Forum ciobanesc german
November 09, 2012, 12:54:02 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SV-Bundessiegerzuchtschau 2012 in Ulm

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Ajutor!!!!  (Read 1447 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
cosmina 71
Jr. Member
**

« on: January 16, 2012, 04:29:02 PM »

Dragul meu catel vomita de azi dimineata ceva spumos alb,mai intai mai gros apoi tot mai subtire dar e si mucus zic eu dar e ca si albusul de ou batut,nu vrea sa manance nimic,absolut nimic,am incercat sa-i dau metoclopramid ascuns in papica lui favorita si de asemenea ranitidina,dar refuza orice mancare,are deparazitarile facute,nu a eliminat nici un parazit,are toate vaccinuriel facute,Vanguard 7 si antirabicul in noiembrie,iar vanguard-ul in septembrie cand a venit la noi,nu stiu ce poate fi,dar nu mananca nimic,nimic.Eu am gresit ca i-am dat cu sarbatorile cam multe dulciuri,si poate o fi facut hiperaciditate,dar nu stiu cum sa-l fac sa inghita Ranitidina.Scaunul e tare,nu are diaree si respiratia nu ii este urat mirositoare.Va rog din suflet ajutati-ma ca la veterinar nu am cum sa-l duc,pentru ca am probleme foarte mari acasa,si oricum nu-l pot urca in masina.Latra din cand in cand dar e tare apatic,fata de veselia manifestata pana acum.Metoclopramid o sa-i fac injectabil,dar cum sa fac cu Ranitidina?Mi-e teama sa nu-l fi otravit cineva.
kiko
Sr. Member

Rico Stress

« Reply #1 on: January 16, 2012, 04:33:47 PM »

Stooop! Ce cauta dulciurile in alimentatia lui? Si... stooop ce cauta medicamentatia data dupa ureche? Veterinar urgent! Sfaturi medicale mai putin pe aici pentru ca nimeni nu poate consulta caini online. Doar daca avem medium printre noi...

Rico Stress
petshop4you
cosmina 71
Jr. Member
**

« Reply #2 on: January 16, 2012, 07:39:53 PM »

Ai dreptate stiu ca trebuie veterinar dar la problemele mele nici nu se pune problema de mers la vet.Lucrez in sanatate si stiu si eu cum arata o varsatura cu mucus,cu acid,varsatura in zat de cafea ,sanguinolente,etc.crede-ma si nici animalele nu se diferentiaza enorm de mult de oameni crede-ma.Deci  e clar ca e suc gastric,de la dulciuri.si imi asum intraga greseala,ca eu i le-am dat saracul nu si le-a luat singur,eu ceream un sfat pentru ca acum am cu totul alte prioritati MAJORE si nu am cum sa-l duc la medic.Am rezolvat problema cu varsaturile i-am dat metoclopramid si nu a mai varsat,dar ceea ce ma preocupae faptul ca nu papa nimic.De fapt si eu cand fac indigestie nu mananc.Va ceream ajutorul tocmai pentru ca nu am cum sa-l duc la medic.Dar multumesc pentru indicatii,sunt perfect constienta ca ai dreptate.
freddy25
Hero Member

« Reply #3 on: January 16, 2012, 09:45:02 PM »

Da-i niste ceai de menta, fa o pauza la mancare de 24 ore. Ar fi buna ranitidina. Cand am de dat pastile, eu le ung cu putin unt si le bag pe gatul cainilor mei.
cosmina 71
Jr. Member
**

« Reply #4 on: January 17, 2012, 09:55:34 AM »

Multumesc din suflet Freddy i-am dat ranitidina o jumatate de pastiluta umana ca cica e 2 mg/kg deci 150 impartit la 2 e ok ca e grasut scumpul meu si i-am bagat-o pe gat,la unt nu m-am gandit,iti multumesc asa voi face si azi mi-a papat din pumn cam 100 de grame din bobitele lui favorite,e ceva sunt tare bucuroasa,si de ieri de cand i-am dat si Metoclopramid nu a mai varsat deloc,numai l-a blegit dar ala si pe mine ma pune in pat desi am cam cu 15 kg mai mult ca el.Nu stiu totusi cate zile sa-i dau Ranitidina 5 oare tu 5 zile le dai sau mai mult?Multumesc inca odata.
freddy25
Hero Member

« Reply #5 on: January 17, 2012, 02:02:58 PM »

Nu stiu cate zile trebuie sa-i dai ranitidina, cred ca minim o saptamana. Pastilele unse cu unt pe care le dau cainilor mei sunt antiparazitarele Drontal.  O data a fost necesar sa-i dau enteroguard  unuia din ei. Dar ei sunt tineri. Untul e foarte bun,  una ca are un gust placut pentru caine si a doua ca aluneca pastila mai usor. Eu cred ca ar fi bine ca o perioada sa-i dai bobite intestinal.  Gasesti de la Royal, Purina sau Hill's. Da-i de mancare de 2 ori pe zi la interval de 12 ore fara sa-i mai dai nimic intre mese.
kiko
Sr. Member

