mai loial si mai curat decat ceea ce pe pamanta inca se numeste OM!
* Alex M*
|
|
|
Valdi
Newbie
Ham Ham
|
 |
« Reply #5 on: November 03, 2011, 05:03:56 PM » |
|
Ce inseamna cu timpul? are deja 6 zile de cand nu a mai mancat nimic, traieste cu perfuzii, acum chiar nu il mai inteleg ... i-a prajit mama ficat cum ii placea lui, foarte putin, nu a mancat nimic, a incercat cu carne fripta de pui, iar nimic, orez cu legume, iar nu......vine, miroase si pleaca.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #6 on: November 03, 2011, 09:42:52 PM » |
|
Cred ca ti-a spus veterinarul ca antidotul pentru babesioza este extrem de toxic, si afecteaza ficatul si a rinichii. Cainele nu mai este tanar, se reface mai greu. Probabil din cauza aceasta nu mai mananca.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Valdi
Newbie
Ham Ham
|
 |
« Reply #7 on: November 03, 2011, 10:49:29 PM » |
|
Da, mi-a spus si de aia ii si face protector pt ficat la fiecare perfuzie, sincer ma ajuta sa aud si alte pareri, nu as vrea ca doctorul sa omita ceva.....pt ca eu il intreb orice imi trece prin cap. I-am dat 5 seringi pe gura cu mancare pt convalescenta si minerale. Tot nu vrea sa manance nimic solid. Temperatura de astazi seara la orele 20 era de 38.5 , temperatura buna, pipi am colectat intr-un recipient si este maro inchis la culoare ceea ce inseamna ca inca elimina bilirubina..... de ce ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #8 on: November 03, 2011, 11:34:44 PM » |
|
Citeste de pe acest forum la www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,2624.new/boardseen.html#new ca sa te lamuresti mai bine. Nu vreau sa te sperii dar din cate am citit si pealte forumuri se pare ca imidocarbul e atat de toxic incat omoara si cainele nu numai babesiile. De aceea in ultima vreme multi veterinari prefera tratamentul cu antibiotic (clindamicina) timp de trei saptamani. Faptul ca are urina de culoare inchisa arata clar ca are ficatul afectat. Sper din tot sufletul sa se insanatoseasca, stiu ce inseamna sa stai cu un caine 12 ani si la un moment dat sa nu mai fie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Valdi
Newbie
Ham Ham
|
 |
« Reply #9 on: November 03, 2011, 11:47:15 PM » |
|
Multumesc mult, am citit din pacate abia azi , ficatul a iesit cu probleme inca de la primele analize, nu pot sa cred ca i-a administrat o solutie atat de nociva daca stia ca are ficatul cu probleme. Ce e de facut in cazul asta? Stiu ca mereu i-a administrat hepatoprotector Aspatofort, ce ar putea sa-i mai dea sa stabilizeze ficatul? Dumezeule, cred ca daca imi omoara cainele il innec in chiuveta cu mana mea.......
