Forum ciobanesc german
November 09, 2012, 11:03:27 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SV-Bundessiegerzuchtschau 2012 in Ulm

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: De ce Dn Cooper ??  (Read 607 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
player642
Newbie
*

« on: December 28, 2011, 01:48:44 PM »

- De ce de 2 zile trebuie sa pun ceasul sa sune ca sa ma trezesc inainte de 8?
- De ce nu ma mai linge nimeni pe fata dimineata?
- De ce cand ies din baie dimineata nu e nimeni in usa cu lesa in gura?
- De ce pot sa scriu acest post fara sa fiu tras de maneca si atentionat prin latrat?
- De ce de 2 zile e curat in casa, cand inainte curatenia tinea 6 ore pana la urmatoarea plimbare?
- De ce gaurile din pereti nu se mai adancesc?
- De ce cand ajung acasa nu-mi trece nimeni printre picioare dand din coada?
- De ce nu mai trebuie sa incui usa la bucatarie seara si cand plec de acasa?
- De ce nu mai am par in pat?
- De ce nu ma mai tavalesc in zapada fara sa par un ciudat?
- De ce pe masina de spalat e liber, fara sac de mancare, zgarda, lesa, recompense?
- De ce ciorapii, hainele, si alte obiecte au devenit brusc...obiecte? si nu jucarii?
- De ce pot sta de vorba cu prietena in liniste?
- De ce prietena de 2 zile nu merge la munca?
- De ce de 2 zile am un nod in gat?
- De ce cand zic „catzelu” nimeni nu se mai uita chiorash la mine?
- De ce cand incuie prietena masina nu mai latra nimeni?
- De ce nu mai am vanatai?
- De ce nu mai trebuie sa bag papucii sub pat seara?
- De ce ligheanul nu mai circula zgomotos prin apartament?
- De ce este apartamentul gol desi suntem 2 in el?
- De ce nu mai cearta nimeni castronul ca nu are apa?
- De ce nu mai am cu cine sa ma cert timp de 30 min fara sa deviem de la subiect („taci!” – „ham!”)?

...de ce toate astea au durat doar 1 AN ??

Acest topic asa cum era de asteptat este unul de despartire, Dn Cooper ne-a parasit in noaptea de 25 spre 26 dec 2011. Avea 1 an si o saptamana, fusesem la joaca afara seara, pe camp, era energic ca de obicei, isi baga botu in zapada si ma pandea, cand ma apropiam suficient se napustea la bratul meu (fara sa muste evident, numai ma prindea),  dupa care fugea …
Am ajuns acasa, ne-am certat ca era tarziu si incepuse sa latre, era suparat ca nu are voie, si le gatuia, maraia pentru sine. M-am bagat in pat sa dorm, prietena inca se uita la laptop langa mine…m-am trezit la un moment dat ca era in picioare in pat, urcase sa-l mangaie prietena (ea i-l lasa in pat, si cum eu dormeam…) … „JOS!” (energic)…a fost ultimul cuvant pe care l-a auzit de la mine…

…si a urmat dimineata care ma bantuie de 2 zile, am deschis ochii…era lumina, de un an de zile nu se mai intaplase sa fie asa lumina si sa ma trezesc singur… decat daca gasise un papuc pe care sa-l mestece bucuros in sufragerie… ma intorc usor in pat… sa nu ma auda (astfel incat sa pot sa mai lenevesc 30 min) …era langa pat, dormea…m-am linistit…dupa care m-am nelinistit un pic, de asa aproape m-ar fi auzit oricat de usor ma intorceam… m-am uitat atent la el…subconstientul meu facea sa para ca respira, m-am miscat in pat… nu a reactionat… m-am ridicat in fund, era intins cu capul intre picioarele mele acum, mi-era frica sa zic ceva…frica de confirmare…am zgaltait patul…nimic…mi s-a pus un nod in gat, si cu ultimele sperante l-am strigat…nimic…era tare…cum era posibil…???
Urmatoarele 2 ore au trecut fara sa stiu cum, sperand ca totul este un vis urat, si ca dn Cooper se va ridica si va veni in sufragerie…unde am asteptat sa vina dresorul sa…zica ceva…si a zis:
Stop Cardio – Respiratoriu … nu a suferit era in pozitia de somn, relaxat, ochii inchisi…

…si revin la intrebarea initiala…DE CE?

