Forum ciobanesc german
September 13, 2016, 06:05:05 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 [2] 3 4 5   Go Down
  Print  
Author Topic: Adopt mascul ciobanesc german.  (Read 8206 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
valdy1977
Newbie
*

alex von bienenwald

« Reply #15 on: January 25, 2012, 12:48:15 PM »

sunt cazuri an care un cg fara acte sa aiba calitati la fel sau mai bune decat multi  cu acte.bine exceptand testele de displazie care nu le face nimeni la un cg fara acte
Horatiu Popescu
Hero Member

Oxy von Vifor

« Reply #16 on: January 25, 2012, 04:21:05 PM »

De ce nu le-ar face? Doar sunt contra cost.
bobo70
Waldo Sress
Hero Member

« Reply #17 on: January 25, 2012, 05:06:15 PM »

Pentru ca acestea costa mai mult decat un pui cu acte cu tot.... Simplu.
Chiar sunt curios cati proprietari cunosti, de caini fara acte, care au facut si monte cu ei, sa fi facut un test de displazie. Nu mai discut de un test ADN pentru a vedea daca nu cumva monteaza un farate si o sora de cuib.
bobo70
Waldo Sress
Hero Member

« Reply #18 on: January 25, 2012, 05:21:36 PM »

Desigur, ca voi, crescatori sau proprietari de caini cu acte si, bineinteles, de valoare chinologica exceptionala, tratati cu ironie si superioritate pe cei care-si doresc doar cainele, nu si actele. Si cum valoarea vine odata (si doar) cu emiterea certificatului de origine, e clar ca cei care au caini fara asemenea certificat au de fapt niste potai care trebuie sterilizate sau, in cel mai bun caz, imperecheate cu maidanezi! Noroc ce exista cei care tin la acte (si doar la acte?), ca altfel ce ne-am face?!

Ps.  O regula a forumurilor spune ca nu se citeaza postul anterior.

Stima

Ok. In primul rand, nu noi proprietarii de caini cu acte suntem impotriva montelor unor caini despre care nu se stie nimic ci intreg conceptul de monta ar trebui sa oblige un om normal sa nu faca asa ceva. Asta tocmai datorita problemelor ce le pot transmite cei doi parinti. In afara de asta bunul simt, apoi educatia, dragostea pentru animale si nu in lutimul rand LEGEA ar trebui sa ne opreasca de la comiterea unor asemenea fapte. Dar ca de obicei urmarirea unui profit bunicel, fara sa investesti nimic, intr-o tara ca a noastra bate lejer si legea (care apropo nici nu exista) si toate celelalte enumerate mai sus.
In alta ordine de idei, de regula exista doi, trei doritori de astfel de caini dintr-un cuib si restul nu se stie pe unde ajung..., iar oamenii care se ocupa temeinic cu cresterea si promovarea rasei nu mai pot sa-si vanda puii cu toate actele si testele facute. Asa este la noi, ne pricepem la tot felul de meserii si nu stim nimic.
Horatiu Popescu
Hero Member

Oxy von Vifor

« Reply #19 on: January 25, 2012, 05:40:26 PM »

Aceeasi dragoste si educatie ar fi trebuit sa ne impiedice sa ne batem joc de o rasa minunata, s-o tranformam intr-o rasa in care incidenta displaziei-cu diferitele ei grade- este peste 60%, sa montam caini displazici doar pentru profit material, sa hotaram-la nivel de SV chiar- ca doar anumiti masculi, ai anumitor crescatorii (ex Wienerau) trebuie promovati in campioni de club si montat la greu cu ei, desi fug de infractor sau au dispalzie ”camuflata” de proprietar- si aici vorbim de caini DOAR cu acte, si sa reactionam cu totul nepotrivit si exagerat creand asa-zisul ciobanesc german de lucru care are probleme cel putin la fel de mari ca ”varul” sau de show. Rasa asta s-a divizat si nici una din parti nu mai are de fapt ciobanescul german. Fiecare detine o varianta cel putin perfectibila...
Dupa ce am citit forumuri si alte articole declar deschis: nu-mi plac nici unii, nici altii. Unii sunt cocosati, displazici si fricosi, ceilalti sunt agitati ca niste terrieri si urati ca noaptea. De aceea poate o sa iau legatura cu un vecin care are un CAINE-LUP foarte fain si sanatos, pe care l-a imperecheat a treia oara cu cateaua unui var, lupoaica si ea sadea. Toti puii din montele anterioare au iesit super, sanatosi si excelenti la paza. Se joaca cu toti copii dar daca intri in curte fara permisiune, esti terminat. Caini adevarati, cu pedigree ”oral” stiut de proprietari, ca doar au linia mostenita de la nemtii trimisi de Hitler la razboi. NU o sa dau 300-500 de euro pe un pui cu acte, dar pentru care proprietarul nu-mi poate oferi garantie legala pentru sanatatea lui fizica si pentru temperament corect. Punct.
bobo70
Waldo Sress
Hero Member

