Forum ciobanesc german
February 13, 2012, 02:02:20 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: Asociatia Romana pentru Ciobanesc German

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Ce as putea face sa nu mai sara pe gard?  (Read 1594 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
cosmina 71
Newbie
*

« on: December 17, 2011, 06:04:51 PM »

Am un ciobanesc german de un an jumate,l-am luat acum 3 luni de la fostul stapan pentru ca cica-manca prea mult-si nu erau bani sa poata fi hranit,desigur in zilele pe care le traim sunt si foarte multi oameni care nu au bani de mancare.Pana aici toate bune si frumoase ,cainele arata jalnic de slab cand a venit la noi efectiv cu aspect de Auschvitz,i-am dat papa progresiv,deparazitat intern si exern,facut toate vaccinurile,vitamine adminstrate 10 zile pe luna,cainele docil si cumsecade,extrem de prietenos cu noi.Ni s-a spus ca era si batut la cate o betie a stapanului ,legat cu un lant de 1,5 metri,niciodata lasat liber,si multe alte maltratari.Cum iubesc foarte mult animalele si am hotarat ca la mine in curte caini nu stau legati,dupa 4-5 zile l-am lasat complet liber,sa isi ia in custodie noul teritoriu,vecinii,etc.Dar de un timp ma confrunt cu o mare problema,imi demoleaza gardul dintre vecini,gardurile mai corect spus,ambele din ambele parti,sare ca nebunul pe garduri si pe poarta cum i se pare ca nu e ceva ok in curtea vecina,astefl a reusit aproape sa strice unul si mi-e de-a dreptul teama ca va dobori gardul,pentru ca intre timp a devenit un catel superb,enorm si cu multa forta fizica,prea multa cred eu.Va rog sa imi dati un sfat,ce ar trebui sa fac cu el sa nu mai sara frontal pe garduri si pe poarta,momentan l-am legat ca altfel nu am cum sa stau cu el in curte tot timpul,si chiar daca ii spun ca nu e voie cand este ocupat cu latratul la musafirii vecinlor si la oamenii de pe strada nu ascuta nimic,oricum noi mai mult decat jumatate de zi suntem plecati la serviciu,iar el intre timp demoleaza gardurile si poarta,toata vopseaua este luata jos de ghearele lui,asa este obisnuit sa latre din stand in doua labe,sa vada oamenii de la acelasi nivel.Please HELP!Ca detest sa il tin legat tot timpul.
Arpad
Jr. Member
**

« Reply #1 on: December 17, 2011, 08:33:18 PM »

Da ai o problema.....Nu stiu cum o poti rezolva....La mine e mult mai grav.CG-ul meu e in stare sa omoare pe cineva atat e de agresiv.Sper sa nu ajunga vreodata sa sara gardul in strada ca e prapad.Oricum din tarcul de peste 2 metri sare fara probleme(nu mai pot primi pe nimeni in curte).Zilele urmatoare voi acoperi tarcul.
Pet Shop Online cu Livrare Rapida PetShop4You
nina_popa
Full Member

« Reply #2 on: December 20, 2011, 08:45:05 AM »

Pot sa intreb cine sunt “inamicii” vostri? Smiley Femela noastra considera ca cele care trebuie bagate in sperieti sunt babutele care merg pe strada sprijinindu-se de bota sau care trag dupa ele un carucior din acela pentru butelii. Se distreaza grozav terorizand bietele babute Grin.Totusi, cand suntem la plimbare nu face chestiile astea, e atenta dar nu se repede si nu latra la nimeni fara motiv.
Se pare ca mintea lor functioneaza ceva de genul: “ Eu latru, omul acesta se sperie si pleaca. Waw ce tare sunt………sa vezi data viitoare ce scandal fac.” Cheesy

Pe noi nu ne deranjeaza foarte tare chestia asta pentru ca gardul e din beton ( are si ea o portiune prin care poate vedea) in plus, ii putem intrerupe “repertoriul” oricand, dar avem si un mascul care acum are aproape 9 luni si care e tare latracios, daca descopera si el ca e foarte distractiv sa terorizeze babutele care trec pe strada, nu stiu ce ne facem cu ei Grin.
Sa-ti spun ce am facut  noi.In primul rand, am acoperit partea prin care poate vedea, a ajutat putin, in sensul ca nu o mai vad babutele din strada pe catelusa, dar ea tot le “simte “ si le latra.La inceput ii spuneam “Gata” si o chemam la mine, ii dadeam o recompensa  sau ii aruncam o jucarie. Daca  era prea agitata si nu ma “auzea” cand o chemam, mergeam la ea, o apucam de zgarda ( asta e ceva care trebuie invatat incetul cu incetul, pentru ca multor caini nu le place, se arunca de pamant si se zbat de ramai cu zgarda in mana si cainele o ia la sanatoasa) si o trageam de la gard.Acum, daca spun “Gata” vine singura la mine fara sa o mai chem.

Cred ca ar fi bine daca i-ai face un tarc unde sa stea cat timp nu esti acasa si nu il poti “corecta” pentru ca altfel poate invata ca acest comportament e interzis cand esti tu acasa, dar e permis cand e singur pentru ca atunci nu e nimeni sa-l corecteze.
Sa-ti traiasca nazdravanul, e foarte frumos in poza de la avatar Kiss.