Era sanatos tun (sau asa credeam) avea vaccinele, era vioi, super jucaus, super agitat (cuvantul cheie a fost mereu Super), nu vomita, nu era apatic, era luat de la crescator, asa e, nu avea pedigri, dar totusi…

M-am inregistrat numai ca sa scriu acest post din 3 motive (si sper ca nu v-am plictisit cu pb mea):
1.   Daca cineva a mai auzit sau patit asa ceva, poate mai apar niste raspunsuri la de ce-ul care nu-mi da pace
2.   Sa ma descarc, pentru ca am auzit destule „condoleante” de la toti colegii si oameni care stiu ca habar nu au prin ce trec si care stiu ca se gandesc…plm, era doar un caine!
3.   Ca sa apreciati compania prietenilor vostri patrupezi, si de cate ori va enerveaza la culme si va scot din sarite, si va vine sa dati cu ei de pamant (la figurat) sa va opriti o secunda sa va inchipuiti cum ar fi viata fara ei…a mea e groaznica!
M-am certat cu prietena de multe ori pe tema cainelui, mizerie, praf, galagie, am auzit de la ea ca il uraste de 10 ori, vroia sa-l dam… … de 2 zile sta in pat si plange, deci mai ganditi-va cand aruncati cuvinte grele (cu toii o mai facem, sunt caini care uneori te mai si scot din sarite)

Va multumesc celor care ati avut rabdare sa cititi tot oful meu, si daca cineva are informatii vis-a-vis de astfel de evenimente tragice, si posibile cauze, m-ar ajuta enorm.

P.D. ieri dand telefoane peste tot pentru un alt catel un dresor i-a spus prietenei ca a avut un caz similar, din accident 2 caini de-ai lui frate-sora s-au imperecheat, a avut 3 puiuti, pe care i-a vandut super ieftin…dupa aprox 1 an toti cei 3 stapani l-au sunat ca le murisera cateii.
E posibil ? a fost doar un accident? Se intampla des ca oameni care TEORETIC IUBESC aceste animale (dresori, crescatori), si AU GRIJA de ele, sa faca astfel de imperecheri? Sa nu se gandeasca deloc la suferinta pe care o provoaca un astfel de eveniment unei familii?? Daca aveam un copil de…10 ani? Si i-l gasea pe dn Cooper dimineata? Daca eu la 26 ani sunt socat? Unui copil cum ii explici?, cum ii scoti din minte imaginea, si feelingul unui catel …”tare” pe care la iubit??
Multumesc inca o data pt rabdare

George
Maia
Full Member

« Reply #1 on: December 28, 2011, 03:39:49 PM »

Imi pare nespus de rau  Cry
Foarte frumoase cuvinte pentru cainele tau...acolo unde este, e mandru de tine
petshop4you
Aurel
Hero Member

Vilas si Ella de la Isalnita

« Reply #2 on: December 28, 2011, 04:47:13 PM »

Imi pare nespus de rau  Cry
Foarte frumoase cuvinte pentru cainele tau...acolo unde este, e mandru de tine
Intrebarea ,,De ce ?'' duce todeauna la cauza care determina un anumit efect,imi pare nespus de rau de aceasta pierdere,te inteleg perfect si sint sigur ca vei descoperii aceasta cauza(folosesti foarte mult de ce?
Lucky the one
Sr. Member

Lucky my friend!

« Reply #3 on: December 28, 2011, 05:52:19 PM »

Nu stiu sa iti raspund la intrebarea "de ce?"
Presupuneri putem face ...
Este foarte greu acest moment!
Nu doar pentru ca era inca puiut, nu pentru ca s-a intamplat subit ci pentru ca el era prietenul de joaca, neastamparatul care va smulgea un zambet in ciuda oboselii, pentru toate grijile ce le implica si pentru toate bucuriile si afectiunea pe care vi le oferea...Cuvintele sunt mici...
Imi pare tare rau!  Cry
R.I.P. Dn Cooper!

"Pana nu ai iubit un caine, parte din sufletul tau nu s-a trezit..."
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora 

turenhof