Forum ciobanesc german
October 14, 2016, 12:43:33 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: A mancat sapun!  (Read 4673 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
CristiBurlacu
Hero Member

« on: January 13, 2012, 07:22:14 PM »

Acum o ora in parc, in tarcul de caini, Ares al meu a gasit un sapun roz, nu era otrava de sobolani. L a infulecat imediat, am fugit la veterinar si in urma indicatiilor acestuia i am dat 3 albusuri de ou crude si 3 carbuni medicinali. Ii urmaresc evolutia, sper sa nu pateasca nimic mai mult decat am fost avertizat(diaree). Nu e posibil ca intr un tarc de caini, unde mai vin si copii, sa arunce cineva substante toxice pentru oricine!!
Daca are cineva si alte sfaturi sunt mai mult decat binevenite.
freddy25
Hero Member

« Reply #1 on: January 14, 2012, 12:15:25 AM »

Trebuia sa-i dea un vomitiv, cred eu, daca l-ai dus imediat la cabinet. Daca a trecut mai mult de jumatate de ora efoarte probabil ca sapunul sa se fi dizolvat in stomac si sa fi ajuns si in intestin.
CristiBurlacu
Hero Member

« Reply #2 on: January 14, 2012, 12:19:31 AM »

pana acum se comporta bine. a mancat ca de obicei, e la fel de vioi, mai ies la el din cand in cand...sper sa continue asa si poate scapa si de diaree, abia a trecut un alt episod de 4 zile cu diaree..
Madalina Fligler
Newbie
*

« Reply #3 on: August 20, 2012, 11:22:50 AM »

Buna. Sunt noua pe forum, din pacate nu mai sunt posesoare de Ciobanesc German ci de Husky momentan, si sunt Medic Veterinar.
Stiu ca a trecut foarte mult timp de la intamplare dar poate ajuta pe alte persoane.

In astfel de cazuri eu procedez in felul urmator: inducerea vomei daca nu au trecut mai mult de 30 minute de la ingerarea detergentului. Daca vomita: perfuzii, post negru 12-24 ore si administrarea de Sab Simplex (1 ml/kg impartit in 2 administrari pe zi). Daca animalutul este bine de a doua zi se incepe usor usor introducerea alimentelor.
Daca nu vomita: Sab Simplex 2ml/kg, cu repetare la 12 ore, post negru 24-48 ore, sustinere cu perfuzii, dupa 24-48 ore se incepe introducerea treptata a alimentelor.
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: