|
Lory
|
 |
« on: January 26, 2012, 01:50:41 AM » |
|
Cine se mai astepta sa vina iarna?! Eu una ,recunosc ca nu.Si totusi suntem in toiul iernii cu viscol si ger,vant care "adie" cu 80 Km/H. Astazi am fost la Adapostul :A Doua Sansa si am avut avut cea mai rea zi. Drumul pana acolo a fost anevoios,dupa mii de incercari sa mergem cu masina,am decis(cel mai intelept lucru) sa o luam usor la picior si sa ajugem la frumosii nostri. Zis si facut,eram deja uzi si inghetati si nu de la drum cat de la atatea incercari sa impingem la masina ,si din cauza vantului care sufla si viscolea zapada. Am avut si un tractor care ne-a facut drum,si asta ne-a mai usurat drumul. Ajunsi acolo ,a fost extrem de greu sa ii hranim insa asta a fost prioritar.Am fi vrut din toata inima sa putem da din tacuri zapada afara pentru ca animalele sa nu poata evada si sa se muste insa puterile ne-au lasat ,eu in drum spre masina deja aveam si genele inghetate ,frig cumplit si efectiv inghetati. Va rog pe toti care puteti maine sa veniti ,doar la dat zapada din tarcuri este foarte urgent ca zapada sa fie data pentru a nu iesi cainii si sa se bata intre ei sa moara.Credeti-ma situatia este cu mult mai grava decat v-o pot prezenta eu, insa nu imi gasesc cuvinte sa exprim durerea cand ii vedeam plini de zapada iar eu nu mai aveam putere sa ii ajut in vreun fel. Nevoile sunt multe insa daca ne strangem macar 7 insi reusim sa ii deszapezim ,va rog mult . Pentru toti cei dornici va rog sa sunati la Ioana Diaconu - 0769.68.11.29 Va asteptam cu mult drag!
|
|
|
|
|
|
“Mila pentru animale este in mod esential legata de bunatatea caracterului. Oricine e crud cu ele, nu poate fi bun fata de oameni. “Arthur Schopenhauer
|
|
|
|
Lory
|
 |
« Reply #1 on: January 26, 2012, 12:34:27 PM » |
|
Drumul principal Glina-Balaceanca este blocat! Colegii nostri Carmen, Ioana si Roberto sunt acolo. Trebuie sa ajunga neaparat la catei. Ca sa faca asta, trebuie sa parcurga pe camp cam 3 km. Este extrem de frig si viscoleste. Va vom tine la curent cu situatia din adapost. Stim ca foarte multa lume nu are cum sa ajunga in cursul saptamanii, asa ca, putinii oameni care au reusit sa isi ia concediu ...pentru a putea merge acolo la deszapezit, vor incerca sa tina situatia sub control, cat de cat, pana sambata dimineata. In weekend avem nevoie de cat mai multi voluntari. Trebuie sa cumparam baloti de paie si sa le punem in cotete, sa eliberam caile de acces si sa scoatem zapada din tarcuri. Cine poate veni, e rugat sa le contacteze pe Ioana si Carmen la numerele de telefon: Carmen 0744 440 089 Ioana 0769 681 129 Multumim! Asociatia A Doua Sansa - adapostul GLINA
|
|
|
|
|
|
“Mila pentru animale este in mod esential legata de bunatatea caracterului. Oricine e crud cu ele, nu poate fi bun fata de oameni. “Arthur Schopenhauer
|
|
|
|
|
DanyThor
Full Member

Ut melius incipio nosse homines, quam diligo dogs
|
 |
« Reply #2 on: January 26, 2012, 03:17:14 PM » |
|
Cat as fi vrut sa vin dar e zapada in curte aproape de 1m si dureza foarte mult pana s-o dau dar in weekend am sa vin!!
|
|
|
|
|
|
Cu cat incep sa cunosc mai bine oamenii , cu atat iubesc mai mult cainii .