« Reply #20 on: January 25, 2012, 05:55:32 PM »

Eeeee, punct.... Tocmai acum cand ai devenit cu adevarat comic.... Ce naiba, oameni suntem si meriti si tu bagat in seama. Nu stiu ce te-a deranjat atat de tare si din ce cauza reactionezi atat de agitat. Semeni oare cu lina de lucru? Laughing Laughing Laughing
In primul rand vorbim despre doua lucruri diferite. Eu vorbeam despre monta ca principiu si tu ai apucat pe alte carari cu care in mare parte sunt de acord, dar nu in totalitate. Fiecare este liber sa aleaga ceea ce-si doreste. Faptul ca tie nu-ti plac nici unii, nu te face detinatorul adevarului absolut si nici nu inseamna ca acei caini care-ti plac tie sunt mai sanatosi. Oricum sper sa apuc si eu in Romania,  vremea aceea cand vecinul care-ti vinde un pui fara acte trebuie sa raspunda penal. Poate asa nu vom mai fi nevoiti sa cheltuim multi bani din buget pentru a omora caini nevinovati. Asa cum iti vinde tie un pui, poate sa faca si o monta cu un metis si sa lase cainii pe strada... Asta asa in cel mai fericit caz....
Velencei
Jr. Member
**

« Reply #21 on: January 25, 2012, 06:33:39 PM »

Eeeee, punct.... Tocmai acum cand ai devenit cu adevarat comic.... Ce naiba, oameni suntem si meriti si tu bagat in seama. Nu stiu ce te-a deranjat atat de tare si din ce cauza reactionezi atat de agitat. Semeni oare cu lina de lucru? Laughing Laughing Laughing
In primul rand vorbim despre doua lucruri diferite. Eu vorbeam despre monta ca principiu si tu ai apucat pe alte carari cu care in mare parte sunt de acord, dar nu in totalitate. Fiecare este liber sa aleaga ceea ce-si doreste. Faptul ca tie nu-ti plac nici unii, nu te face detinatorul adevarului absolut si nici nu inseamna ca acei caini acei caini care-ti plac tie sunt mai sanatosi. Oricum sper sa apuc si eu in Romania,  vremea aceea cand vecinul care-ti vinde un pui fara acte trebuie sa raspunda penal. Poate asa nu vom mai fi nevoiti sa cheltuim multi bani din buget pentru a omora caini nevinovati. Asa cum iti vinde tie un pui, poate sa faca si o monta cu un metis si sa lase cainii pe strada... Asta asa in cel mai fericit caz....
valdy1977
Newbie
*

alex von bienenwald

« Reply #22 on: January 25, 2012, 11:27:44 PM »

;)niciodata nu o sa vezi an romania sa raspunda cineva penal pt ca vinde un pui fara acte.nu raspund pt. alte fapte mari.pe cine,din cei care fac legea ai intereseaza asta.nici macar daca platesc inpozit pe venit Shocked
bobo70
Waldo Sress
Hero Member

« Reply #23 on: January 26, 2012, 12:49:15 AM »

Pai din aceasta cauza exista in acest forum un topic unde lumea intreaba..."ce spuneti este Ciobanesc German sau nu este". Inca nu suntem suficient de educati pentru a realiza ca nu ne permitem sa cumparam animale, case, lucruri, etc...., prea ieftine. Nimeni nu-ti face vreun cadou pe lumea asta si sunt tentat sa cred ca nici pe lumea cealalta... Grin Grin Grin
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #24 on: February 01, 2012, 03:29:31 PM »

