|
cristimate
|
 |
« on: November 03, 2011, 01:51:43 AM » |
|
am 2 catei in curte: unul linie veche, perfect din punct de vedere al comportamentului: nici n-am simtit ca avem catel: era totul la locul lor, nu rodea nimic, florile au rasarit, le ocolea, le proteja, avea o porblema cu ficusurile: nici unul nu rezista o zi, in rest liniste si pace; a invatat sa faca caca in spate singurel. PERFECT
acum fetita asta noua nu mai stim ce sa facem: a inceput sa roada la ... terasa pana a rontunjit toate colturile. orice vas e mancare a fost ros: pana si alea de tabla a trebuit sa le schimb; am schimbat vreo 10 vase de apa pana le-am luat o galeata de metal din brico si nu mai are ce sa-i faca; apoi s-a apucat de "gradinarit"... a sapat pe unde a vazut ea ca nu e iarba, a pus sotia un gardulet mic de lemne sa-i atraga atentia ca acolo n-are voie si zi de zi scoate cate 1-2bete si le roade. apoi a trecut al scos florile ... ieri a scos o buruiana din spate cu tot cu radacina si a adus-o in fata. si totul a culminat azi cand am gasit o bucate de folia de pe gard pe jos (a tras de partea de jos pana a scos-o din autofiletante si apoi a tras de ea pana a jupui o bucata de 40cm ; acum tre sa dau iau 2 mil sa o pun la loc... cara tot din spate in fata, lemne, cutii... saptamanal car 2 roabe in spate. la incepu cara si ea un lemn 2, acum cara bucati de gardulet ...
ce naiba sa-i fac sa se calmeze? nu va zic ca tot timpul este peste catelul meu si de la un timp asta s-a cam plictisit de ea si ii aplica niste corectii cam dure...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Maia
|
 |
« Reply #1 on: November 03, 2011, 09:07:46 AM » |
|
Cu aceeasi problema ma confrunt si eu. Deocamdata n-am gasit nicio metoda s-o linistesc. N-are niciun stres, poti s-o certi, sa nu te mai joci cu ea...nu-i pasa...gaseste ea noi forme de a-si consuma energia...tocmai ceea ce ii este interzis. Am numai gropi in curte, flori smulse, trandafiri abia plantati imprastiati...ce mai...arata ca dupa razboi. Cand era mai micuta nu se atingea deloc de flori. Acum si ghivecele mari le cara in mijlocul curtii...la locul ei de lupta  . Este foarte fericita, ca un copil alintat si razgaiat 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bobo70
Waldo Sress
Hero Member

|
 |
« Reply #2 on: November 03, 2011, 09:18:07 AM » |
|
Miscare multa, aruncati cu mingia cu sfoara (iei doua mingiute identice si incerci sa le arunci alternativ) si nu numai alergat. Incercati cateva comenzi pentru a solicita putin si creierul nu numai musculatura. Daca faceti treaba asta cel putin o ora pe zi, cred ca se rezolva problema...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Maia
|
 |
« Reply #3 on: November 03, 2011, 09:24:19 AM » |
|
Asta crezi tu Bobo...fac asta zilnic, ne jucam cam 2 ore asa cum spui cu mingi identice, alearga de nu mai stie de ea, facem o ora plimbare in parc...si e tot la 380. Plus ca e libera in curte toata ziua si combate cu ciobanescul bucovinean si terrierul vecinilor. Eu deja am slabit 2 kg si crede-ma n-am de unde sa mai dau jos  . O s-o scot greu tare la capat cu ea. Poate o sa rezolve ceva Santos cand o avea vreun an  Am avut 2 CG linie veche si nu m-am confruntat cu asa probleme. Anouk e pur si simplu in priza non stop.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bobo70
Waldo Sress
Hero Member

|
 |
« Reply #4 on: November 03, 2011, 10:03:53 AM » |
|