Rico Stress

« Reply #6 on: January 17, 2012, 03:41:37 PM »

http://www.caini-ham.ro/38sanatateasicainele.htm

Rico Stress
cosmina 71
Jr. Member
**

« Reply #7 on: January 18, 2012, 11:11:45 AM »

Cunosc pe dinafara articolul,multumesc pentru kink,stiu ca probabil eu sunt de vina ca am gresit puternic cu alimentatia cainelui,dar fiind liber prin toata curtea ,iar noi lipsind foarte mult de acasa am crezut ca a fost otravit de cineva binevoitor care nu are loc pe pamant de caini.Il iubesc foarte mult si nu as vrea sa-l pierd.Ieri a mancat ceva,nu a mai varsat,continuam cu Ranitidina,acum voi astepta sa-i vad kk,ca ieri nu a facut nimic,pentru ca nu a mancat toata ziua nimic,azi astept,sa vedem daca nu kk inseamna ca a inghitit un copr strain si s-a blocat pe undeva,si asta i-a si provocat iritatia gastrica,dar cainele nu e balonat,nu se aud bolboroseli in burtica,sper sa aiba scaun azi si sa vad cum arata.Diaree nu a avut deloc,doar varsatura aceea in spuma albicioasa ,fermentata,dar vreau sa vad cum facekk,s-ar putea sa-l constipe si Ranitidina,dar am stabilit ca ii dau 3 zile,macar.
cosmina 71
Jr. Member
**

« Reply #8 on: January 18, 2012, 02:28:44 PM »

Din nou multe multumiri Freddy ,da i-am dat numai bobite el Purina papa de obicei dar moftureste la ele ca ii place papa facuta in casa,pentru el special desigur,cel mai mult ii place mamaliga,azi o sa incerc sa-i dau un pic si de mamaliga cu branzica ,si asa i-am dat acum de doua ori pe zi de papa numai bobite dar un pic mai putin decat primea el zilnic fractionat in doua sa faca stomacelul ala un pic de pauza dar nu pot sa nu-i dau de papa ca sta afara si e tare frig.Multumesc!!!!!!!!!!!!!!!!
cosmina 71
Jr. Member
**

« Reply #9 on: January 18, 2012, 02:32:34 PM »

Eu deparazitarea i-am facut-o cu Cestal Plus acum 3 luni nu cred sa aiba paraziti,nici atunci nu a eliminat niciunul.Nu iese din curte,nu avem pisici sau alti catei,stiu ca se poate infesta si de pe incaltamintea noastra,pe care cateodata o curata temeinic mai ales daca intarziem sa venim acasa,daca i-am permite ne-ar curata si hainele si maiinle si geanta,absolut tot nu numai incaltamintea,scumpul de el.Linge tot.
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #10 on: January 18, 2012, 03:56:44 PM »

Foarte multi paraziti sunt microscopici asa ca e imposibil sa vezi daca eliminat ceva.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
cosmina 71
Jr. Member
**

« Reply #11 on: January 19, 2012, 02:21:55 PM »

Stiu Ariana ai dreptate mai ales cei mai periculosi adica cestodele ,ouale lor sunt microscopice,stiu foarte bine cum arata la microscop,dar avand in vedere ce contin antiparaziarele interne,nu pot sa i le administrez foarte des,sunt teratogene si mutagene de altfel vezi ca nu se dau catelelor gestante tocmai din aceasta cauza,deci nu vreau sa-i nenorocesc ficatul daca i le administrez mai des decat la 6 luni si nici atunci nu cred ca am sa-i dau,intr-adevar extermin parazitii ,dar cu siguranta si cainele.Oricum am sa-i dau hepatoprotectoare,pentru ca daca omul ar lua anual Fasigyn,din aceasi familie cu Drontal-ul si Cestalul,nu stiu cat ar dura pana la apritia cancerului....deci concluzia....
cosmina 71
Jr. Member
**

« Reply #12 on: January 24, 2012, 08:54:36 AM »

Multumesc tuturor pentru sfaturi,de trei zile catelul meu scump e latracios ca si inainte,se joaca din nou ,ca asta e marea lui pasiune,si papa de rupe cum facea inainte de problemele cu stomacul,dar ii dau cantitati mai micute si la regim,important e ca papa ,ca doua zile nu a mancat mai nimic saracul si din burticos a ajuns iar ca o gazele,acum a facut burtica la loc.
tafarel
Hero Member

« Reply #13 on: January 25, 2012, 11:35:27 AM »

Felicitari , se pare ca ati trecut cu bine peste probleme !

“Asigurati-va ca acest caine va ramane un caine utilitar, pentru ca am muncit spre acest scop toata viata mea�. Cpt. Max Von Stepanitz
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora 

turenhof