Bobo, tie ti-as da o medalie de aur pentru perseverenta in temeinica si eterna lupta impotriva prostiei romanesti! Din pacate n-ai cu cine.
Mereu vor exista inteligenti care daca nu ajung la struguri vor spune ca sunt acri.
Chiar daca exista crescatori care dau garantii reale pe termen lung pt. temperament si sanatate...pt. ei e egal, vor spune ca sunt urati, cocosati, isterici, vor scoate rezultatele unor sondaje din burta....in loc sa bata la usa cabinetelor veterinare si sa afle realitatea(din experienta am vazut mult mai multi cg fara acte cu probleme decat invers)...iar daca sunt moca atunci nu mai conteaza ca nu prea seamana cu originea, ca au probleme genetice, ca jumatate mor de parvo , de par sau de foame, traiesc in juma'de metru de lant sau din contra vor da nastere populatiei abonate la eutanasie in masa......e super minunat, adevarat, latra, rupe....gateste...spala....calca....aduce copiii de la gradinita....Smiley) ...e super potrivit "giolgaului manelist de Romania" care bea in cluburi si fumeaza lunar mai mult decat castiga dar il vrea pe Scooby-doo  moca!

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
Bogdan
Hero Member

Navarro

« Reply #25 on: February 01, 2012, 03:57:29 PM »

...... il vrea pe Scooby-doo  moca!
Tare de tot!  Grin Grin Grin

MEMBRU ARCG!
Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
bobo70
Waldo Sress
Hero Member

« Reply #26 on: February 01, 2012, 03:59:48 PM »

Mai acum cateva ore mi-am luat niste injuraturi de la un "gibon" de felul asta.
M-am obisnuit... Pot sa traiesc cu asta mai usor decat cu nesimtirea unora care cred ca un caine fara acte este mai bun decat unul cu acte si in consecinta scot zeci de cuiburi si duc cainii la vanzare prin targuri. Beleaua cea mai mare este ca unii si cumpara asa ceva si uneori la preturi mai mari decat ar putea cumpara de la o canisa un caine OK.
Horatiu Popescu
Hero Member

Oxy von Vifor

« Reply #27 on: February 01, 2012, 04:48:02 PM »

Pentru doamna Ariana.