Asta crezi tu Bobo...fac asta zilnic, ne jucam cam 2 ore asa cum spui cu mingi identice, alearga de nu mai stie de ea, facem o ora plimbare in parc...si e tot la 380. Plus ca e libera in curte toata ziua si combate cu ciobanescul bucovinean si terrierul vecinilor. Eu deja am slabit 2 kg si crede-ma n-am de unde sa mai dau jos  . O s-o scot greu tare la capat cu ea. Poate o sa rezolve ceva Santos cand o avea vreun an  Am avut 2 CG linie veche si nu m-am confruntat cu asa probleme. Anouk e pur si simplu in priza non stop.  Cunosc problema asta... Asta sunt cainii de lucru. Daca nu poti nu-ti iei asa ceva. Exact asa este si Lena (von Bismack), femela unui prieten. Are numai 6 luni si deja l-a adus cu nervii la pamant, mai ales ca stau la bloc. Se tine numai de prostii...  Ultima a fost de pomina..., a ros tevile din Pexal de la incalzirea centrala si a reusit sa goleasca cazanul centralei termice peste toti vecinii. Distractie mare...  Totusi de vreo doua saptamani am inceput sa tragem putin de ea cu antrenamente mai dure si s-a mai inmuiat. Nu foarte tare, dar suficient cat sa nu-l omoare vecinii pe prietenul meu. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Maia
|
 |
« Reply #5 on: November 03, 2011, 10:24:28 AM » |
|
Realizez ca o sa am zile grele, stiam asta dintr-un inceput...de aceea mi-am si luat caine din linie de lucru...dar ea chiar este exagerata...orice aplici e fara efect. Sunt sigura ca in final se vor gasi metode de a o potoli. Acum nici nu vreau sa o corijez mai dur pentru ca e copilas si vreau s-o las sa se bucure de copilarie, nu vreau sa am un caine timorat...sper sa ma tina nervii pana mai creste  Am fost plecata 2 saptamani si a ramas cu mama (n-are autoritate in fata catelusei)...timp in care Anouk era sef de haita...nu pot sa spun cum am gasit-o...indisciplinata total. Mi-au trebuit alte 2 saptamani s-o dezvat sa mai sara pe mine...pe mama tot mai sare  Daca e sa fiu sincera...imi place de mor ca are idei si initiativa...dar uneori ma dispera pur si simplu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #6 on: November 03, 2011, 11:15:14 AM » |
|
plictiseala clar! Nu cred ca e caracteristic comportamentul cainilor de lucru...ci mai degraba cainilor tineri, energici, inteligenti. Si NAti distrugea tot cand era tanara, acum e randul lui Magnus...face prapad daca nu are ocupatie...la fel ...galeti, oale....sapaturi la greu....arici mort...cusca flendurita....Cred ca am sa-l invat sa se urce pe trambulina sa mai oboseasca putin daca tot n-am dezasamblat-o! 
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
bobo70
Waldo Sress
Hero Member

|
 |
« Reply #7 on: November 03, 2011, 02:16:35 PM » |
|
Comportamentul asta nu este cu siguranta caracteristic cainilor de lucru, dar ceea ce spun este ca un caine cu alt temperament este mult mai usor de obosit. Magnus este dupa un regim sever de antrenament sustinut si dintr-o data s-a trezit cu prea multa odihna pe cap. Nu stie cum sa-si umple timpul pe care alta data il petrecea la antrenament. Asa ca, se descurca si el cum poate... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cristimate
|
 |
« Reply #8 on: November 03, 2011, 11:08:24 PM » |
|
o sa-i zic la dresor sa mareasca ora de dresaj. ideea e ca acum n-am timp de ei asa cum ar trebui, am zis ei sunt sacrificati... astept sa se faca mai mare sa-i dau drumul pe shtrasse sa alerge pana s-o plictisi. acum mi-e frica sa n-o pierd sambata o mai obosesc eu dar ... e clar plictisita dar de ce am luat 2, nu de aia? se se mai joace si ei pana nu mai pot; ramaneam cu unul si rezolvam problema; oricum pentru ca asta mica tot sare calul, baiatul meu a inceput sa o corecteze. de ex nu o mai lasa sa vina la picioarele mele... se pune intre noi si parca o pazeste. cum se apropie cum o coreceaza... si ce-o mai jughineste  LE iar ref obosit nu sunt de acord ca ii poti obosi; pe baiat intr-o zi cred ca i-am aruncat mingea pana efectiv am cazut lat, el tot venea cu ea in gura... e adevarat pe 3 carari venea si el si a golit o galeata de apa dar tot avea chef de joaca. si l-am final i-am dat drumul pe strada si eu m-am dus sa ma intind. ma durut mana 1 saptamana  :D:D 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mignon
|
 |
« Reply #9 on: November 06, 2011, 09:37:29 PM » |
|
Parca imi suna cunoscut povestile astea cu sapatul, daramatul, caratul mobilierului de gradina si maruntitul a tot ce prinde: maturi, lemne, vase...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zara05
Newbie
|
 |
« Reply #10 on: November 15, 2011, 03:30:19 PM » |
|
Macar se mai potolesc odata cu varsta ? Si cam cand se intampla asta, ca m-a adus cu nervii la pamant. Are deja 1an si 5luni si parca face mai rau decat atunci cand era mica. Nu mai vorbesc de vase roase, sapaturi, flori rupte si de caratul a tot ce gaseste si nici de faptul ca mi-a ros cablul de la pompa de apa. Chiar acum m-a sunat mama la servici sa-mi spuna ca nu-i merge televizorul si a descoperit amplificatorul de afara care era incastrat in zid smuls cu tot cu fire, cu priza si cu toata cutia aceea in care erau asamblate. N-am ajuns inca acasa sa evaluez paguba, dar deja sunt la capatul puterilor. Are o curte de 4000 m in care da toata ziua ture, are partener de joaca inca un metis de ciobanesc german care e incomparabil cu ea. Ceea ce am remarcat este ca asta vara nu facea chiar asa, fiind toata ziua cu noi prin curte. De cand a venit frigul si noi stam mai mult in casa probabil ca e ofticata ca nu i se mai da atata atentie. In orice caz, vreau sa stiu daca odata cu varsta sunt sanse sa se termine nebunia. Mai ales ca in primavara sper sa am si eu trandafiri... la mine la servici sunt pusi zeci de trandafiri sub sticle si avem haite de ciini si nu e deranjat niciunul, iar eu acasa am o catea careia nu-i rezista nimic. la naiba !
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mignon
|
 |
« Reply #11 on: November 16, 2011, 07:42:57 PM » |
|
Imi pare rau ca te dezamagesc, dar nu cred ca se calmeaza. Am impresia ca asta e temperamentul cainilor de lucru. Si al meu la fel face: cu cat creste, cu atat "cresc" si nebuniile.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zara05
Newbie
|
 |
« Reply #12 on: November 18, 2011, 09:58:08 AM » |
|
Multumesc, Mignon ! Ce sa spun, suntem ca rasu-plansu, ieri zmotocea de zor un covor de la usa de afara, tocmai in mijlocul curtii. Am vazut-o de la balcon, am certat-o si l-a dus inapoi, exact la locul lui, aranjat identic  )))
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mignon
|
 |
« Reply #13 on: November 19, 2011, 12:28:51 AM » |
|
Da, pe principiul "Nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i miroase...". Eu deja ma gandesc serios sa-i delimitez spatiul de "lucru", ca nu se mai poate. Desi, imi imaginez cum se va comporta cand se vede liber... Se face... aeroplan, nu alta. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cristimate
|
 |
« Reply #14 on: November 19, 2011, 07:36:10 AM » |
|
Multumesc, Mignon ! Ce sa spun, suntem ca rasu-plansu, ieri zmotocea de zor un covor de la usa de afara, tocmai in mijlocul curtii. Am vazut-o de la balcon, am certat-o si l-a dus inapoi, exact la locul lui, aranjat identic  ))) ehee... vezi daca ai covor  ; eu nu mai am din prima saptamana dupa ca am adus fata in curte la noi. adica il am dar in fiecare zi in alta parte a curtii...  oricum eu m-am obisnuit totusi incet incet am ajuns la concluzia ca e f important ca in primele luni sa-i fi aproape si sa-l corectezi la tot ce nu iti place. dupa discutii cu sotia am realizat ca ea a stat langa primul intre lunile 6 si 10, zi de zi (sotia era intre job-uri). si cum il vedea ca face ceva cum il corecta. Imi aduc aminte ca il lasam in casa si instinctul de a roade si chiar marca anumite obiecte era prezent DAR mereu il corectam. Tot imi aduc aminte ca desi l-am certat, l-am mangaiat, l-am rugat, l-am dojenit, am facut aboslut ce ii faceam si in alte situatii el tot mi-a distrus palmierul din curte: nu s-a lasat pana nu l-a facut franjuri Deci in opinia mea asta cu obositul nu tine, la 6 dim ii aud cum se joaca impreuna in fata usii de la intrare si o tin asa cel putin 1 ora daca nu mai mult. dupa care de la 7 se scoala vecina si-si da cateii afara : urmeaza cearta de peste gard si tot asa...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|