Forum ciobanesc german
November 09, 2012, 12:45:25 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SV-Bundessiegerzuchtschau 2012 in Ulm

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: Diaree sau giardia ? ajutor va rog  (Read 4341 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
bullx07
Newbie
*

« on: November 22, 2011, 10:42:55 PM »

Hello tuturor in primul rand , sunt nou pe forum!
Ma numesc Alex si sunt fericitul posesor al unei cateluse  care de curand a implinit 5 luni !
Problemele din nefericire nu au incetat sa apara inca din primele luni , am trecut peste ele , dar acum se confrunta cu o problema digestiva , are diaree cronica , de o culoare ciudata , albicioasa/verzuie/gri . Dispozitia cainelui este excelenta , mananca , se joaca , nici un fel de probleme in comportament! Veterinarul mi-a spus ca poate fi vorba de un virus numit Giardia , si mi-a dat o reteta cu metronizadol 250 mg 1cp/zi timp de 5 zile + hrana royal canin ,mi-a spus sa-i dau in combinatie cu orez fiert ; ce ma sperie este faptul ca e posibil sa aiba o boala de absorbtie (tot veterinarul mi-a spus ca daca problema nu dispare dupa ce termin cu medicamentul,aceasta este cea mai probabila cauza) , sistemul digestiv nu absoarbe lichidele din hrana iar aceasta afectiune este iremediabila, plus ca mancarea va trebuie sa fie speciala pe tot parcursul vietii! Acum astept si pareri din partea voastra , tin sa mai mentionez ca are toate vaccinele , inclusiv calciu atat pastile cat si fixator injectabil ! Am sa pun si o poza cu catelusa . Multumesc

freddy25
Hero Member

« Reply #1 on: November 22, 2011, 11:47:00 PM »

Ce fel de mancare a primit pina sa faca diaree? Al meu facea diaree de la Acana junior large breed. Celalat catel manca pamant si din aceasta cauza mai facea moale uneori. Urmareste-o,  poate a gasit de rontait ceva ce nu-i prieste, sau e toxic de exemplu var, ciment. La varsta asta au tot felul de idei, incearca orice vad.
petshop4you
Leo Brisan
Sr. Member

« Reply #2 on: November 23, 2011, 08:07:12 AM »

Un caine sanatos, cu un tract digestiv sanatos nu prea face diaree indiferent de mancare. Iar Acana este una din cele mai bune mancaruri la ora actuala.
Apoi urmeaza cainii sensibili la anumite componente ale mancarii si mai fac moale sau diaree la diferite tipuri de mancare, datorita unor anumite componente ale mancarii respective.
Catelusul in cauza are alte probleme avand in vedere culoarea fecalelor, nu are nici o legatura cu tipul de mancarea.
Iar doctorii veterinari iti recomanda mancarea care o au in cabinet, ca sa-si vanda marfa, nu neaparat ca aceea e cea de care are nevoie cainele in acel moment.
Am vazut de nu stiu cate ori acest aspect.
Royal Canin este cel mai prost raport calitate/pret din totdeauna, dar au un marketing foarte bun.
Acana e net superioara RC-ului, dar pentru cine stie sa citeasca o lista de ingrediente, nu pentru cine vede doar reclama.
freddy25
Hero Member

« Reply #3 on: November 23, 2011, 12:47:30 PM »

Cel mai bine ar fi ca la 10 zile dupa tratament(daca diareea persista) sa faci analize la proba de fecale adica coproparazitologic si mai ales o antibiograma.  In caz contrar se va bajbai multa vreme. Se vor tot schimba medicamentele fara sa se stie cu exactitate cu ce fel de germen e infectat si la ce tip de antibiotic e sensibil. Catelul e in crestere,  trebuie sa asimileze toata hrana. Are dreptate userul de mai sus, culoarea aia e suspecta, pare o infectie.
Leo Brisan
Sr. Member

« Reply #4 on: November 23, 2011, 02:30:07 PM »

Tot userul de mai sus iti sugereaza sa faci ACUM examentul coproparazitologic si sa nu mai astepti nici o zi. Dar in mod normal trebuia sa fie facut pana acum ...
freddy25
Hero Member

« Reply #5 on: November 23, 2011, 04:22:31 PM »