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #10 on: November 04, 2011, 02:57:01 AM » |
|
Nu stiu ce e de facut, cainii mei nu au avut babesioza. Am avut o maidaneza la serviciu care a facut ehrlichioza si desi era tanara( doar un an si jumatate) nu a supravietuit.Nu e vina veterinarului, asta au invatat la facultatea de medicina veterinara. Daca nu-i dadea imizol, alternativa ar fi fost moartea de babesioza. Asa, are sanse sa scape. Tratamentul cu antibiotic e de data relativ recenta si nu toti veterinarii sunt de acord cu el din diverse motive. Unii ca nu stiu, despre altii gurile rele spun ca le convine mai mult imizolul ca are un pret mai mare. Nu vreau sa ma bag in disputa asta, cert este ca eu nu imi voi lasa cainele sa fie tratat cu imizol si apoi sa ma rog la Dumnezeu sa nu-i cedeze ficatul sau rinichii. Poate ar fi bine sa fie hranit prin perfuzie si i se mai curata si organismul de toxine.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Valdi
Newbie
Ham Ham
|
 |
« Reply #11 on: November 04, 2011, 10:37:30 AM » |
|
Asa este, ai dreptate, am scris ultima fraza la nervi si suparare. Din cate am mai citit se pare ca si pastilele alea de cumizol parca se numesc, trebuiesc administrate trei saptamani si se pare ca nu ar fi nici ele lipsite de multe efecte secundare si chiar moarte. Totul pare a fi o ruleta, extrem de instabila si care variaza de la organism la organism. Astazi am fost cu el iar la perfuzie, i-am recoltat si urina pentru analize si se pare ca transaminazele GPT au scazut de la 102.2 la 77,3 si incep sa intre in normal. I-a facut o ecografie, se pare ca are rinichii si vezica in stare foarte buna. Doctorul a spus ca nu am de ce sa ma ingrijorez deloc pentru sanatatea lui si ca evolueaza , mai incet pt ca este batran, dar sigur spre bine. I-am mai luat si niste pastile pentru protectia ficatului, asta pe langa Aspatofortul din vena, pe care i le voi da cand ajung diseara acasa, am avut o tentativa acum dar ii venea sa vomite de la B-urile din Milgamma si nu am vrut sa dea pastila afara. Ma gandesc sa ii mai administrez si niste Accidophilus care este un probiotic, trebuie sa-i sustin sistemul imunitar si sa-i refac flora intestinala, dupa 7 zile de nemancat..... Inca nu mananca nimic. Doctorul mi-a zis sa mai merg maine la o perfuzie si ca ar cam trebui lasat in pace....ma mai gandesc la acest lucru....l-as mai putea tine si weekend-ul asta pe perfuzie cel putin pana nu mai elimina deloc bilirubina in urina. Si azi mai avea niste bilirubina in urina, probabil ca elimina mai greu celulele moarte. Sa speram ca va fi bine  semne bune sunt!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #12 on: November 04, 2011, 11:24:58 AM » |
|
Antibioticul este clindamicina, denumirea comerciala e Dalacin. De cumizol nu am auzit, probabil e vorba de Cuminol care cu totul altceva, e alta clasa de antibiotic. Dupa ce va incepe sa manance e foarte bine sa-i dai probiotice. Ar fi bine sa-i dai toata viata Essentiale si Silimarina(Milk Thistle) 2luni-da, o luna-nu. Si alimentatia ar trebui sa fie dieta hepatica pina se amelioreaza starea ficatului sau macar granule senior dog. Daca il hranesti cu mancare gatita, e de preferat sa-i dai carne slaba, adica sa degresezi cat de cat supa. Pe mine m-a ingrijorat in topicul despre babesioza faptul ca aufost cazuri de caini care au murit la o luna-doua dupa tratament. Va urez sa treceti cu bine peste hopul acesta si sa ne dai vesti bune cat de curand.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Valdi
Newbie
Ham Ham
|
 |
« Reply #13 on: November 04, 2011, 12:53:41 PM » |
|
Multumesc mult!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rux_anda
|
 |
« Reply #14 on: November 04, 2011, 04:33:18 PM » |
|
Buna! Multa sanatate catelului si sper sa se recupereze. Am si eu un caine care a facut Babesioza si nu i-a dat imizol ca a zis ca e foarte toxic si nu merita. I-a dat in scimb Berenil (nu stiu ce e, a zis ca il ia din Rusia). Iti trimit un PM cu datele doctorului, poti sa il suni, eu il sunam si la 9 -10 seara si imi raspundea mereu. Al meu s-a vindecat (poate ca a fost diagnosticat la inceput, asa a zis doctorul cel putin, poate pentru ca era tanar), nu stiu daca face minuni, dar poti incerca sa te duci.. vezi ce iti zice. Multa sanatate!
|
|
|
|
|
|
The first step to better times is to imagine them.
|
|
|
|