"The dog does not need to be deranked so much as the people need to learn to act like people worth listening to" - Suzanne Clothier.
cosmina 71
Newbie
*

« Reply #3 on: December 20, 2011, 08:34:10 PM »

Multumesc pentru sfaturi,da cam asta a patit sta departe de gard si poarta chiar si cand suntem acasa,pana mai vine caldura ca acum ne este frig sa stam afara sa il corectam poate ca daca ii spuneam ca nu e voie sau il plesneam un pic pe labute,asa putintel,nu prea tare ca detest sa bat animalele,se dezvata,ca altfel e ascultator iubitul nostru,si batut a fost din plin de primul stapan,nu vreau ca in mintiuta lui sa faca vreo legatura intre mine si idiotul ala,dar eu vroiam sa am un catel cuminte ,liber prin toata curtea tot timpul,uitand ca el e de fapt inca un adolescent,mai fara chibzuiala,si se cred tare si mare ca aici e centrul atentiei,are papa cat vrea si buna zic eu,si jucarii,si rasfat cat incape,si ce s-a gandit el hai sa fac scandal monstru si va fi si mai bine,mai ales daca reusesc sa daram gardul.Da si eu spun ca tare frumos,stiu ca nu e ok sa il laud eu dar nu pot sa nu o fac,dar in poza aceea era de putina vreme la noi si era tare slabut scumpul de el si avea abia un anisor si o luna.Multumesc pentru compliment.
florin 70
Newbie
*

« Reply #4 on: December 25, 2011, 12:08:27 AM »

daca stiti cumva cum se poate dresa sa nu mai manice gaini,va multumesc anticipat
florin 70
Newbie
*

« Reply #5 on: December 25, 2011, 12:09:58 AM »

am un catel lup ,are 8 luni si a inceput sa manince gaini
cosmina 71
Newbie
*

« Reply #6 on: December 29, 2011, 05:48:51 PM »

Dupa cate stiu eu absolut toti ciobanestii germani papa gaini,pui,curci,rate,etc.dar e posibil sa poata fi dresati sa nu le mai manace ,habar n-am.
Te0
Sr. Member

Ziggy

« Reply #7 on: January 04, 2012, 11:05:35 AM »

cosmina 71, nu astepta sa se urce pe gard ca sa il corectezi, urmareste-l si cand aude ceva de la vecini si se duce spre gard zii NU! (daca nu se opreste presupun ca sti ce sa faci), repetati pana intelege ce vrei de la el (ca lui nu i-a spus nimeni ca nu are voie sa se urce pe gard). Daca nu vrei sa stai prea mult dupa el, vorbeste cu vecinii sa faca zgomot sau orice declanseaza comportamentul nedorit.

florin 70, ti-am mai raspuns la intrebarea asta pe alt topic dar mai postez o data pentru cei care citesc aici de problema ta.  meu a omorat si mancat mai multe gaini pana sa ajunga la mine si cand am descoperit problema l-am dezvatat de acest obicei in vreo 15 min folsind o metoda asemanatoare ce cea din minutul 25 din filmuletul asta: http://www.videozer.com/video/E4MM . Sper sa va ajute.
« Last Edit: January 04, 2012, 11:12:41 AM by Te0 » Logged
Te0
Sr. Member

Ziggy

« Reply #8 on: January 04, 2012, 11:11:45 AM »

Arpad, aceeasi tehnica si la sarit din padoc, cand se uita in sus sau se pregateste sa sara corecteaza-l. Catelul tau nu stie ca trebuie sa stea in padoc pt ca nu i-ai explicat, el stie ca nu poate sa ajunga la tine pt ca are un gard de 2m in fata, nu ca nu il vrei tu acolo.
« Last Edit: January 04, 2012, 11:18:15 AM by Te0 » Logged
Arpad
Jr. Member
**

« Reply #9 on: January 09, 2012, 01:14:21 PM »

Problema cu saritul din padoc s-a rezolvat.Am acoperit tarcul si nu mai poate sari afara.Cainele cand sarea afara,de fapt sarea in momentele cand intra cineva in curte cu intentia clara de a-l ataca pe musafir.Nu am vrut sa risc si acum sunt mult mai linistit.
DanyThor
Full Member

Ut melius incipio nosse homines, quam diligo dogs

« Reply #10 on: January 12, 2012, 11:35:50 PM »

Cum lai invatat sa "omoare" pe oricine intra in curte?Sau cum sa invatat?

Cu cat incep sa cunosc mai bine oamenii , cu atat iubesc mai mult cainii .
bobo70
Waldo Sress
Hero Member

« Reply #11 on: January 13, 2012, 05:22:50 AM »

Cum lai invatat sa "omoare" pe oricine intra in curte?Sau cum sa invatat?

Asta nu se invata... Cainele poate, sau nu poate... 95% nu pot si ajung si pe mana cuiva care nu stie sa foloseasca agresivitatea nativa.
Arpad
Jr. Member
**

« Reply #12 on: January 13, 2012, 07:53:01 AM »

Da asa este.Tin legatura prin telefon cu un fost dresor si am inceput sa-l domin pe nenea catelu a devenit mai ascultator,mai incearca din cand in cand sa faca pe sefu dar ma tin tare si lucrurile merg spre normal.In schimb cu agresivitatea in curte nu am ce-i face.Este un caine foarte rau....sau ma rog foarte bun (pentru paza).Mi-as fi dorit un caine mai docil dar acum asta e,il iubim asa cum e.
Te0
Sr. Member

Ziggy

« Reply #13 on: January 13, 2012, 02:41:33 PM »

Ba ai ce ii face, un caine poate fi ,,modelat`` la orice varsta!

ps. stiu din proprie experienta: http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,6566.0.html
bobo70
Waldo Sress
Hero Member

« Reply #14 on: January 13, 2012, 02:57:05 PM »

Ba ai ce ii face, un caine poate fi ,,modelat`` la orice varsta!

Aici era vorba de agresivitate nativa si asta nu o poti dresa/invata de nicaieri si niciodata indiferent de varsta.
In rest nu vad care este legatura trimiterii tale cu subiectul...Huh
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora