Forum ciobanesc german
May 29, 2010, 11:28:56 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
pensiune
Anunturi: Examen de Lucru BH-IPO cu arbitru S.V

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Caldura ingrozitoare si miscarea  (Read 3377 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
metalghost
Newbie
*

« on: June 27, 2006, 07:35:22 PM »

Zilele astea a fost foarte cald afara si am observat ca Ari nu e tocmai in apele lui. Cand mergem afara se plimba, isi face nevoile, insa nu prea ii mai arde sa alerge. Eu merg cu el seara in curtea unui liceu si ma joc cu mingia cu el. Deobicei alerga cel putin jumatate de ora, insa acum dupa 10 minute se aseaza langa mine gafaind. El are 6,5 luni, si in mod normal are foarte multa energie. Am evitat sa il mai scot din casa dupa-amiaza si am limitat iesirile dimineata foarte devreme si seara tarziu. Voi cum procedati in perioada asta?
A, si inca un lucru. Aseara, dupa ce am venit de afara, i-am dat sa manance. Dupa ce a mancat a baut doua castroane de apa si a inceput sa alerge de bezmetic prin casa (asta dupa ce fusesem in curtea liceului). Evident dupa cateva ture nebunesti a varsat tot ce mancase... Este o manifestare normala cauzata de caldura?
Multumesc!

Cu cât cunosc mai mulţi oameni, cu atât îmi iubesc mai mult câinele!
razvan
Ciobanesc German
Administrator

German Shepherd

« Reply #1 on: June 27, 2006, 07:45:25 PM »

Eu zic ca este normal, gandeste-te ca temperatura la nivelul solului este mult mai mare decat cea anuntata la radio/tv (care oricum se masoara la umbra). Plus ca, banuiec ca in curtea scolii este asfalt pe jos, care la ~36 grade de astazi (conform climatronicului din masina, tinuta la umbra), foarte probabil frige ...
Atentie cu bautul apei dupa ture din astea pe afara .... mai bine udat pe ceafa/organe genitale/pernute, si lasat sa bea apa cand se mai racoreste!

darzenia, loialitatea si devotamentul pe care il arata fata de stapan, situeaza Ciobanescul German in fruntea elitei canine....
dsh
Administrator

« Reply #2 on: June 27, 2006, 07:47:57 PM »

si pentru hranire trebuie sa astepti putin - lasa-l jumatate de ora sa se linisteasca, apoi mancare; pe caldura asta, daca tot ai timp, mai bine o plimbare de 40 de minute decat alergat 10 minute (cand lesina cainele, chiar daca e dupa ora 9 seara);

Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
metalghost
Newbie
*

« Reply #3 on: June 27, 2006, 07:49:37 PM »

Multumesc mult!
O sa tin cont!
 Smiley

Ariana
Global Moderator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #4 on: June 28, 2006, 09:28:22 AM »

pe caldurile ascestea noi ii facem Natiei dus cu furtunul de vreo 3-4 ori pe zi iar seara cate o ora de inot in Somes, cel putin.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
abra
Full Member

Ciobanesc German

« Reply #5 on: June 28, 2006, 12:24:53 PM »

Nu sunt prea multe bai? Nu ii face rau? La ego de exemplu nu ii pot face baie f des ca imediat cand iese de sub "dus" intra in nisip si se face ca un purcelus si nu mai stiu cum sa ii scot nisipul din blana
irinayvonne
Full Member

Raj

« Reply #6 on: June 28, 2006, 12:26:43 PM »

pe raj il ud cu furtunul o data pe zi! i-am facut sambata o baie cu sampon si dupa ce l-am spalat bine s-a bagat in cel mai mare noroi
metalghost
Newbie
*

« Reply #7 on: June 28, 2006, 02:17:08 PM »

Duşul voi îl faceţi cu apă rece sau călduţă? Eu sunt în revizie şi nu am apă caldă, iar cu rece nu am avut curaj să îi fac.
Şi oricum reţinusem că nu e bine să fie spălat prea des, dar acum înţeleg că această regulă se aplică doar spălării cu şampon, nu? Şi apropos de şampon, ce îmi recomandaţi?
Mulţumesc
« Last Edit: June 28, 2006, 02:25:11 PM by razvan » Logged

razvan
Ciobanesc German
Administrator

German Shepherd

« Reply #8 on: June 28, 2006, 02:33:03 PM »

Da, regula se aplica baii cu sampon, cu apa poti sa-l speli de cate ori vrei.

darzenia, loialitatea si devotamentul pe care il arata fata de stapan, situeaza Ciobanescul German in fruntea elitei canine....
crb
Hero Member

« Reply #9 on: June 28, 2006, 09:52:37 PM »

baie cu furtunul, daca o accepta....considera ca inoata....apa din iazuri, lacuri, rauri,....de obicei nu are sampon...

ce nu te omoara ,te intareste ?  ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
Ariana
Global Moderator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #10 on: July 21, 2007, 09:51:22 PM »

suporta CG caldura pe la voi? Cateii mei se descurca....dar la noi in Ardeal e mai "racoare" numai 28-31C seara.  Cheesy Grin  .  Bineinteles am reluat dusurile cu furtunul....dar trebuie sa asteptam ceva vreme sa vina apa mai calduta (cateva zeci de sec. e fierbinte) si stam toata ziua pe ciment/gresie/sub umbra nucului batran. Oricum deja e groaznica temperatura aceasta si ma gandesc cateodata foarte serios sa ma intind si eu pe gresie, pana acum cea mai drastica actiune a fost sa stau in usa congelatorului deschis.
 Cheesy Shocked

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
Kintasha
lupul cel rau
Hero Member

« Reply #11 on: July 21, 2007, 11:34:10 PM »

cainii mei se ascund in pivnita peste zi, i-au facut maica-mii niste gropi cat casa acolo Sad e drept, nici macar acolo nu mai e racoare, dar e mai racoare decat afara.
cand e ea acasa, se intind pe gresie (nu ca nu ar fi calda....)si le face dus seara.
in Teleorman unde e ea e extrem de cald, e la fel de cald ca in bucuresti.

abra
Full Member

Ciobanesc German

« Reply #12 on: July 22, 2007, 12:25:02 AM »

ego are regim special....doarme in camera cu aer conditionat pe timpul zilei si il acoperim cu ceva usor sa nu raceasca cumva....e regimul aplicat de parintii mei nepotelului:)) si in fiecare weekend-de vineri incepand si sfarsind cu duminica-mergem la mures si ne balacim cu orele
k3na
Hero Member

ALMA-the best

« Reply #13 on: July 23, 2007, 07:37:20 PM »

noi plecam la tara ca nu se mai poate. nu stiu ce sa ma mai fac cu ei. ne mutam cu totul pana la inceputul saptamanii viitoare. ai mei catei beau apa multa, se misca afara si mananca normal. singurul impediment e ca sufera f tare de cald, rasufla greu mereu . e adevarat ca aceasta respiratie mult ingreunata poate duce la probleme cardiace?

cuget, deci exist!
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: