Forum ciobanesc german
February 14, 2011, 07:25:28 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
salvanim title=
Anunturi: Cazare cu caini in Romania

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: ciocuri pe coloana - osificare a cartilajelor intervertebrale  (Read 7621 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
acarmenp
Newbie
*

« on: July 11, 2006, 07:58:22 AM »

Buna,
Va rog daca v-ati mai intalnit cu un caz asemanator sa-mi raspundeti.
Cateaua mea in varsta de 8 ani a fost recent diagnosticata cu ciocuri pe coloana. A fost ultimul lucru la care ma gandeam ca se poate intampla deoarece este foarte, foarte energica. Inca nu are dureri, ci doar urineaza cate un pic involuntar in somn.
S-a mai confruntat careva cu o situatie asemanatoare? O voi pierde? Va paraliza? Se va ameliora boala cu tratament?
Va rog cu disperare sa-mi dati un raspuns  :'(
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #1 on: July 17, 2006, 12:20:48 AM »

spondiloza este intalnita la caini dupa o anumita varsta, de obicei dupa 7-8 ani si in functie de gravitate e si prognosticul. De pierdut nu cred ca se pune problema in cazul de fata; uneori, datorita compresiunii se produce pierderea temporara (1-5 min...chia mai mult) a capacitatii mentinerii trenului posterior sus ca apoi sa-si revina fara alte semne.Anlgezicele si antiinflamatoriile sunt de obicei de ajutor si pot ameliora starea pacientului.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
Ariana
Administrator

« Reply #2 on: July 17, 2006, 12:31:43 AM »

de asemenea este indicata evitarea frigului, a umezelii si a eforturilor fizice exagerate, evitarea ingrasarii... exista si tot felul de suplimente nutritive in medicina umana care ajuta...si terapia cu laser ..tot in medicina umana, poate s-au dotat si la noi.

medic veterinar
acarmenp
Newbie
*

« Reply #3 on: July 17, 2006, 07:28:42 AM »

Iti multumesc Ariana pentru raspuns. Sambata merg cu ea la control dupa 2 sapt. de tratament cu milgamma N. Am observat ca nu mai urineaza atat de des in urma tratamentului. Este foarte greu sa nu o las sa fac efort prea mare - caci fiind un caine f. energic, e greu sa o stapanesc. Alearga si se joaca incontinuu.
Ariana
Administrator

« Reply #4 on: July 18, 2006, 10:14:55 PM »

las-o sa se joace si sa se simta bine, insa tempereaz-o atunci cand vine vorba de sarituri de la inaltimi relativ mari si eforturi de genul acesta...

medic veterinar
sultan
Newbie
*

« Reply #5 on: August 29, 2006, 09:42:25 PM »

buna ziua, va rog lamuriti-ma ce inseamna ciocuri pe coloana.am un ciobanesc german de 10 ani, care e inca vioi pt varsta lui, dar nu-l mai ajuta asa mult picioarele din spate.din auzite am aflat de aceste ciocuri pe coloana, insa nu stiu prea multe, de ce apar, cum se trateaza, cat de grav este si ce urmari sunt?Huh?multumesc mult

sultanel
acarmenp
Newbie
*

« Reply #6 on: August 30, 2006, 12:57:30 PM »

Depinde cat de grav e. Ti-as recomanda sa-i faci o radiografie mai intai.
dsh
Hero Member

« Reply #7 on: September 18, 2006, 07:10:33 PM »

faptul ca nu-l mai sustin ca inainte picioarele din spate nu e musai un semn de ,,ciocuri pe colona"; la 10 ani e firesc sa-i imbatraneasca osatura, mai ales fiind vorba de un caine de talie mare...
fireste, prima recomandare este radiogarafia; fara un diagnostic corect nu-ti poate nimeni recomanda un tratament;
unul dintre cainii mei a avut probleme cu trenul posterior, fara sa fie batran - e un caine hiperactiv, care la vreo 5 ani a dat semna grave de afectiuni ale coloanei - manifestarea asta era - trenul posterior nu-l mai sustinea; am dat fuga cu el la radiografie - diagnosticul: ,,ingustarea spatiilor intervertebrale" - i se tasasera vertebrele; tratamentul a constat in infiltratii (nu cu anestezie si facute chiar in coloana, ci cat mai aproape de vertebrele afectate); de 2 ori / saptamana, timp de o luna jumate; si a fost bine timp de un an, apoi, anul urmator, in iarna, criza s-a repetat, la fel si tratamentul; a fost ultimul; cainele are acum 13 ani si n-a mai avut de atunci niciun episod.  Smiley

Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
Andain
Newbie
*

« Reply #8 on: November 09, 2006, 09:11:27 AM »

Am un ciobanesc german de 11 ani. De cateva luni urmeaza un tratament pentru durerile mari pe care le are din cauza acumularii calciului pe coloana. Asta mi-a explicat doctorul ca are, ca asta apare la cateii batrani si ca nu putem decat sa ii amelioram durerile. Ieri nici nu a iesit din cusca, ii cadea fundul intr-o parte cand mergea, a vomat de vreo 3 ori si doctorul mi-a zis ca nu mai are de trait decat maxim 2 saptamani in dureri groaznice, si ca cel mai bine ar fi sa nu il mai las sa se chinuiasca decat maxim 2 zile. I-a facut o injectie cu un calmant si in dimineata aceasta Bucky a venit la mine dand din coada si cat de cat vioi. Se misca un pic mai bine, dar doctorul mi-a zis ca este de la calmant si ca efectul o sa treaca maine.
Nu pot sa cred sau sa accept ca nu mai pot face nimic. Chiar nu pot sa il operez sau sa ii fac ceva ca nici el sa nu se chinuiasca si totusi sa ramana cu noi?
cypys
Newbie
*

« Reply #9 on: July 06, 2009, 11:31:50 PM »

buna andain. am citit problemele pe care le-ai avut cu catelul tau. exact aceleasi simtome le am si eu la cateaua mea ciobanesc german care are tot 11 ani. mi-e foarte greu sa accept ca e bolnava. la ea simtomele sunt la inceput. se misca cam greu si are probleme cu picioarele din spate. spune-mi te rog cum a fost in cazul lui bucky? iti multumesc
Thara
Hero Member

« Reply #10 on: July 06, 2009, 11:33:31 PM »

postul e din noiembrie 2006

violonist

"The most striking feature of the correctly bred German Shepherd are firmness of nerves, attentiveness, unshockability, tractability, watchfulness, reliability and incorruptibility together with courage, fighting tenacity, and hardness." - Captain Max von Stephanitz
cypys
Newbie
*

« Reply #11 on: July 13, 2009, 08:44:42 PM »

am vazut ca e din 2006. tocmai de aceea asteptam un raspuns exact. vroiam sa stiu cum a reactionat catelul la boala mai ales ca au trecut 3 ani.
Thara
Hero Member

« Reply #12 on: July 13, 2009, 09:23:04 PM »

Am un ciobanesc german de 11 ani. De cateva luni urmeaza un tratament pentru durerile mari pe care le are din cauza acumularii calciului pe coloana. Asta mi-a explicat doctorul ca are, ca asta apare la cateii batrani si ca nu putem decat sa ii amelioram durerile. Ieri nici nu a iesit din cusca, ii cadea fundul intr-o parte cand mergea, a vomat de vreo 3 ori si doctorul mi-a zis ca nu mai are de trait decat maxim 2 saptamani in dureri groaznice, si ca cel mai bine ar fi sa nu il mai las sa se chinuiasca decat maxim 2 zile. I-a facut o injectie cu un calmant si in dimineata aceasta Bucky a venit la mine dand din coada si cat de cat vioi. Se misca un pic mai bine, dar doctorul mi-a zis ca este de la calmant si ca efectul o sa treaca maine.
Nu pot sa cred sau sa accept ca nu mai pot face nimic. Chiar nu pot sa il operez sau sa ii fac ceva ca nici el sa nu se chinuiasca si totusi sa ramana cu noi?

probabil si din nefericire...a murit!

"The most striking feature of the correctly bred German Shepherd are firmness of nerves, attentiveness, unshockability, tractability, watchfulness, reliability and incorruptibility together with courage, fighting tenacity, and hardness." - Captain Max von Stephanitz
cypys
Newbie
*

« Reply #13 on: July 13, 2009, 09:38:42 PM »

fara suparare dar chiar nu sunt curios de presupunerile tale. normal ca mai devreme sau mai tarziu, toti murim dar eu incerc sa ma bucur si pe cat depinde de mine sa prelungesc momentele petrecute alaturi de prietenii mei. si ca o veste buna (sper ca si pt. tine), catelusa mea avea o infectie si acum e bine,chiar foarte bine. am apelat la andain atunci cand nu stiam ce are catelusa mea si eram suparat. acum numai e nevoie de raspuns. atat
Thara
Hero Member

« Reply #14 on: July 13, 2009, 11:03:10 PM »

fara suparare dar chiar nu sunt curios de presupunerile tale. normal ca mai devreme sau mai tarziu, toti murim dar eu incerc sa ma bucur si pe cat depinde de mine sa prelungesc momentele petrecute alaturi de prietenii mei. si ca o veste buna (sper ca si pt. tine), catelusa mea avea o infectie si acum e bine,chiar foarte bine. am apelat la andain atunci cand nu stiam ce are catelusa mea si eram suparat. acum numai e nevoie de raspuns. atat
nu cred ca e cazul sa fi nesimtit sau/si rautacios,eu nu am fost!dar ceea ce spui tu este aiurea in sensul ca:
1.andain a avut 1 singura postare pe acest forum,acum 3 ani.
2.cainele avea deja 11 ani si era bolnav...deci slabe sanse ca sa isi fi revenit,desi chiar daca si-ar fi revenit miraculos,avea deja o varsta...
si dupa cum observi,nu ti-a raspuns,intrebarea era din start sortita esecului...deoarece ma indoiesc ca a mai vizitat forumul de atunci...poate doar in treacat.
nu e cazul sa te ataci asa repede,dar mai citeste si restul sectiunii sanatate(daca nu ai facut-o deja),poate gasesti alte cazuri asemanatoare sau chiar la fel,insa mai recente.

Pages: [1] 2   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora  doctorvet