Ok. Am inteles. Probabil ca cel care a initiat topicul e un samsar sau poate doar un profitor de pe urma naivitatii unor oameni. Pe mine m-au invatat parintii (chiar daca am 36 de ani consider ca sfaturile parintesti sunt valabile o viata intreaga) ca munca trebuie rasplatita. Eu personal nu am pretins niciodata foloase necuvenite si intotdeauna am insistat sa platesc orice serviciu mi s-a facut. Si eu pretind plata pentru munca pe care o fac iar daca ofer cuiva ceva din surplusul meu este decizia mea personala.
Stiu ca sunteti interesati de educarea proprietarului roman de caine, dar educarea lui inseamna educarea la modul general! Nu uitati in ce stare se afla educatia in Romania, de la familie la scoala. Si totusi nu vad de ce  este atat de condamnabil sa dai un anunt :"Adopt caine..." ? Omul cere, daca i se da, asta e! Eu stiu pe cineva caruia i-a adus fiul doi pui de cg, frate si sora. Ia crescut si si-a dat seama  ca nu-i mai poate intretine pe amandoi. Era dispus sa cedeze masculul cuiva care sa aiba grija de el. Parca era un anunt si aici cu o oferta de catel cu codita amputata.
In ceea ce priveste cainii fara acte. Am mai citit pe net si stiu si din alte surse. In Romania exista o populatie de cg fara acte, care se incadreaza in asa numita "linie veche". Exista chiar voci care sustin ca asemenea caini, dupa ce au fost testati, sa fie dotati cu pedigree de tip B si sa fie folositi la ameliorarea rasei sau, mai bine zis, la re-ameliorarea rasei, deoarece ea a fost perfecta de la inceput. Nu inteleg ce s-a putut imbunatati la un caine care, in anii 30-40, era fara repros...In ceea ce priveste linia de show. Chiar sustineti ca acesti caini nu sunt in marea lor majoritate niste ciudatenii create artificial de oameni? Ca nu sunt cifotici, adica cocosati? I-am aratat unui unchi o poza cu un campion de frumusete si m-a intrebat : "Da' ce are cainele de arata asa siongherit?" (NB. shiongherit-regionalism care denumeste un soi de handicap sau neputinta fizica). Care este scopul pentru care au fost adusi la forma actula? De lucru nu mai sunt buni, li s-a scos duritatea din ei probabil de frica sa nu fie asimilata rasa cu pitt-bull-ii sau alte rase "ucigase", sa poata fi vanduti ca pet-uri. Dovada este ca Politia germana a intrerupt colaborarea cu SV. Dovada ca s-a creat, de fapt nu creat ci continuat, linia de lucru. Cum puteti denumi frumos un caine care are reale si grave probleme de sanatate si care, in prea multe cazuri, abia isi misca picioarele din spate din cauza supra angulatiei? Cum puteti denumi frumos un caine care, in pozitie, se sprijina cu un membru pe tibie? Cum puteti denumi campion un caine ca Vegas du Haut Mansard care lasa mansonul? Si, nu in ultimul rand, cum indrazniti sa jigniti ciobanescul german atribuindu-i un epitet demn de un caine salon, "FRUMOS"? Daca n-ar fi linia de lucru si cea din fosta RDG ar fi trebuit sa schimbati atributiunea rasei din "caine utilitar" in "caine de salon". La stana nu-l mai folositi, in politie-nici atata. Atunci la ce? Il pieptanati si-l alergati in cerc! Iar asa zisa "proba de curaj" e o mascarada. Si atunci va minunati ca sunt oameni dipusi sa-si cumpere un cg fara acte dar de care sunt siguri? Voi, crescatorii "responsabili", care vindeti caini fara sa garantati (pentru ca nu aveti cum) absenta displaziei, care montati cu nu-stiu-ce mascul doar ca i-au dat nemtii titlul de campion, desi stiti ce coruptie e si acolo, care nu aveti curajul (sau interesul) sa creati linii autohtone, sanatoase si bune de lucru si care cereti 600 de euro doar pe genealogie, fara sa puteti dovedi valoarea de lucru (paza si protectie in conditii reale, urma, etc) a genitorilor, voi sunteti de vina pentru declinul in care a ajuns rasa. In toate topicurile de aici am citit doar replici de genul :" o, ce frumos, e minunat, ce dragalas, sa-ti traiasca!" Si rezultate doar de frumusete! Cele de lucru unde sunt? De cate ori mai uit la tv la vreo actiune de salvare dupa un cutremur sau alte cataclisme in care sunt folositi caini, cati cg de show credeti ca vad? Niciunul! Cand vad cate o patrula pe strada, ia ghiciti ce caine vad in lesa? Ciobanesc german! De show? Niciodata! Numiti-mi, va rog, un crescator de cg de show care a dat caini (contra cost, bineinteles) la politie, armata, jandarmerie, ANP (Autoritatea Nationala a Penitenciarelor). Numiti-mi, va rog, un crescator de cg de show de la care sa pot cumpara un pui care, adult fiind, si fara un dresaj special, doar din instinct, sa-mi apere ograda, sa muste cu adevarat un infractor care sare poarta. Cunosc o familie care are un caniche. Daca ridici glasul la fetita lor sau pui mana pe un bat,matura, etc sare caniche-ul pe tine si te musca! Inainte te joci cu ea (e catea) si dupa aceea te maraie! Asta e caine. O inima viteaza in haina de caniche pitic! Din pacate am vazut prea multe inimi plapande in haina de ciobanesc german! De show.
 Vorbiti de prostia romaneasca. Pentru un om ce studii superioare e de mirare sa foloseasca asemenea sintagma! Ati facut/ citit vreun studiu pe care sa-l aduceti ca argument? Cum contabilizati/ masurati prostia? Poate ar fi mai nimerit sa ne vorbiti de ticalosia si minciuna din chinologie! De testele de displazie si certificatele de origine contrafacute! Faceti educatie, nu improscati cu noroi...
Horatiu Popescu
Hero Member

Oxy von Vifor

« Reply #28 on: February 01, 2012, 04:56:10 PM »

Mai acum cateva ore mi-am luat niste injuraturi de la un "gibon" de felul asta.
M-am obisnuit... Pot sa traiesc cu asta mai usor decat cu nesimtirea unora care cred ca un caine fara acte este mai bun decat unul cu acte si in consecinta scot zeci de cuiburi si duc cainii la vanzare prin targuri. Beleaua cea mai mare este ca unii si cumpara asa ceva si uneori la preturi mai mari decat ar putea cumpara de la o canisa un caine OK.

Aveti dreptate, dar cred totusi ca nu e bine sa generalizam. Au fost cazuri, si nu putine, cand caini maidanezi au foste dresati cu succes pentru diferite sarcini. Sunt cg fara acte buni de lucru. Acest lucru nu il puteti contesta. 
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #29 on: February 01, 2012, 05:02:15 PM »

Nici nu-l contestam! Am acasa pe langa 2 cg si un catel rasa comuna de 16 anisori care e inteligenta intruchipata, si-l iubim la fel de mult!

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
Pages: 1 [2] 3 4 5   Go Up
  Print  

Jump to: