Forum ciobanesc german
November 05, 2012, 07:03:22 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SV-Bundessiegerzuchtschau 2012 in Ulm

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 [2] 3   Go Down
  Print  
Author Topic: pregatire prezentare expozitii  (Read 7668 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
bugieus
Hero Member

« Reply #15 on: March 19, 2012, 05:35:55 PM »

eu ziceam ca nu stiu daca un exemplar de 2 ani mai fuge in fata,daca a fost obisnuit de mic o sa fuga si o sa ieie dreptul de monta
bugieus
Hero Member

« Reply #16 on: March 19, 2012, 06:04:46 PM »

bondarel eu zic ca numai are sanse cu exemplarul lui de 2 ani sa mai ieie dreptul de monta la varsta asta
petshop4you
Grogo
Sr. Member

Remo & Uma (Von Germinius Team)

« Reply #17 on: March 19, 2012, 06:06:39 PM »

Parerea mea este ca nu trebuie sa renunte si daca gaseste pe cineva sa ii pregateasca cainele, se rezolva.

Cainii nu m-au muscat niciodata, doar oamenii!!!!!
bugieus
Hero Member

« Reply #18 on: March 19, 2012, 07:09:55 PM »

totul depinde de caine nu de el  daca il poate stimula cu ceva sa fuga in fata,tre sa incerce sa il tot cheme si daca sa jucat mult cu el cainele va vrea sa marga dupa el sa se joace si va reusi sa il faca sa fuga i
fl
Sr. Member

« Reply #19 on: March 19, 2012, 08:08:40 PM »

Mai oameni buni, pai pentru un drept de monta stiti voi ce trebuie sa vada arbitrul?
1) Cainele static (in pozitie);
2) cainele mergand in fata handlerului, tragand in lesa (am scris mai sus cum se face);
3) cainele in miscare la trap.
Pentru un drept de monta nu conteaza daca cainele alearga la trap in fata handlerului sau in lateral, numai ca nu te clasezi prea in fata (datorita prezentarii), dar daca animalul e bun, iei "excelent", suficient pentru drept de monta.
Bafta!
Grogo
Sr. Member

« Reply #20 on: March 19, 2012, 08:29:43 PM »

Fl s-a inteles foarte bine, ai fost cat se poate de explicit.Bafta zic si eu pentru Bondarel.

fl
Sr. Member

« Reply #21 on: March 19, 2012, 10:07:27 PM »

dar daca animalul e bun, iei "excelent"
Am vrut sa spun corect conformat anatomic (conform standardului).
Bafta inca o data.
steffy
Hero Member

Tod von Bismack

« Reply #22 on: March 20, 2012, 09:27:54 AM »

noi vrem la vara sa-l dam pe Tod la dresaj si printre altele sa-l pregateasca si pt expo...tot pt drept de monta suntem interesati. deja am gasit o expo aproape, la Bacau in octombrie. intrebarea este: arbitrul va analiza cainele de aproape? va pune mana pe el?( sa-i verifice dintii sau outzele) ? asta e groaza noastra. Tod e cam agresiv cu strainii( si are 6 luni...in octombrie va avea 1 an si o luna) mi-e frica sa nu faca vreun macel pe-acolo Laughing

In viata nu e important sa ai carti bune, ci sa le joci bine pe cele pe care le ai.
fl
Sr. Member

« Reply #23 on: March 20, 2012, 10:01:49 AM »

noi vrem la vara sa-l dam pe Tod la dresaj si printre altele sa-l pregateasca si pt expo...tot pt drept de monta suntem interesati. deja am gasit o expo aproape, la Bacau in octombrie. intrebarea este: arbitrul va analiza cainele de aproape? va pune mana pe el?( sa-i verifice dintii sau outzele) ? asta e groaza noastra. Tod e cam agresiv cu strainii( si are 6 luni...in octombrie va avea 1 an si o luna) mi-e frica sa nu faca vreun macel pe-acolo Laughing

Cu siguranta arbitrii  controleaza cateii si la dinti si la "outze".
Pe tine te lasa sa-i inspectezi dintii? Daca da, atunci iti indica arbitrul (sau tehnicianul veterinar, depinde cine face controlul) ce vrea sa vada, daca nu, ar fi bine sa-l inveti sa te lase. La controlul "partii din spate" se rezolva daca tii cainele strans (atat cat sa fie cel care-l controleaza in siguranta), pentru ca dureaza 2 secunde.   
bondarel
Full Member

« Reply #24 on: March 25, 2012, 05:39:39 PM »

Multmesc pentru raspunsurile ample si foarte binevoitoare. Cred ca renunt la dreptul de monta. Nu are cine sa-l antreneze cum se cuvine si eu nu ma simt in stare sa-l antrenez. Dupa cum ziceti, e si varsta care isi spune cuvantul. Dar am, oare, voie sa-l imperechez, daca se gaseste vreo fetita sa-l accepte fara drept de monta? El este sanatos, frumos si intelept, are pedigree foarte bun. In primavara aceasta a cam suferit in tacere si nu stiu daca e bine pentru el sa se intample asa mereu.
marius_bl
Sr. Member

« Reply #25 on: March 25, 2012, 09:21:25 PM »

are pedigree foarte bun.

Si daca cainele tau are un defect care nu-i da drept de monta? Se cam duce in cap pedigreeul asta bun de care spui. Ok nu este antrenat dar de prezentat static se poate. Arbitrului nu-i trebuie mult timp sa vada un caine si sa se pronunte asupra calificativului. Crezi ca daca nu fuge in fata nu ia drept de monta ? Laughing
       O persoana care sa-l prezinte se gaseste la orice expozitie, doar cainele sa fie socializat .

Quote from: bondarel link=topic=7072.msg163176#msg163176 date=13326863 In primavara aceasta a cam suferit in tacere si nu stiu daca e bine pentru el sa se intample asa mereu.
[/quote

,,Suferinta,, asta nu e din cauza ca nu monteaza.

Bafta!

bondarel
Full Member

« Reply #26 on: March 25, 2012, 09:37:43 PM »

N-am stitut de prezentarea statica. Poate lua "excelent" pe pozita statica? Sau se foloseste alta evaluare? Hm, e de gandit... multumesc.
In alta ordine de idei, nu ne laudam cu pedigree-ul. Ma gandeam doar ca tragandu-se dintr-o linie buna sunt mai multe sanse sa corespunda sandardului, atata tot. 
fl
Sr. Member

« Reply #27 on: March 25, 2012, 09:41:02 PM »

Uite, daca vii la Pitesti in mai, ti-l prezint eu.
Grogo
Sr. Member

« Reply #28 on: March 25, 2012, 09:44:13 PM »

Fl ca tot esti in tema, pentru dreptul de monta trebuie prezentat cainele la un CAC si un CACIB, sau doua CAC?Huh

fl
Sr. Member

« Reply #29 on: March 25, 2012, 09:48:19 PM »

N-am stitut de prezentarea statica. Poate lua "excelent" pe pozita statica? Sau se foloseste alta evaluare? Hm, e de gandit... multumesc.
In alta ordine de idei, nu ne laudam cu pedigree-ul. Ma gandeam doar ca tragandu-se dintr-o linie buna sunt mai multe sanse sa corespunda sandardului, atata tot.  

Vezi ca am scris cu cateva postari inainte ce vrea arbitrul de la un caine in ring.
Si, da, nu te poti mandri numai cu pedigree-ul.
Daca sufera de criptorhidism? Se poate transmite genetic si este de nedorit (ca exemplu).
Pages: 1 [2] 3   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora 

turenhof