N am mai scris de multisor pe forum , asa ca pentru inceput va anunt, ca Toscai ii merge foarte bine.
Prin primavara am simtit o chemare sa fac ceva , ce nu mai facusem de cand eram copil; nu mai trasesem cu arcul .Drept urmare mi am luat un arc, m am documenta putin despre tehnica de tragere( ca de...acum avem internet)si am inceput sa mi fac damblaua.

Daca aveam un club in Bistrita , mergeam la Club, dar cum nu este asa ceva prin zona , m am invatat singur.
Pentru inceput mi am luat un arc "recurve" si trageam de coarda cu trei degete( tehnica mediteraniana), dar nu peste mult timp l am inlocuit cu un arc traditional coreean si am inceput sa trag cu inel. Arcul traditional este mai dificil de controlat, dar si satisfactia pe care ti o da acesta este pe masura.
Va invit pe toti cei care aveti intre 4 si 90 de ani ca sa trageti cu arcul . Sunt sigur ca nu o sa regretati.
Este un sport putin costisitor iar daca va place sa mesteriti sau aveti putina indemanare, puteti sa va faceti singuri arcurile si sagetile. Eu pot sa va dau cateva sfaturi iar bistritenilor chiar o mana de ajutor sau unele materiale.
Daca veti vrea sa participati la concursuri, pentru a va verifica nivelul la care ati ajuns, sau pentru a cunoaste oameni noi si de calitate, atunci aveti de unde alege , pentru ca anual sunt 10 - 15 competitii. Eu deja am participat la 3.
Sa va arat cateva imagini cu ceea ce mesteresc eu . Pozele sunt amestecate cu altele, ce arata o alta pasiune de a mea , dar va descurcati voi sa le selectati, pe cele care au legatura cu arcasia(inele thumb ring, tinde 2D, arcuri, sageti, unelte, tolbe, costume etc.
https://picasaweb.google.com/lh/myphotos Aici sunt si cateva filmulete cu mine in actiune:
http://s1081.photobucket.com/albums/j356/traianj/?action=view¤t=MPG_1899.mp4 Sper ca sa nu mi fie considerata postarea aceasta drept reclama, este doar o invitatie la sport. Iar eu personal nu vand nimic din ceea ce fac, adica arcuri ori sageti..., (eventual fac unele schimburi , de exemplu: dau lemne pe pene

)
Important !
Luati va toate masurile de siguranta pentru dumneavoastra, cainele companion si ceilalti . Asta inseamna locatie adecvata, si materiale corespunzatoare. Nu riscati nimic , este vorba despre o arma care daca este folosita gresit, poate sa fie letala!
Nu vanati ! Vanatoarea cu arcul este infractiune si este aspru pedepesita de lege si nu numai....
Va doresc cat mai multe "atze" ! ( atze= sageti care zboara cum trebuie , si unde trebuie)