|
|
|
|
Lory
|
 |
« Reply #3 on: January 26, 2012, 11:43:28 PM » |
|
MULTUMIM DIN SUFLET tuturor voluntarilor care astazi au fost alaturi de cateii de la Glina! Sunteti absolut minunati! Dumnezeu sa va binecuvanteze pentru ceea ce ati facut astazi! Multumim tuturor celor care au distribuit anuntul nostru! Toti cateii sunt teferi, am reusit sa ii scoatem de sub troienele de zapada. Multe dintre cotete au cedat insa, sub greutatea zapezii. Parte din catei dorm acum pe zapada. Ne asteapta o noua zi de foc. Daca ne puteti ajuta si maine, va asteptam cu mare drag. Veniti imbracati foarte bine. Este extrem de frig! Aduceti lopeti si orice considerati ca v-ar fi util in vederea deszapezirii tarcurilor. Vom inchiria din nou o wola ca sa eliberam caile principale de acces. @DanyThor multumim
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DanyThor
Full Member

Ut melius incipio nosse homines, quam diligo dogs
|
 |
« Reply #4 on: January 26, 2012, 11:58:21 PM » |
|
Wow... arata ca naiba asa zapada inalta nam vazut toata viata meaO.o...saracii caini prin ce trec 
|
|
|
|
|
|
Cu cat incep sa cunosc mai bine oamenii , cu atat iubesc mai mult cainii .
|
|
|
|
Lory
|
 |
« Reply #5 on: January 27, 2012, 11:14:53 AM » |
|
Wow... arata ca naiba asa zapada inalta nam vazut toata viata meaO.o...saracii caini prin ce trec  Din pacate asa este situatia in camp este groaznica mai ales dupa vijelia care a fost si situatia a fost aceeasi si acum 2 ani doar ca atunci din pacate au murit cativa caini
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lory
|
 |
« Reply #6 on: January 27, 2012, 11:28:14 AM » |
|
Cateva poze
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lory
|
 |
« Reply #7 on: January 27, 2012, 11:53:55 AM » |
|
POATE ESTE CINEVA DIN ZONA CARE POATE AJUTA
Au murit deja catei in adapostul din Lehliu, ingropati in zapada!!!
AJUTOR !!! URGENTA MAXIMA!!!
COD ROSU ADAPOST LEHLIU!!! VOLUNTARI NECESARI LA LEHLIU!!! ELENA DOROJAN , ARE NEVOIE DE AJUTOR!!!
Cei peste 200 caini din adapost au fost acoperiti de zapada, boxele sunt pline cu zapada. In adapost sunt 2 oameni care nu fac fata iar drumul este blocat.
Distribuiti , poate organizam un transport.
ELENA DOROJAN tel:0763.681.006
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lory
|
 |
« Reply #8 on: January 27, 2012, 06:20:29 PM » |
|
Asa arata situatia acum o ora. Speram sa mai vina lume, cu lopeti, pregatita, caci, cainii trebuie bagati in tarcuri, care sunt din nou ingropate in zapada.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lory
|
 |
« Reply #9 on: January 28, 2012, 12:47:48 AM » |
|
Harta pentru cei care vor sa mearga sa dea o mana de ajutor
27 ianuarie 2012, a doua zi de lupta cu nametii care au ingropta adapostul de caini in Glina, punand in pericol vietile a peste 300 de caini! In urma apelurilor, voluntari din Bucuresti si echipele de salvare BGS au muncit zi lumina pentru deszapezirea tarcurilor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lory
|
 |
« Reply #11 on: January 29, 2012, 11:49:18 PM » |
|
Fac un ultim apel sper sa fie ultimul - a ramas foarte multa zapada in urma utilajului: practic s-a facut acum un zid inalt de 2 m in fata tarcurilor. Avem NEAPARAT nevoie de ajutor - barbati cu lopeti si cazmale - sa spergem acest zid ca sa poata fi luat de utilajul cu cupa. Am facut azi un apel disperat, dar din pacate nu a prea avut ecou. Doar cativa voluntari au fost prezenti astazi. Zapada a si inghetat si nu e usor. Am avut ghinion ca utilajul nu a putut intra mai repede. O zi mai devreme daca era, sambata am fi rezolvat pentru ca a fost multa lume. Stiu ca este deja o zi de lucru (de aceea am cerut ajutor insistent azi) dar va rugam din suflet sa ne ajutati sa aducem situatia la o stare rezonabila. Acum e mai rau decat era cand aveam multii de zapad...a pe mijloc, pe aleile de acces: atunci le puteam arunca mancare de sus si chiar apa (unii dintre voluntari chiar sapasera in zapada niste scari). Acum cateii sunt izolati de un perete inalt de 2 m de noi. Nu v-as mai ruga si nu as insista daca as vedea alta solutie. Am incercat sa apropiem utilajul de gard, dar din cauza cantitatii mari de zapada, tarcurile s-au deformat spre exterior si ricam sa le smulgem cu totul. VA ROG DIN SUFLET SA NE AJUTATI. Nu as indraznii sa o fac daca nu ar fi la mijloc viata cateilor. Mai ales ca vremea e foarte geroasa si trebuie sa le punem apa incalzita, cate putin ca ingheata imediat, si pentru asta trebuie sa avem acces la ei. Preluati si imprastiati acest mesaj. Va asteptam maine toata ziua cu ajutor. Haideti sa facem acest ultim efort. Va multumesc din suflet. Persoane de contact: Roberto Iosupescu: 0722.652.070. Ioana Diaconu: 0744.884.704 sau 0769.681.129, Carmen Mandescu: 0744 440 089, Corina Stroescu: 0723.342.911, Adriana Mustata: 0 744 441 373, Adina Burdun: 0744.580.256, Mara Bortea: 0723.215.952
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lory
|
 |
« Reply #12 on: January 31, 2012, 03:29:37 PM » |
|
Multumim ......... s-a rezolvat
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lory
|
 |
« Reply #13 on: February 01, 2012, 11:32:29 AM » |
|
Apel urgent pentru ajutor !!! Am incercat in aceste zile sa gasim solutii pentru protectia adapostului Glina. din nefericire, achizitionarea materialelor, transportul si depozitarea lor, construirea unor paravane dureaza si am fost anuntati ca urmeaza COD ROSU de vineri !!! Zapezi mari, vant puternic si tot ce e mai rau. Intre 26-29 ianuarie nu a fost cod rosu...Incercam sa gasim solutii de urgent...a pentru cei aproape 200 de catei din adapost. Cautam cazari temporare, contra cost, curti private, clinici care sa ne poata oferi locuri cat mai multe ! Pana acum am gasit aproape 60 de locuri !!!! Avem, in continuare nevoie de ajutor cu gasirea altor locuri si transportul cateilor ! Incercam sa inchiriem ce putem, cum putem, este cumplit de greu sa alegi ...din cei 200 care sa fie pusi la adapost macar 1-2 saptamani ! De aceea incercam sa le gasim tuturor un loc si sa le oferim sanse egale !!!! Daca aveti un petic de curte si puteti caza un catel, macar pentru saptamana ce vine, contra cost ori gratuit, daca aveti o masina disponibila care sa poata duce macar un catel maine, poimaine, din Glina in Popesti, Onevet ori Baneasa, va rugam, anuntati-ne !!! Este URGENT !!!!! Daca aveti alte sugestii ori solutii, sunt intotdeauna bine primite !!! Contact > Roberto Iosupescu: 0722.652.070 Ioana Diaconu - 0744884704 ( e in adapost, daca nu raspunde, inseamna ca nu prea are semnal) Carmen Mandescu - 0744440089 Adina Burdun: 0744.580.256 Mara Bortea: 0723.215.952 Adriana Mustata - 0744441373
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lory
|
 |
« Reply #14 on: February 02, 2012, 03:25:07 PM » |
|
In continuare facem apel la toti care pot ajuta cu cazare/transport!!!. Mai avem ~ 100 de caini carora inca nu le-am gasit locuri, si care risca sa ramana in camp. Daca ninsoarea continua, nu vom mai avea acces la adapost. Stim ca este o situatie imposibila, dar in acest moment facem tot ce sta in puterea noastra. Cine poate sa ia un caine, doi, sau cunoaste spatii cu padocuri, custi, etc...rugam sa ne contacteze.
Este nevoie de masini - dube, ideal cu custi inauntru. Stiti info/contacte? (pt mutare cateilor de la Glina)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|