Dar stii, ca dupa tratament cu metronidazol rezultatul pentru  giardia si alte microorganisme va fi alterat. De aceea am zis sa astepti sa treaca efectul metronidazolului. Pe de alta parte eu am observat la cainii pe care i-am avut in decursul vietii ca au un scaun mai decolorat s usor verzui si parca imbracat intr-o membrana (cred ca de grasime) atunci cand mancau gras. De aici trag concluzia ca nu ar strica sa-i faci si analize pentru ficat si pancreas.
bullx07
Newbie
*

« Reply #6 on: November 23, 2011, 09:43:21 PM »

Salutare din nou ! Va multumesc foarte mult pentru raspunsurile voastre , am sa-i fac mai intai un test la o proba de fecale , sa stiu exact daca are sau nu un virus , incerc sa le iau prin eliminare . Astazi am fost la serviciu , dar am intrebat-o pe mama cum face scaunul , si a spus ca e ceva mai solid , sper sa isi revina . Mancarea pe care i-o dau de cel putin o luna este orez fiert,morcov fiert + o conserva mara dog 1250gr la 5kg orez fiert.
Acum am eliminat conserva si morcovul , ii dau doar orez fiert cu mancare speciala dupa spusele veterinarului , astept sa termin tratamentul sa vad care e rezultatul ...
Acum nu vreau sa mai deschid alt topic ... o problema secundara as zice este ca mai si schioapata de labuta stanga fata ... nu pare sa fie lovita, am controlat pernutele si nu am gasit nici un ghimpe... daca pun presiune pe labuta nu pare sa o doara ... doar ca schioapata .. Multumesc inca odata si sincer apreciez ajutorul vostru , m-am atasat prea mult de ea si nu vreau ca lipsa mea de experienta sa-i afecteze viata intr-un mod negativ.
Leo Brisan
Sr. Member

« Reply #7 on: November 23, 2011, 11:48:17 PM »

Pt schiopatat poti sa ii dai K9 COMPLETE MOTION, o pastila/zi pana termini cutia Smiley
freddy25
Hero Member

« Reply #8 on: November 24, 2011, 12:08:26 AM »

S-ar putea sa fie dureri de crestere. Dar daca ai ajuns la orez fiert si tot mai face moale, e clar ca nu e in regula. Veterinarul nu a luat in consideratie o posibila enterocolita de natura microbiana?
bullx07
Newbie
*

« Reply #9 on: November 27, 2011, 02:05:31 PM »

Salutare! Pentru schiopatat veterinarul mi-a dat pet-phos , ii dau 1 capsula pe zi  , cat despre enterocolita .. nu a pomenit nimic.. astazi este a 5-a zi in care ii voi da metrodizanol si deja se vad schimbari , scaunul este mai solid iar culoare ciudata a disparut . Multumesc
brazil
Hero Member

ea este Brazil

« Reply #10 on: November 28, 2011, 07:39:41 PM »

Nu ar trebui si niste carnita fiarta in orezul cu morcov?! sa mai prinda puteri
Leo Brisan
Sr. Member

« Reply #11 on: November 28, 2011, 10:11:22 PM »

Pet Phos-ul nu e grozav, vei vedea ca o imbunatatire vizibila nu va fi. Ti-a dat ce avea el in cabinet, K9 era mai bun.

Salutare! Pentru schiopatat veterinarul mi-a dat pet-phos , ii dau 1 capsula pe zi  , cat despre enterocolita .. nu a pomenit nimic.. astazi este a 5-a zi in care ii voi da metrodizanol si deja se vad schimbari , scaunul este mai solid iar culoare ciudata a disparut . Multumesc
bullx07
Newbie
*

« Reply #12 on: November 29, 2011, 11:55:36 PM »

Nu ar trebui si niste carnita fiarta in orezul cu morcov?! sa mai prinda puteri
apai .. pot sa-i pun si niste piept de pui sa vita in orezul acela , asta daca este ok ... evident !
bullx07
Newbie
*

« Reply #13 on: November 29, 2011, 11:57:57 PM »

Pet Phos-ul nu e grozav, vei vedea ca o imbunatatire vizibila nu va fi. Ti-a dat ce avea el in cabinet, K9 era mai bun.

pare ca nu mai schioapata , sper sa fie catu-si de putin bun ca am cumparat o cutie de 100 comprimate ..
Leo Brisan
Sr. Member

« Reply #14 on: November 30, 2011, 12:42:55 AM »

Acum sigur ca nu sunt 0 efect si daca tot i-ai luat o cutie administreaza-le pe toate Smiley

pare ca nu mai schioapata , sper sa fie catu-si de putin bun ca am cumparat o cutie de 100 comprimate ..

Pages: [1] 2   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora 

turenhof